НАТО подкрепя Украйна, макар тя да не е част от пакта

Столтенберг призова Русия да освободи украинските моряци
4 дек 2018 14:15, Елка Василева
288
НАТО подкрепя Украйна, макар тя да не е част от пакта
Йенс Столтенберг. Снимка: Reuters

Украйна не е част от НАТО, но съюзниците ще продължат да оказват силна политическа подкрепа и помощ за обновяването на украинските войски. Това заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг преди началото на двудневното заседание на министрите на външните работи на държавите от пакта.

Той отново призова Русия да освободи задържаните наскоро украински моряци и кораби.

Решително подкрепяме независимостта и териториалната цялост на Украйна. Заради агресивните действия на Русия срещу Украйна - незаконното присъединяване на Крим, събитията в Азовско море - НАТО предприе най-голямото повишаване на готовността си от края на Студената война. Това е пряк отговор на действията на Русия срещу Украйна, добави Столтенберг.

Още по темата

Загрижени сме от новата руска ракетна система, която е в нарушение на договора за премахване от Европа на ракетите със среден и малък обсег. Необходимо е спешно, прозрачно и подлежащо на проверка прилагане на договора, посочи генералният секретар.

По неговите думи се очаква днес министрите от НАТО да изразят силна подкрепа и за Грузия.

Столтенберг допълни, че пактът приветства напредъка на Македония към пълноправно членство във военнополитическия съюз.

Столтенберг заяви, че НАТО подкрепя мирните преговори между правителството в Афганистан и талибаните. Той отново изрази мнение, че талибаните няма да спечелят битката на бойното поле, затова трябва да участват в преговорите за постигането на политическо решение. По неговите думи силите на НАТО в ислямската република "поставят основата" за постигане на политически изход. Русия, Иран и останалите страни от региона трябва да подкрепят този процес и да играят конструктивна роля. Не е работа на НАТО да поставя червени линии в преговорите, това е работа на преговарящите, поясни Столтенберг.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
211
1
 
2
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
КОЙ ОТ ВАС КОЛЕГИ , МОЖЕ ДА ПОВЯРВА ,ЧЕ ТАЛИБАНИТЕ ЩЕ ТЪРСЯТ "ПОЛИТИЧЕСКО " РЕШЕНИЕ -НА КАКВОТО И ДА БИЛО !?!? СТОЛТЕНБЕРГ МОЖЕ ДА МАНИПУЛИРА САМО КУПЕНАТА В МАКЕДОНИЯ И СВАЛИЛА СИ ГАЩИТЕ "СКУПЩИНА " / НА БЪЛГАРСКИ - СБИРОТОК/ !!!
210
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега пък били за продължаване на договора, тръмп казва едно тоя друго?! последно кое?
209
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименДа Сащ МНОГО СИ ДЪРЖАТ НА ПОДПИСА ЗАТОВА ОТМЕНИХА ДОГОВОРА С иРАН. Ходи да се прегледаш при някой психиатър
208
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
РУСИЯ изоставала - че затова са се обединили срещу нея, щото изостава и е слаба. хахахаРусия има прекрасно бъдеще, вие си гледайте как българските ресурси се изпомпват от окупаторите-колониалисти. А истинското отношение на запада към българите е видно ако малко се поровите в интернет. От втора във Варшавския договор сега България е последна от Източна Европа - и това се дължи на дивата експлоатация - народ отровен от наркотици, разврат, сексуална експлоатация, трафик на хора, престъпност,неграм
207
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА НАТО РУСИЯ И УКРАЙНА. ИНТЕРЕСУВА МЕ ЧЕ СТЕ СКРИЛИ НОВИНАТА ЗА ОБВИНЕНИЯ ГЕРБАВ ЗАМЕСТНИК КМЕТ - БУШОН НА ФАНДЪКОВА. ФАНДЪКОВА ПАК ЛИ НИЩО НЕ ЗНАЕ ПАК ЛИ Е НЕВИННА. СЕГА ТОЗИ ЗАМЕСТНИК КМЕТ ЩЕ Е ПОРЕДНАТА ГЕРБАВА КАЛИНКА ОБВИНЕНА ЗА МИЛИОНИ КАТО БОРШОШ И НЯМА ДА БЪДЕ ЗАДЪРЖАНА НИТО ЗА СЕКУНДА ЗА РАЗЛИКА ОТ ИВАНЧЕВА И ПОДХВЪРЛЕНИЯ И ПОДКУП КОГОТО НЕ Е ПИПНАЛА И ДОСЕГА НЯМА СЪДИЯ ДА Е ДАЛ ПРИСЪДА ЗА ПОДОБНО ДАВАНЕ НА ПОДКУП КОЙТО НЕ Е ВЗЕТ ОТ ЧОВЕКА В РЪЦЕ.
206
1
 
1
 
! Отговори
(*_*) преди 5 години
До Анонимен 230Дори не можеш да осъзнаеш разликата между контролирана термоадрена реакция и студен ядрен синтез. Пак са ти дали кофти опрони точки. ТОКАМАК-ът също интересна идея разработена от Сахаров през 50-те. Само ,че в момента най-мощните такива устройства са във Великобритания(JET) и Франция(ITER,Tore Supra). русия тотално изостава и в научни области в които преди е била пионер - русия има два работещи ТОКАМАК-а като последният е строен '88-***
205
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 195"Но като има *** които да им вярват ще има и мушеници и лъжци като бандюгите от Кремъл."----МУшеници и торни мушици има в Киев, а не в Москва. Ще ги има още малко, на украинците им писна от скотския живот, до който ги докара бандата на Поросьонко, Аваков, Парубий, Турчинов и още дузина обесници!Един приятел, чужд гражданин, много чест ходи до Украйна. Обиколил е света, но по-пропаднала държава от нея не е виждал. "Вие сте цвете, сравнени с Украйна!" - казва. Ние - цвете?
204
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До (*_*)Умното на мама, най-перспективната идея за управляем термоядрен синтез е руската ТОКАМАК. Тороидален свръхпроводник, по който тече гигантски ток и т.н. Можеш да го прочетеш, на с тази закърняла главичка няма да разбереш нищо. В Китай вече има успешни експерименти, но още не са стигнали до нещо, което да влезе в практиката - за много късо време са успели да създадат свръхгореща зона.А въглводородите винаги ще са ценни за човечеството - само нискочели, плоскочели ги свързват с коли и ТЕЦ
203
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 223Лев Давыдович Бронштейн AKA Троцкий е чист, къпан евреин.Май ли беше или юни...*** да играеш "Стани богат" с потресаващата ти интелигентност!
202
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До привет от ДойчландШмуциге Шайссе, Путин бил организирал ареста на укропчетата! За натовсите фашаги Путин и да беше се събул бос и ги чакаше с хляб и сол във водите на Керченския пролив, пак щеше да е виновен!Някой си търси боя и ще го получи! Тези не можаха да разберат, че годината не е 1856 -та! Крим е руски, но една нова Кримска война ще погуби Запада!
201
1
 
2
 
! Отговори
Някой преди 5 години
Абе защо никой в Европа и НАТО не скача за Тибет?!Все пак страната е окупирана вече повече от 50 години без никакво юридическо или морално право?!
200
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дайте им оръжия и ги пуснете да нападнат Русия както миналия път. После знамето пак ще се вее на Бундестага.
199
2
 
3
 
! Отговори
човек преди 5 години
сащ се крепи на колониялната си политика възползвайки се от природните богатства на други страни а това не е от вчера и на това и разчита за в бъдеще.
198
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако Русия беше окупирала половин Беларус и половин Казахстан (населени с руснаци) на никой нямаше да му дреме. Но има Будапещенско споразумение от 1994 г. в което Русия и САЩ се задължават да пазят териториялната цялост на Украйна. Руснаците (както знае всеки който ги познава) не им дреме за техните подписи, но САЩ, както всички цивилизовани народи все пак държат на ангажиментите които са поели.
197
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До бачо ИлияЛеон Троцки е бил руснак.Май...
196
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този сугурно е ге*
195
0
 
6
 
! Отговори
бачо Илия преди 5 години
До nick Я ми кажи драги, колко от Първите в СССР бяха руснаци. Може би Сталин, Берия за малко, Хрусчов, Брежнев.
194
5
 
7
 
! Отговори
Скептик преди 5 години
Нато не е направило нищо добро досега. Как не ги е срам да пилеят пари, да се кичат с ордени.България - неутрална държава със защитна военна доктрина и наборна армия.
193
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бля бля бля каравана та си върви
192
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
" Столтенберг призова Русия да освободи украинските моряци " -- челобитно молене и просене от нато към Русия .