НАТО подкрепя Украйна, макар тя да не е част от пакта

Столтенберг призова Русия да освободи украинските моряци
4 дек 2018 14:15, Елка Василева
288
НАТО подкрепя Украйна, макар тя да не е част от пакта
Йенс Столтенберг. Снимка: Reuters

Украйна не е част от НАТО, но съюзниците ще продължат да оказват силна политическа подкрепа и помощ за обновяването на украинските войски. Това заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг преди началото на двудневното заседание на министрите на външните работи на държавите от пакта.

Той отново призова Русия да освободи задържаните наскоро украински моряци и кораби.

Решително подкрепяме независимостта и териториалната цялост на Украйна. Заради агресивните действия на Русия срещу Украйна - незаконното присъединяване на Крим, събитията в Азовско море - НАТО предприе най-голямото повишаване на готовността си от края на Студената война. Това е пряк отговор на действията на Русия срещу Украйна, добави Столтенберг.

Още по темата

Загрижени сме от новата руска ракетна система, която е в нарушение на договора за премахване от Европа на ракетите със среден и малък обсег. Необходимо е спешно, прозрачно и подлежащо на проверка прилагане на договора, посочи генералният секретар.

По неговите думи се очаква днес министрите от НАТО да изразят силна подкрепа и за Грузия.

Столтенберг допълни, че пактът приветства напредъка на Македония към пълноправно членство във военнополитическия съюз.

Столтенберг заяви, че НАТО подкрепя мирните преговори между правителството в Афганистан и талибаните. Той отново изрази мнение, че талибаните няма да спечелят битката на бойното поле, затова трябва да участват в преговорите за постигането на политическо решение. По неговите думи силите на НАТО в ислямската република "поставят основата" за постигане на политически изход. Русия, Иран и останалите страни от региона трябва да подкрепят този процес и да играят конструктивна роля. Не е работа на НАТО да поставя червени линии в преговорите, това е работа на преговарящите, поясни Столтенберг.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До привет от ДойчландДойчланд? Смях!
150
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БобиБоби, ти хубаво си се хилил, ама нали знаеш че ако тука загине и един американски войник от ръката на твоите братушки, че с Русия е свършено. Затова във всяка източноевропейска държава която руския агресор смята за придатък къв собствената си *** има минимум по един взвод американски войници. Това е достатъчно да не може да спи великия Путин. Ако имаше американски войници и в Украйна досега Путин щяхте да сте го забравили че е съществувал някога.
149
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боби, много си взискателен, той да не е газов експерт, той мие тоалетни.
148
0
 
1
 
! Отговори
До Айде преди 5 години
Разсмя ме човек! ;д Благодаря за "нещото" което написа ;д
147
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
***, ти знаеш ли къде е Волжка България?
146
2
 
3
 
! Отговори
боби преди 5 години
До привет от ДойчландТози ОПОРНО ТОЧКОВ ЛОЗУНГОВ ПРОДЪЛЖАВА ДА РУПА ли РУПА ли РУПАТръбата на Израел до ГЪРЦИЯ се предвижда за след 2-3 години с капацитет 20 милиарда кубометра ГАЗСЕГА ГАЗПРОМ ЕКСПОРТИРА КЪМ ЕВРОПА НАД 200 милиарда кубометра ГАЗ и ще се увеличава
145
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
РУСО-ФОБИЯ - означава СТРАХ ОТ РУСИЯ.ФОБИИТЕ (СТРАХ ОТ НЕЩО) Е ПСИХИАТРИЧНА ДИАГНОЗА, ЗАБОЛЯВАНЕТО ТРУДНО СЕ ЛЕКУВА.
144
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И ние си искаме Волжка България, а русофилите искат Дунавска България да е Задунайская губерния !
143
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да бе, ама укрите не са в ЕС.
142
4
 
3
 
! Отговори
Айдее преди 5 години
Какво е добро? Ядосай русофоб_соро_центов и му гледай сеира.А речникът на ромите и рецидивистите без основно е в пъти по-богат, културен и възпитан от платеният русофоб!Ядосай русофоб и му гледай възпитанието, в пеняването си ще се самоизяде от злоба.Кеф!
141
4
 
3
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен"Американските войници в България са не повече от 200 души бе...каква армия ти се привижда бе."Говорих с местен жител до Корен полигонаАмериканците идват отиват си от време на врем пушкат - това е полигон няма проблем става проблем кто почнат планински учения и тръгнат по пътищата - като се счупи някоя машина и цялат колона от стотина машини виси спряла в планината и ни нагоре ни надолу горе не може да обърнешВътрешно се хилих на този разказ Велките САЩ военни ...
140
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този от Дойчланд да върви да мие клозетите, че ще го уволнят.
139
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Членска карта 7"Неизбежно е поляците да си върнат поне Лвов... Неудобството е, че имат да връщат половин Прусия!!! Интересно ще е следващите 20 години... "Ега ти изкопаемите членски карти и влечуги дето наплоди престъпната организация БКП-БСП. Продължават да си говорят кой-на кого трябва да връща земи, сякаш няма ЕС който беше създаден точно за това всички да се чувстват като в една страна да могат да живеят и работят където поискат в нея.
138
0
 
1
 
! Отговори
ОКУПАТОРИ преди 5 години
***, те само танковете им са 400, да не говорим за самолетитеПък ако искаш, влез в сайта на НАТО там има данни.
137
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не Прусия, а Померания и Силезия, която те наричат Шльонск. Това е приблизително 1/4 от днешна Полша. А от Украйна Полша си иска Галичина (Лвовска област) и Волин - общо 107 000 кв.км.
136
3
 
6
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 168Милошевич е намерен мъртъв в своята килия на 11 март 2006 г. във военния затвор на трибунала в Хага.На 24 март 2016 г. Трибуналът заключава, че Слободан Милошевич не носи отговорност за военните престъпления, извършени по време на войната в Босна от 1992 до 1995 г
135
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 163Американските войници в България са не повече от 200 души бе...каква армия ти се привижда бе...я погледни колко руски "отпускари" са си "накупили" жилища около тази "армия" бе...защо не питаш кой ги храни тях бе !!!?Явно клаустрофобията ти е замъглила русофилската изтерзана душица.
134
5
 
3
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 5 години
до 167Неизбежно е поляците да си върнат поне Лвов... Неудобството е, че имат да връщат половин Прусия!!! Интересно ще е следващите 20 години...
133
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БобиБоби, винаги спориш за неща които нито си ги разбрал нито си сигурен в тях. Изобщо не е оправдан Милошевич. Разбирам че ти се идка да е оправдан защото си червено *** в мозъка на костите си, но истината е друга. Милошевич беше престъпник, живя престъпно и умря като престъпник и престъпник ще си остане завинаги. Това какво си говорите помежду си в престъпната банда БСП не ме интересува и не ни го пробутвай тука.
132
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разкри се, че Полша е разработила подробни планове как да си върне откраднатите земи от Украйна по примера на Крим с референдум.