НАТО подкрепя Украйна, макар тя да не е част от пакта

Столтенберг призова Русия да освободи украинските моряци
4 дек 2018 14:15, Елка Василева
288
НАТО подкрепя Украйна, макар тя да не е част от пакта
Йенс Столтенберг. Снимка: Reuters

Украйна не е част от НАТО, но съюзниците ще продължат да оказват силна политическа подкрепа и помощ за обновяването на украинските войски. Това заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг преди началото на двудневното заседание на министрите на външните работи на държавите от пакта.

Той отново призова Русия да освободи задържаните наскоро украински моряци и кораби.

Решително подкрепяме независимостта и териториалната цялост на Украйна. Заради агресивните действия на Русия срещу Украйна - незаконното присъединяване на Крим, събитията в Азовско море - НАТО предприе най-голямото повишаване на готовността си от края на Студената война. Това е пряк отговор на действията на Русия срещу Украйна, добави Столтенберг.

Още по темата

Загрижени сме от новата руска ракетна система, която е в нарушение на договора за премахване от Европа на ракетите със среден и малък обсег. Необходимо е спешно, прозрачно и подлежащо на проверка прилагане на договора, посочи генералният секретар.

По неговите думи се очаква днес министрите от НАТО да изразят силна подкрепа и за Грузия.

Столтенберг допълни, че пактът приветства напредъка на Македония към пълноправно членство във военнополитическия съюз.

Столтенберг заяви, че НАТО подкрепя мирните преговори между правителството в Афганистан и талибаните. Той отново изрази мнение, че талибаните няма да спечелят битката на бойното поле, затова трябва да участват в преговорите за постигането на политическо решение. По неговите думи силите на НАТО в ислямската република "поставят основата" за постигане на политически изход. Русия, Иран и останалите страни от региона трябва да подкрепят този процес и да играят конструктивна роля. Не е работа на НАТО да поставя червени линии в преговорите, това е работа на преговарящите, поясни Столтенберг.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
2
 
10
 
! Отговори
Е-е-е, а стига де преди 5 години
До привет от ДойчландАльоооооооо, германец ли си, немец ли си, дойч ли си не знам, но изпъква простащината ти!Като си толкова информиран, а кажи: Защо при убийството на Кашоги, всичките му Тръм-овци, Мей и т.н. се задоволиха само с молби към саудитите: А *** молим Ви, не правете така, не е хубаво.Нали са за демокрация, човешки права?ЗАЩО?
170
2
 
7
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До привет от ДойчландПАК И ОТНОВО ОПОРНО ТОЧКОВ ЛОЗУНГОВ"Затова изфабрикува ареста на украинските кораби"След повече от 7 часа преследване в тер води на РФ Практически цялата светла част от денонощиетонай-накрая украинските кораби правят зиг-заг между спрелите на рейд ГРАЖДАНСКИ кораби чакащи да минат през Керче няма как Руснаците най накрая дадоха един изстерел на месо и "ВЕЛИКИТЕ" Украински военни се предадоха(трима леко ранени от осколки на бонята).
169
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Боби"сегашното ръководство на Украйна ГРАБИ И ЗАКОПАВА Украйна по-ефективно и по-бързо от колкото Путин и дори Великата Златна Орда"Не знаеш колко си далече от истината и причината за това са лъжите които ти внушава руската пропаганда. То не бяха фалити на Украйна, то не бяха замръзваници, то не бяха разпъване на момченца, ядене на бебета и какви ли не тъпотии и щуротии на руската бандитска шайка. Но като има *** които да им вярват ще има и мушеници и лъжци като бандюгите от Кремъл.
168
0
 
0
 
! Отговори
ни са знай преди 5 години
До Кремълския педерастнещо по- умно не можеш ли да измислиш?
167
3
 
5
 
! Отговори
ГОЛЯМА ПОБЕДА преди 5 години
на хората над юдо-масонския елит - Днес жалкия перверзник Макрон отмени "зелените"данъци !!!Борете се хора - още има надежда да смачкаме юдо-масонския тоталитаризъм и да живеем човешки отново !
166
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 199Ами какво правиш още тук, веднага заминавай при братята си да ги подкрепиш.От тук не става.
165
2
 
4
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Рушките лай на"Не могат да победвт братята украинци!"Ами то не е необходимо - сегашното ръководство на Украйна ГРАБИ И ЗАКОПАВА Украйна по-ефективно и по-бързо от колкото Путин и дори Великата Златна Орда биха могли да измислят или дори да направят военна експанзия няма резултатите да са толкова ефектни и ефективниСъжалявам за обикновенните Украинци
164
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тежко заболяване са фобиите, Зозо.
163
4
 
6
 
! Отговори
ПРАВ СИ преди 5 години
ЖЪЛТИТЕ ЖИЛЕТКИ ВЪЗСТАНОВЯВАТ БАЛАНСА.ЩОТО РАЗНИТЕ МАКРОНИ, ЮНКЕРИ, МЕРКЕЛИ И ПР. СЪВСЕМ ИЗКУФЯХА ВЕЧЕ.
162
11
 
5
 
! Отговори
Рушките лайна преди 5 години
Не могат да победвт братята украинци!Нека подкрепим братята славяни в борбата им срещу наследниците на Златната Орда на Чингиз хан - днешна рассия.
161
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 185Господинчо, нали ти направиха показно както на теб така и на *** как се воюва в Дер-ез-зор. Правите се на голяма работа ама като отидете да воювате с тях се криете в червата на загиналите си другари(цитирам думите на един оцелял вагнеровец).
160
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хубави работи стават във Франция, а жълти жилетки вече има и в Белгия.
159
4
 
2
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До привет от ДойчландНикой не обича тези ,които стават да преначертават граници !Започвай да МРАЗИШ тези които прекроиха границите на СССР - Старото НАТО и САЩСлед това Започвай и новото НАТО, САЩ и ЕС да ги мразиш защото прекроиха границите на ЮГОСЛАВИЯ, СЪРБИЯ, ФРГ-ГДР, ЧЕХИЯ И СЛОВАКИЯ още преди Русия да се осъзнае като независима страна.
158
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КУЧЕТАТА СИ ЛАЯТ, КЕРВАНЪТ СИ ВЪРВИ
157
3
 
2
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
До АнонименРУСО-ФОБИЯ - означава СТРАХ ОТ РУСИЯ--------------------------------------------------------------Това ли измисли като виден русо...копрофил?
156
3
 
6
 
! Отговори
А бе долу ... преди 5 години
А бе долу в коментарите некъФ соросоиден *** грухтеше, че , цитирам :"ЕС и НАТО са нашето бъдеще ...".Алоооууу пич, ходи до Франция и им го кажи това на френските бунтовници / от днес вече им викат бунтовници, смениха термина / , че да видим за колко секунди главата ти няма да се вижда от юмруци ...освен ако те спаси демократичната френска полЮция ...пардон полиция.
155
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сравнението от едно време какво кой е правил и сега кой какво прави ... са наистина удивителни ако в това се вярва ;д едно време бяхме на 3 морета ... аре си ги вземем утре примерно ?
154
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
УКРАЙНА Е ЗАОБИКОЛЕНА ОТ ВРАЖДЕБНО НАСТРОЕНИ СТРАНИ: РУСИЯ, ПОЛША, УНГАРИЯ, СЛОВАКИЯ, РУМЪНИЯ. ВСИЧКИ ТЕ ИМАТ ДА ВЗЕМАТ НЕЩО ОТ УКРАЙНА, А ПОЛЯЦИТЕ НЕ ПРОЩАВАТ ЗА ВОЛИНСКОТО КЛАНЕ. (Волынская резня)
153
3
 
2
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До АнонименАко имаше американски войници и в Украйна досега Путин щяхте да сте го забравили че е съществувал някога.Мисллиш че няма? ЦРУ и други служби ги няма в Урайна?Само един въпрос в ЗАПАДНА УКРАЙНА ВОЕННИ НА КОИ ДЪРЖАВИ ОБУЧАВАТ ВСУ ПО НАТОВСКИ ОБРАЗЕЦ? - Оставям на теб да провериш
152
2
 
1
 
! Отговори
До 185 преди 5 години
Мале тия американци много са страшни ц-ц-ц ;д ЗВЕРОВЕ НАПРАВО пипни ги и приключваш ьД ...