Путин: Който е в друга държава нелегитимно, да я напусне!

Москва ще изтегли войските си от Сирия, ако Дамаск го поиска
12 окт 2019 17:55, Елка Василева
147
Путин: Който е в друга държава нелегитимно, да я напусне!
Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Москва е готова да изведе войските си от Сирия, ако бъдещите власти в Дамаск вземат такова решение, заяви президентът на Русия Владимир Путин в интервю за телевизионните канали РТ, "Ал Арабия" и "Скай нюз Арабия", предаде ТАСС.

"Тези, които се намират нелегитимно на територията на друга държава, в случая на територията на Сирия, трябва да напуснат тази територия и това се отнася за всички държави", каза президентът.

"Ако бъдещото легитимно ръководство на Сирия каже, че повече няма нужда от присъствието на руски въоръжени сили в тази страна, това ще се отнася и за Русия", посочи Путин.

Руският държавен глава каза още, че Москва осъжда нападението срещу саудитски нефтопреработващи предприятия, независимо кой стои зад него.

Още по темата
Той допълни, че нападенията срещу танкери и нефтената инфраструктура в региона на Персийския залив няма да унищожат сътрудничеството между Русия и арабските страни, включително и в рамките на сделката ОПЕК+.

Путин подчерта, че Москва е в постоянен контакт с ръководството на Обединените арабски емирства, защото тази страна играе важна роля в решаването на проблемите в региона. Руският лидер каза, че Русия гледа на Саудитска Арабия като на приятелска държава. "Създадох добри отношения с краля, както и с престолонаследника и отношенията ни практически се развиват във всички направления", подчерта Путин.

Приближаването на НАТО до границите на Русия "не е повод за радост", заяви президентът. "Това е военен блок, и разбира се, когато инфраструктурата на военен блок приближава до нашата граница, това не е причина да се радваме", посочи Путин в отговор на въпрос загрижена ли е Русия от придвижването на НАТО на Изток.

Президентът изтъкна, че не се съмнява в способността на разработените в Русия ударни комплекси да преодолеят всяка система за противоракетна отбрана. Путин напомни, че системите за ПРО действат срещу балистични ракети. "А ние, освен че ги усъвършенствахме (балистичните ракети), създадохме и друго оръжие, каквото никой друг в света няма".

Идната седмица руският президент ще осети ОАЕ и Саудитска Арабия, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 111 да знаем при това цели Два пъти ... Както се казва като падне и изгори още четири пъти ще се изравни с москва ;))
117
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 126 Сигурно защото русия Найстина е ЖАЛКА и СЛАБА
116
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако бъдещо сириско ръководство каже ( да напуснат руснаците ) Тово определено ще значи Да напуснат руснаците А не да кажем Урогвайците :))) Въпроса тук е дали тия некадърци от Днес бг превеждат зле Или путин дрънка глупости ..Подозирам и двете ;)))
115
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
защо постоянно се опитват да ни внушат колко жалки и слаби били в русияза годината най големия износител на зърно в света е русияпо времето на брежнев внасяха от сащв първата ройка е по износ на останалите зърнени продуктипървия кораб втечнен газ от ямал замина за америкав момента ползват руски газ и нефтв момента отстъпват по въоръжение- инак знаете как ставада не говарим за китай- заляха света с продукцияамерика отдавна не е онова което беше- затова насъскват палета като нас да лаят
114
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми, айде изнасяйте се от Украйна.
113
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин който е в друга държава нелегитимно, дя я напусне !
112
2
 
4
 
! Отговори
Отговор преди 4 години
До Анонимен 127 Трола с визите е при трола с 4-те милиарда на Борисов.Това е един и същ мр.ъсни..к.
111
4
 
20
 
! Отговори
таушани преди 4 години
Ердо прави каквото си иска, а САЩ си подвиха опашката. ЕС вместо изцобщо да спре да приема бежанци, търпи заплахите на Ердо. Тръмп казва, но ве предприема санкции срещу Анкара. ЕС вместо да изгони турците от територията си, зда забрание двойно гражданство за турски граждани и да забрани исляма в пределите на ЕС, куми ли се, куми и европейските държави наивно смятат, че всяка поотделно може да се справи с бежанците! Тъкмо напротив!
110
3
 
8
 
! Отговори
ха ха преди 4 години
Тръмп се оказа голямя ***. Много голяма. Не е поради оттеглянето на американците от Сирия. Това е дори добър ход, защото сега са виновни само Ердо и Путин. Обаче, Тръмп само ми подскача като кенгуру и се заканва на Турция как щял да и срине икономиката. Е? Защо не го правиш, Тръмпи? Или смяташ, че Ердо и Путин сами ще се махнат от Сирия? Не само дето няма да се махнат, ами и на теб ще ти скроят шапка, ако продължаваш да си пасивен!
109
7
 
3
 
! Отговори
кажете преди 4 години
Защо толкова неохотно се говори в медиите за прословутия Ердов договор със Сирия, по който сега турските войдски нападат Сирия и правят каквото си искат там? Дайте да го прочетем заедно - с какъв срок е този договор, при какви обстоятелства действа и в какви условия турските войски са длъжни да напуснат Сирия. Дайте договора, че да развъртим кокалите на Хафез Асад в гроба, да го накараме в отвъдното да съжали, че се е родил. И да се разправим със сина му! Башар Асад и пръста си не емръднал.
108
1
 
1
 
! Отговори
Мустафа преди 4 години
Американкомунист
107
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Троола с визите къде е?
106
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
124Мустафа, как е на турски "демократизаторите"?
105
2
 
1
 
! Отговори
119 преди 4 години
Пропусна да научиш нещо.Данков не читател!Данков - писатель!
104
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 121Геноцидът на индианците е най-големият в историята на човечеството, но за него не се говори за да не се припомня порочното зачатие на страната на демократизаторите.
103
12
 
10
 
! Отговори
Данков преди 4 години
До Анонимен 119Уоу ти си бил много добре с историята, направо онемях.Сега за всички русофили, никой не мрази руснака, но мразим такива които им се кланят, капиш.
102
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
избити 95 от общо 114-те милиона местни индианци----------- 114 млн индианци са всички, които са се родили и умрели от Сътворението на Света до днес. Малко акъл трябва, за да се сетиш, че дори сега, с модерно земеделие и милионни мегаполиси, населението на САЩ е под 300 млн. А индианците са били едни полуживотни, живеещи на селища от по 10-15 палатки. В цяла Северна Америка индианското население във всеки един момент е било доста под милион.
101
18
 
20
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Напред с братска Русия!
100
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като си говорим за история, нека се пошегуваме...Знаете ли, че Вашингтон е бил превзет и опожарен?
99
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Самоопределение ли...?!?!?Аз живея от правилната страна на океана и преди 25 години пътувах с метро и блуждаещия ми поглед фаща нещо много познато. Реклама в метрото. Плакат със стилизиран калашник преплетен с червено знаме и петолъчка. ?!?!?Зачитам се ... туй е предизборен плакат на местните комунисти. Поинтересувах се. На изборите получиха под 700 гласа от 3.5 млн население.В Русия опозицията може ли да вика "Долу Путин!" ?