Опитва ли се Русия да убие кмета на Прага?

Зденек Хриб е поставен под полицейска охрана
Обновена: 28 апр 2020 16:56 | 28 апр 2020 16:52, Нели Христова
224
Опитва ли се Русия да убие кмета на Прага?
Снимка: БГНЕС

Кметът на чешката столица Прага, Зденек Хриб, е под денонощна охрана, тъй като "има опасност за живота му". Според няколко местни издания, поръчителят на убийството му е Русия, но Гржиб отказва да потвърди тази информация.

"За мен е много важно да стоя зад вижданията си, дори и това да означава да рискувам живота си. Полицията нареди да имам охрана, не мога да ви кажа какви са причините", каза Грижиб в интервю вчера, на което потвърди, че вече две седмици е охраняван. Той дори започна да ходи на работа с кола, вместо с градския транспорт, както преди.

Според чешкото издание "Респект", в Прага е пристигнал гражданин на Русия с дипломатически паспорт, за да отрови кмета на столицата с рицин. Това, което е разгневило Москва, е демонтирането на паметника на маршал Конев в Прага и преименуването на площада "Под кестените" пред руското посолство в чест на покойния руски опозиционер Борис Немцов.

В публикацията се твърди, че преди около 3 седмици на международното летище "Вацлав Хавел" е пристигнал "сътрудник на руските специални служби" с руски дипломатически паспорт.

Автомобил на посолството го е докарал в сградата на дипломатическото представителство в Прага. В багажа си мъжът може да е донесъл рицин, който е силно отровен. След пристигането му, кметът Зденек Хриб и ръководителят на VI район Ондржей Коларж са поставени под 24-часова охрана от страна на чешките специални служби.

Но пред The Guardain говорителят на Владимир Путин, Димитрий Песков, нарича статията "пълен фалшификат" и бе категоричен, че Русия не знае нищо за подобно разследване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
6
 
6
 
! Отговори
Отговор преди 4 години
До Анонимен 167 Ще демонтират пародиите , ама нали виждаш. Русия идва с рицина.
164
7
 
12
 
! Отговори
Така е .. преди 4 години
Разбира се че Русия не знае нищо и няма нищо общо.
163
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АкоИма сила и се наричаше Никола Гешев който с една шепа хора разгроми цялата руска агентура у нас.
162
10
 
14
 
! Отговори
Bond преди 4 години
Да бе....ако решат да го трепят всички медии ще разберат и даже с какво ще го отровят. Явно и чешките *** са изтрещели покрай вируса
161
9
 
12
 
! Отговори
Ако преди 4 години
в ГРУ или МОСАД решат да елиминират някого, няма сила която да го спаси! В която и държава да се скрие, който и да го охранява!
160
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Демонтирането на паметника на маршал Иван Конев в Прага, превръща охраняемия в удобна сакрална жертва. Ще го убият ли своите, за да обвинят Путин?
159
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В публикацията се твърдяло, че преди около 3 седмици на международното летище "Вацлав Хавел" е пристигнал "сътрудник на руските специални служби" с руски дипломатически паспорт. Щом има лековерни и непомнещи какво са вечеряли снощи, ще има и такива публикации. Проверете от колко време Русия е забранила абсолютно всички полети до и от европейски столици. Този "сътрудник на руските специални служби" с руски дипломатически паспорт с крилата ракета ли е пристигнал?
158
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Нужно искам да попитам ти си и вие сте не са забравили уроците на историята?
157
15
 
14
 
! Отговори
Нужно преди 4 години
Съвременните руснаци благодарение на вожда си са забравили уроците на историята, за което скоро ще се наложи да бъдат дисциплинирани отново
156
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 175 те са също
155
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До НебратяРазбрам те. И на мен ми е същото отношението като чуя за "братята руснаци".
154
1
 
4
 
! Отговори
Бате Гойко преди 4 години
***, последно, каква му е фамилията на кмета?
153
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 168В близко бъдеще :))). Мен ми е по-важно да позчнем да преименуваме улици и булеварди скоро. Например, Граф Игнатиев хич не ми звучи добре :))
152
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Братя чехи, такива ги посрещайте с правата лОпата още на летището.
151
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А в България кагда ще демонтираме пародийте в нашите паркове?
150
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Счупихте *** заедно с бай Дончо.
149
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руски `патриоти` нападнаха посолството на Чехия в Москва и разбиха врати и прозорци.И полицията на Москва гледаше отстрани и не се намеси.Това фашизъм-комунизъм ли е ИЛИ КАКВО?Русия вече се самозабрави.
148
7
 
14
 
! Отговори
Бъдете точни преди 4 години
В тогавашната Германия не е имало нацизъм, а националсоциализъм. Още тогава е било ясно какъв социализъм ще ни сполети и нас. Азиатсоциализъм.
147
16
 
10
 
! Отговори
не може да бъде! преди 4 години
Айде,още един кандидат да скочи от 16 етаж!/Припомням ,че Джеймс Форестал ,м-р на отбраната е превъртял от "руската заплаха" и е скочил от 16 с вик "Руснаците идват "/.След това "разкритие",все пак е уместно да се провери,дали този кмет вечер се крие под леглото или пък,да ме извините ,се напикава като му кажат ,че КГБ го следи!?Доколкото ми е известно,чехите не са страхливци,но всяко стадо си има и черни овце!?
146
20
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Полицията го пази от чехски граждани които са го заплашвали защото те са благодарни не на Русия а на съветската армия която ги е освободила.А този кмет е американски послушник и не е кмет на Прага на квартал и повече няма кой да го избере.Но нелито и елчето им дай да пишат такива статий не пълни а както те си мечтаят,че истина.