Опитва ли се Русия да убие кмета на Прага?

Зденек Хриб е поставен под полицейска охрана
Обновена: 28 апр 2020 16:56 | 28 апр 2020 16:52, Нели Христова
224
Опитва ли се Русия да убие кмета на Прага?
Снимка: БГНЕС

Кметът на чешката столица Прага, Зденек Хриб, е под денонощна охрана, тъй като "има опасност за живота му". Според няколко местни издания, поръчителят на убийството му е Русия, но Гржиб отказва да потвърди тази информация.

"За мен е много важно да стоя зад вижданията си, дори и това да означава да рискувам живота си. Полицията нареди да имам охрана, не мога да ви кажа какви са причините", каза Грижиб в интервю вчера, на което потвърди, че вече две седмици е охраняван. Той дори започна да ходи на работа с кола, вместо с градския транспорт, както преди.

Според чешкото издание "Респект", в Прага е пристигнал гражданин на Русия с дипломатически паспорт, за да отрови кмета на столицата с рицин. Това, което е разгневило Москва, е демонтирането на паметника на маршал Конев в Прага и преименуването на площада "Под кестените" пред руското посолство в чест на покойния руски опозиционер Борис Немцов.

В публикацията се твърди, че преди около 3 седмици на международното летище "Вацлав Хавел" е пристигнал "сътрудник на руските специални служби" с руски дипломатически паспорт.

Автомобил на посолството го е докарал в сградата на дипломатическото представителство в Прага. В багажа си мъжът може да е донесъл рицин, който е силно отровен. След пристигането му, кметът Зденек Хриб и ръководителят на VI район Ондржей Коларж са поставени под 24-часова охрана от страна на чешките специални служби.

Но пред The Guardain говорителят на Владимир Путин, Димитрий Песков, нарича статията "пълен фалшификат" и бе категоричен, че Русия не знае нищо за подобно разследване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
5
 
7
 
! Отговори
Стоян преди 4 години
До вчера "тровиха" англичани Сега поляци - шизофренията е в пълен ход
124
7
 
7
 
! Отговори
Кмет преди 4 години
Кмет: "Помощ, гони ме параноята, дайте ми охрана".
123
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами сигурно руснаците искат да убият кмета на Прага, защото има поставена 24 часова охрана. Разузнамането е предупредило правителството че човека с рицина, полония или новичока вече е на чешка територия. Това трябва да е предупреждение и всяване на страх у другите бивши колонии на Русия да не им бутат капищата и изтуканите.
122
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо Полша не поиска да влезе в Европейския съюз на Германия 1939 година? Много са глупави. Хората се натискат да влизат в Германия, а Полша не искала.
121
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Д-р ИвановЗа разлика от теб Хриб е истински лекар!
120
4
 
2
 
! Отговори
гошее преди 4 години
за Сталину знаем, я кажи ти за Василевса знаеш ли.
119
5
 
7
 
! Отговори
Изследовател преди 4 години
Дядото на кмета вероятно на времето е произвеждал оръжие за германците. Внукът му също произвежда. Всички знаем как завършва това.
118
6
 
3
 
! Отговори
Д-р Иванов преди 4 години
До 130 АнонименВземи си хапчетата
117
3
 
2
 
! Отговори
до 129 преди 4 години
ама пич те не са се и крили, те още преди две седмици го предупредиха.
116
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шкода пак е немска.
115
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До МнениеВ логиката на русофилите няма никаква логика.
114
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Типично за ***, но вече започнаха да им усещат номерата още в зародиш слава богу.
113
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чехите влязоха в Германия 1938 година и щяха да имат германско гражданство и заплати. Кандидатстваха за Шенген и ги приеха.
112
8
 
6
 
! Отговори
Мнение преди 4 години
В логиката на русофобите има нещо гнило.
111
5
 
7
 
! Отговори
Ванга преди 4 години
Още през 80 те години Ванга предсказа:Русия ке тръгне да трови ора по целио свет. Ама светот ке и го върне. Накрая от глад *** ке ручат трева као добиток...
110
4
 
7
 
! Отговори
Тодар Правешки преди 4 години
Никогиш!Русия се бори за мир! Тя никога и никой не убива!Това е традиция още от времето на СССР!Литвиненко, Навални, Политковская... Рассия няма нищо общо!Нали така другари петолъчници?
109
1
 
1
 
! Отговори
Логично преди 4 години
Който презира, ще бъде презрян!
108
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до 120В това което каза няма логика. Прочети си коментара. Хората ги уважават заради нещата които са направили за съгражданите си, а не защото се кланят на едни или други.
107
5
 
6
 
! Отговори
антисоросоид преди 4 години
Комедия подобна на англииската с новичока ! ааахахаха, от време на време сороските НПОта из нашия регион се активизират след някоя финансова инжекция от онаямършаСорос. Между другото за непосветените , знаете ли, че нашата бедна държава финансира НПОтата на Сорос у нас ?
106
2
 
4
 
! Отговори
до 120 преди 4 години
Уважаваните кметове уважават хилядите загинали за столицата на страната му, а не обратното.