Путин: Действията на Русия ще зависят от гаранциите за сигурността ѝ

Русия не можела спокойно да гледа кървавия преврат в Украйна през 2014 г., когато убивали и подпалвали хора
Обновена: 23 дек 2021 19:29 | 23 дек 2021 15:22, Елка Василева
283
Путин: Действията на Русия ще зависят от гаранциите за сигурността ѝ
Снимка: БГНЕС

По-нататъшните действия на Москва ще зависят не от хода на преговорите по гаранции за сигурност със САЩ, а от това дали ще се гарантира сигурност на Русия. Това заяви днес на годишната си пресконференция президентът на Русия Владимир Путин, предаде ТАСС.

Още по темата

"По повод гаранциите (за сигурност) и ще зависи ли нещо от хода на преговорите - действията ни ще зависят не от хода на преговорите, а от безусловното гарантиране на сигурност за Русия днес и в историческа перспектива", каза той в отговор на въпрос.

Русия не можеше спокойно да гледа кървавия преврат в Украйна през 2014 г., когато "убиваха и подпалваха хора", заяви Путин във връзка с анексията на Крим от Москва и позицията й за конфликта в Източна Украйна. "Как можехме да откажем на Севастопол и Крим, на хората там, и да не ги вземем под своя закрила, под крилото си. Невъзможно нещо. Поставиха ни в ситуация, в която нямаше как да постъпим иначе. Или пък можехме ли съвсем безучастно да гледаме какво става на югоизток, в Донбас?", запита риторично той.

Властите в Украйна изтласкват руснаците и рускоезичното население от териториите, исторически обитавани от тях, каза Путин. Със закона си за коренните народи Киев "обяви руснаците, живеещи на тази територия, на тяхна собствена територия, за некоренен народ, както впрочем и поляците, унгарците, румънците", добави той. По думите му този закон предизвиква противоречия в отношенията на Киев с Варшава, Будапеща и Букурещ.

Лидерът на Русия отбеляза, че в Украйна е приет закон за държавния език, украинския, ограничаващ сферата, в която може да се използва руският.
/БТА/

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


283
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
200
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на Путин!
199
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе то е ясно че тия райони са предимно населени с руски народ, ама то и Македонския народ се зовеше Българи преди 70 години, ама ни разделихте с тях. Който копае гроб другиму сам пада в него.
198
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още преди година, две, казвах: този, нисичкият, ще ни вкара в голяма беля! Лошо, оказах се добър пророк.
197
9
 
3
 
! Отговори
Ами, да... преди 2 години
Всичкото което има Русия, е крадени или купено от запада и САЩ....тия пияници единствено могат да пият и да крадат по комунистически и да водят войни!
196
3
 
2
 
! Отговори
СМЕХ.. преди 2 години
КОЙ У БЪЛГАРИЯ И ЕС ВЕЧЕ КУПУВА РУСКИТЕ ТРОШИЛЯЦИ...САМО ИЗКУКАЛИ ПЕРКОВЦИ....??!!
195
1
 
2
 
! Отговори
Лелее СМЕХ.. преди 2 години
А, БЕ...... КАК ПУТИН ШЕ ВОЮВА СЪС ЗАПАДА..... ХАХАХААА... ПОСЛЕ КОЙ ШЕ МУ КУПУВА ГАЗТА ЗА ЕВРО И ДОЛАРИ..... НАЛИ ТАЯ РУСКА КО ЧИНКА ОТ ГАЗ И ПЕТРОЛ СЕ ИЗДЪРЖА И ЧАТ-ПАТ ОТРУСКО ОРЪЖИЕ... ЗА ЦРЪНЦИТЕ...
194
2
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 250 преди 2 години
Като видя думичките АБЕ, БЕ, ВЕ, MA ми се доплаква колко е пропаднал българина, като се предполага че тук пишат сравнително образовани, дори интелигентни хора.....БЕ :))))
193
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 184 - Взели от дядо ти цървулите и му дали обувки , и беше хубаво когато на родителите ти им се изринаха гърлата да викат " КПСС - БКП - ВЕЧНА ДРУЖБА " и да веят червените знамена нали , за да имаш сега панелка къде да живееш , че иначе щеше да си неграмотен и да си на село с *** , с кравата теленцето и да си ореш 90 декара ?!
192
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е лесно да имаш многомилионна армия. Въоръжена е , яде , спи, тренира и някъде нещо трябва да плячкоса и да разрущи и да го занесе в къщи.Садам хюсеин го показа с 4 милионна армия.
191
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До кухия русофил - Това ,че ТИ би продал РОДИНАТА си за 50 000 ? и би ПОБЯГНАЛ никой не се съмнява , затова сме и на този хал , съвсем не означава , че всеки мисли като теб !! Ти затова се топлиш и се храниш от *** на другите , които Не биха се продали !! По-добре Русофил , отколкото редом с такъв ПРОДАЖНИК , който ще ме изостави в нужда !
190
4
 
7
 
! Отговори
До анонимен 243 преди 2 години
Това са други хора - бият си и за чест и достойнство! Виж в Тълковен речник значенията на тези думи! Само Таманската и Кантемировската дивизии могат да прегазят триполова Западна Европа и да им *** родителите 1 и 2!
189
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен: пет милярда начално американците поарчиха да направят укропитеците маша. Искаха да ги похарчат срещу 100 000 руски войника които май не се продават. И дотук - НИЩО. Но западните 'есперти' с твоя акъл харат ли харчат ....
188
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
100 000 руски войници има в Крим, Донбас и на границата с Украйна. По 50 000 евро това са 5 000 000 000 - пет милиарда евро струва си да опитаме и ще ги включим в програма за защита за да не ги отрови Путин
187
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 227.....Лъжещ като дъртия дядо на Асанчо! Имат собственост - жилища, коли, дачи с парцелите, яхти, лодки, катери. Не знам как е със самолетите. Не са по-големи алкохолици от нас! Отстъпват обаче на Литва, Молдова, АВСТРИЯ! Населението им бавно, но сигурно расте! Както и средната продължителност на живота! За разлика от нас, намаляваме и умираме по-рано! А българите бяха синоним на дълговечност, на столетници! И при султана, и при царя, и при комунистите!
186
1
 
5
 
! Отговори
Радио Ереван преди 2 години
До Анонимен "за разпадаща се тоталитарна федерация" - явно не е - затова се бият.
185
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой е луд да се бие за разпадаща се тоталитарна федерация в която гладуват
184
1
 
2
 
! Отговори
Радио Ереван преди 2 години
До Анонимен "Идеята да се даде награда" е за продажнци. Ако работи на запад, на изток не работи. Особено до границата с Укайна.
183
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Идеята да се даде награда и паспорт за държава по избор на всеки руски войник който напусне Русия е много добра, особенно ще е лесно на русначетата щото са на границата с Украйна
182
3
 
4
 
! Отговори
Радио Ереван преди 2 години
До До кухия русофил - "пък да видим" Те руските войници са мъжки пол! Ще видиш че гейове и мъже не се смесват! Пък и не са корумпирани като вас!
181
4
 
8
 
! Отговори
До кухия русофил преди 2 години
Я ЕС да обяви награда 50 000 евро за всеки руски войник който напусне Русия пък да видим !