Медведев: НАТО и САЩ не са си научили урока от Русия 2008 г.

Тогава Русия призна независимостта на Южна Осетия и Абхазия
22 фев 2022 09:29, Елка Василева
351
Медведев: НАТО и САЩ не са си научили урока от Русия 2008 г.
Снимка: БГНЕС

НАТО и САЩ лошо са си научили урока, който Русия им преподаде, признавайки независимостта на Южна Осетия и Абхазия, заяви заместник-председателят на руския Съвет по сигурността Дмитрий Медведев, коментирайки решението за Донецката и Луганската народна република.

Още по темата
„През 2008 г. аз трябваше да взема сложното решение за признаването независимостта на Южна Осетия и Абхазия. Използвайки военна сила и политическа воля, Русия помогна да се запази животът на стотици хиляди хора. И преподаде нагледен урок на НАТО, на САЩ, на всекиго, който имаше агресивни намерения по отношение на граждани на Русия. Но в НАТО са научили този урок лошо и продължиха цинично и безцеремонно да се приближава към границите на Русия, разширявайки кръга на потенциалните участници нa алианса“, каза Медведев.

„Западът помагаше на Киев да саботира Минските споразумения, развързвайки напълно ръцете на националистите и слабата власт начело с настоящия президент“, смята Медведев.

„Войната срещу Донецк и Луганск се водеше без правила. Хората бяха подложени на постоянни репресии. Обстрелваха техните домове, карайки ги да живеят във вечен страх, да се крият в мазетата от бомбите“, добави Медведев.

Руският президент заяви снощи в обръщение към руснаците, че смята за необходимо незабавно да признае независимостта на ДНР и ЛНР, тъй като тези, които са тръгнали по пътя на кръвопролитията, насилието и беззаконието, не  признават никакво друго решение на конфликта в Донбас освен военното, пише РИА Новости и допълва, че веднага след това Путин подписа съответните укази.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


351
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
26
 
21
 
! Отговори
Георги преди 2 години
Там където управлява майка Русия, нито икономика има, нито пари.
148
8
 
13
 
! Отговори
върбанБрястовСалкъмо преди 2 години
Трюдо докато обясняваше колко е против действията на Русия, акаше и ъкаше, името не можеше да си каже. Бе тез канадци много слаби духом. Наш Кирчо и той е същия. За либерастките подлооги говоря. Канадския народ в момента доказва че е корав.
147
30
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По същия начин може да ни скроят Руснаците едно рускоговорящо малцинство и да си отцепят територия от България. Това се нарича наглост и империализъм. Не зачитат нищо и никой. Трябва да последва моментална забрна за покупка на български имоти от Руснаци
146
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В излъчените вчера кадри от изказването на шефа на ФСБ Наришкин се разбра какво е настроението сред така наречения руски елит. Наришкин пелтечеше и говореше съвсем несвързано и на няколко пъти се налагаше психопата Путин да поправя думите му а пелтека да ги повтаря. Наришкин по скоро Насрашкин в този момент явно мислеше как изгарят стотиците му милиони на Запад и как повече няма да стъпи на Запад до вилите и замъците си. Само психопата беше запазил пълно самообладание.
145
23
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Америка отдавна не е фактор и трябва да свикне с новите реалности. Китай и Русия са новите владетели на света. Колкото до ЕС той е трагичен придатък на американската политика, но дори и тук Америка губи влияние.
144
5
 
24
 
! Отговори
До 187 преди 2 години
"Не Русия фалира България .... ". Прав си, КГБ с филиал ДС я фалираха.
143
24
 
15
 
! Отговори
А мислите ли преди 2 години
А мислите ли че този път Русия няма да гризне дръвцето! Според вас Украйна какво е правила от 2014 година до сега, като се има предвид че голяма част от учените участвали в ядрената програма на СССР са украинци, а и още повече че Украйна обяви че ще се оттегли от договора за неразпространение на ядрено оръжие, според мен това значи че Украйна вече има ядрено оръжие и Москва ще пожъне това което пося!
142
26
 
20
 
! Отговори
Цъ преди 2 години
РУСКИ ИМПЕРИАЛИЗЪМ: РАЗКЪСВАНЕ НА МАЛКИТЕ ДЪРЖАВИ БЛИЗО ДО ТЯХ, В КОИТО ИМА РУСКОГОВОРЯЩО НАСЕЛЕНИЕ. ПОСЛЕДНОТО Е САМО ПРЕДЛОГ. СЛЕДВАТ МОЛДОВА, ЧАСТ ОТ РУМЪНИЯ И ЧАСТ ОТ БЪЛГАРИЯ ПО ЧЕРНОМОРИЕТО. ВЛАДЕЕНЕ ЧРЕЗ ЗАПЛАХИ И СИЛА. О Т В Р А Т И Т Е Л Н О!
141
22
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Давай Русия, мачкай, напред.
140
17
 
25
 
! Отговори
Обединението преди 2 години
Русия е била най-върлият противник на Обединението на България. Повече от Запада.
139
0
 
1
 
! Отговори
Дежа вю преди 2 години
"Третият въпрос на Mo.лoтoв: Германия желае ли Съветска Русия да предостави гаранция на България и да изпрати съветски-руски войски в България за тази цел, въпреки че той (Mo.лoтoв) искаше да каже, че те нямат намерение да премахнат царя.Моят отговор: България е независима държава, и аз не съм знаел че, също както Румъния е искала гаранции от Германия, България е искала такива от Съветска Русия. Трябва също да обсъдя въпроса с моите съюзници."От прокламацията на Хитлер 22 юни 1941 г.
138
11
 
26
 
! Отговори
полковник Колев преди 2 години
до анонимен 175; Не Русия фалира България а още в началото Филип Димитрое (знаете какво съсипа) оня който тогава раздаваше куфарчетата с милиони, Пасито, мадридския мошеник, военните и политиците унищожили армията ни и....не мож ги изброи предателите и продажниците!!! Преди няколко години участник в кръглата маса през 90те год. каза: Ние тогава лъгахме народа - каза го пред медиите.
137
19
 
20
 
! Отговори
Анексация преди 2 години
Че те нали руските части хвърляха бомбите там. Какви глупости говори този. Колкото по-далече от Русия, толкова по-добре.
136
2
 
19
 
! Отговори
До 181 преди 2 години
Истинският празник на БГ е Обединението на Княжество България и Източна Румелия ВЪПРЕКИ СЪПРОТИВАТА НА ВСИЧКИ ВЕЛИКИ СИЛИ - КАКТО ИЗТОКА, ТАКА И ЗАПАДА.
135
27
 
22
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
ЗАПАДЪТ НЯМА ДА СКОЧИ НА ВОЙНА ЗАРАДИ 2 П.ЛЮН.КИ ЗЕМЯ. ЗАЩОТО ИМА УМ И РАЗУМ. НО РУСИЯ ЗАГУБИ УВАЖЕНИЕТО НА ЦЕЛИЯ СВЯТ. САМО С ЛЮБОВ МОЖЕ ДА БЪДЕ ПОСТИГНАТ ИСТИНСКИ МИР И ПРОСПЕРИТЕТ. НЕ С ОРЪЖИЕ.
134
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На 3 март 1878 год в Сан Стефано е подписан договор за прекратяване на Руско-турската война, а не договор за създаване на държавата: княжество България. Затова 3 март трябва да се премахне като национален празник. Истинският национален празник на България трябва да е на 24 май. Без създаването на българска книжнина прицар Борис и цар Симеон Велики, България нямаше да съществува днес.
133
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе искат си старото положение.Няма кой да им купува Ладите и Москвичите това е.Дойдат ли ще чакаме пак по 10 години за една Лада.Където идат руснаците после нищо не става с години!Само мизерия и изоставане от другите народи чакат онези,които ги приемат.
132
3
 
15
 
! Отговори
До 159 преди 2 години
"Руснаците са далеч от България .... " - грешно! Все още са много вътре в България. Икономика, енерго зависимост(над 90%), журналистика, имоти, и в политиката доста успешно влияние. Даже и някои от правителството не са сигурни с кой крак да тръгнат.
131
15
 
13
 
! Отговори
Малеле преди 2 години
И тоя "преподавал" уроци на Запада?...Най-голямата страна в света,с несметни природни богатства и с икономика генерираща брутен обществен продукт колкото една малка Нидерландия?!...Горко му на изстрадалия велик руски народ!
130
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аман вече от руски уроци. Нагледахме им се и ги изпълнявахме 45 години. И накрая фалирахме. За разлика от другите соц страни ние бяхме най-изпълнителните. Е, мерси от уроци.