Пускайки машината на войната, Путин много трудно ще я управлява

Ген. Запрянов: Конфликтът не трябва да се превръща в многонационален
25 фев 2022 21:38, Анисия Иванова
508
Пускайки машината на войната, Путин много трудно ще я управлява
Снимка: БГНЕС

Никой не може да прогнозира докъде ще стигне атаката на Путин срещу Украйна - дали ще има ограничени цели или се стреми към окупация на цялата страна. Това е военна агресия, а не както бе обявено от руския лидер "специална операция", тъй като се нанасят ракетни удари по цялата територия на Украйна, засега по военни обекти. Това заяви ген. Атанас Запрянов, бивш зам.-министър на отбраната, в ефира на предаването "Бизнес старт" с водеща Живка Попатанасова.

По думите му международната общност трябва да отговори с единна осъждаща позиция и да покаже на Русия, че не може да изполва военна сила през 21-и век.

Още по темата
"Имаме акт на въоръжено нападение от Русия срещу Украйна - каквито и уверения да се правят, че няма опасност за цивилните граждани, са фактически смехотворни. Когато една държава използва оръжие срещу територията на друга държава, това е акт на агресия. Никой не може да гарантира как ще ескалира по-нататък военният конфликт."

Според Запрянов макар да има активни военни действия, трябва да се положат усилия, особено от ООН, за поддържане на диалога. Организацията също така трябва да предотврати разширяването на конфликта и превръщането му в многонационален. Определено може да се очакват нови санкции от западните сили срещу Русия, защото обявените до момента се отнасяха за етап, в който нямаше агресия, убеден е Запрянов.

Кредитът на доверие към Путин е много нисък, коментира Запрянов изказването на руския лидер, че не се стреми към окупация.

"Той доста излъга, вече доста време - първо твърдеше, че няма да пресече границите и няма да има агресия... Пускайки машината на войната, Путин много трудно би могъл да я управлява и зависи какъв ще бъде военният отговор на Украйна."

Целия коментар може да гледате във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


508
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
3
 
6
 
! Отговори
vddvdv преди 2 години
Европа показа, колко е смешна, щели на Русия да налагат санкции, а тя 70% от Европа е зависима от Русия, пълен смях...
159
3
 
2
 
! Отговори
asasa преди 2 години
Този стигна до Киев за 24ч, за какво му беше да обеснява, че няма да нахлува, че водел учения, че изтеглял танкове, които всъшност само са сменли местоположението... идеално заблуди врага, и го удари, нали той уж е казал, че ако "боя бил неизбежен, да удряш пръв"
158
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин ако поиска може да вземе поне половин Украйна ;) Това е така заради дълговете. Ако вземе южните части няма да им се налага да връщат заемите и ще са по добре . Малко евтин ток и бензин и готово . Никой яма да иска да се върне в Украйна . В големи градове като Киев и Харков ще е много по трудно но те не му й трябват на Путин.
157
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз съм съгласен България да мине към Русия и да сме област на Русия като Калининградская област
156
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз предлагам Русия и Америка да се трепат на север, там са си близо, какво запалиха Европата
155
3
 
5
 
! Отговори
Михали преди 2 години
А ето и защо липсва подкрепа и разбиране за действията на РусияДжо Байдън - ""Всяка нация, която се съгласи с откритата агресия на Русия срещу Украйна, ще бъде опетнена от нея", каза той.Т.е. спусната е директива,че който се опита да каже "Абе....." ще получи "Аде..." като в оня най - стар политически виц от времето на соца.
154
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На България и трябва точно такъв силен лидер като Владимир Путин
153
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Другари и другарки - почитатели на най-мразеното джудже на света ...Преди малко две държавни китайски банки започнаха да въвеждат ограничения върху руски авоари и транзакции !Истина е - може да си го проверите.Виер си нямате понятие , слет тази касапница - колко точно зависимо стана джуджето ви от Китай !Нямате си идея колко точно са му свалени га-щи-те .
152
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин е прав .8 години тормоз и бобандировки срещу Луганск и Донецк.
151
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За разлика от нашите ДУПЕДАВЦИ, Путин не си поплюва и не му пука от никой. Защитава интересите на Руската Федерация. Ако имаше и тук един като него на власт, нямаше да допусне никога разни там македонци (българи) с болни мозъци да имат претенции към нас и да се опитват да крадат нашата велика история !
150
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна си мислише че са всесилни с Нато зад гърбът, прави се на мъж комикът на Путин прави и накая от играчка стана плачка. Не го беше очаквал зеленият че ще го изостави Америка така брутално. Голям кеф, само жалко за умиращите невинни жертви
149
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен до 232 преди 2 години
Ами няма да напуснат фронта има много Украинки за оправяне понеже няма мъже в тази фашистка територия. Дори и македония би дала по голям отпор. Познавам много украинци всичките са женски полови органи. Вчера цял ден на обекта на който работя в Лондон носиха синьо жълтия *** на украина. Бяха се превъзбудили цял ден слава украина Днес обаче охраната беше изцяло от руснаци, същите тия нещастници от украина бяха по ниски от тревата. Толкова за фашистите от украйна.
148
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Досега Путин само печели Крим, ЛНР и ДНР.
147
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руските самолети минават през Унгария или Армения и Сирия.
146
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вовата американците го изиграха класически, сам се простреля в двата си крака с тази напълно ненужна война.
145
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И Сърбия ще нападне Косово.
144
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сигурен съм, че Вовата много се е уплашил от думите на наште АНАЛизатори ...
143
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Паметника на Съветската армия е фашистки тъй като Путин каза че украинците са фашисти.А в България Съветската армия влиза с Трети Украински фронт.
142
3
 
7
 
! Отговори
Путин преди 2 години
Отново ги изигра!
141
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тук ни трябва точно един като Путин ! Щеше много бързо да реши проблема и на тия "македонци" измислени. Не подкрепям войните, това е ужасно наистина, но Путин нямаше избор вече... САЩ си разполагат военните бази към Русия и с цялата си наглост искат да вземат и Украйна в НАТО. Няма как да им се случат нещата. Погледнете на картата къде е САЩ, къде е Русия от Украйна. Какво търсят тия американци тука по тия земи ?