Пускайки машината на войната, Путин много трудно ще я управлява

Ген. Запрянов: Конфликтът не трябва да се превръща в многонационален
25 фев 2022 21:38, Анисия Иванова
508
Пускайки машината на войната, Путин много трудно ще я управлява
Снимка: БГНЕС

Никой не може да прогнозира докъде ще стигне атаката на Путин срещу Украйна - дали ще има ограничени цели или се стреми към окупация на цялата страна. Това е военна агресия, а не както бе обявено от руския лидер "специална операция", тъй като се нанасят ракетни удари по цялата територия на Украйна, засега по военни обекти. Това заяви ген. Атанас Запрянов, бивш зам.-министър на отбраната, в ефира на предаването "Бизнес старт" с водеща Живка Попатанасова.

По думите му международната общност трябва да отговори с единна осъждаща позиция и да покаже на Русия, че не може да изполва военна сила през 21-и век.

Още по темата
"Имаме акт на въоръжено нападение от Русия срещу Украйна - каквито и уверения да се правят, че няма опасност за цивилните граждани, са фактически смехотворни. Когато една държава използва оръжие срещу територията на друга държава, това е акт на агресия. Никой не може да гарантира как ще ескалира по-нататък военният конфликт."

Според Запрянов макар да има активни военни действия, трябва да се положат усилия, особено от ООН, за поддържане на диалога. Организацията също така трябва да предотврати разширяването на конфликта и превръщането му в многонационален. Определено може да се очакват нови санкции от западните сили срещу Русия, защото обявените до момента се отнасяха за етап, в който нямаше агресия, убеден е Запрянов.

Кредитът на доверие към Путин е много нисък, коментира Запрянов изказването на руския лидер, че не се стреми към окупация.

"Той доста излъга, вече доста време - първо твърдеше, че няма да пресече границите и няма да има агресия... Пускайки машината на войната, Путин много трудно би могъл да я управлява и зависи какъв ще бъде военният отговор на Украйна."

Целия коментар може да гледате във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


508
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
6
 
8
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Анонименмали руска к.рво плашиш 30 милиона украйнци с 30 хиляди главорези на путин...верно ли бе...то и хитлер така...и САЩ преплуваха океана и му скъсаха главата...и с путин така...въпрос на време е,Свобода за Украйна,Нато време е за военни действия или ще родите чудовище извършващо геноцид над невинни...и ще сте съучастници заради бездействието и страховете си...нека платим сега...утре ще е по-скъпо...а може и да е късно...изпратете армии в Киев и спрете геноцида..джуджо обяви война
179
3
 
7
 
! Отговори
ванка с танка преди 2 години
е варварин, не може да гради.
178
10
 
4
 
! Отговори
Иван преди 2 години
До 355 иванушйа идиотУкраинските убийци, те си се знаят кои са, ще бъдат убити много скоро и ще има списък с имена и доказателства, кой какво и кога.Ще е добре за тях да не попадат живи в ръцете на руснаците.Пък в България ще видим какво ще стане, не издавай присъди предварително.
177
2
 
7
 
! Отговори
Adolf H. преди 2 години
Плагиат такъв...!
176
16
 
8
 
! Отговори
ИванБългарина преди 2 години
Русия рискува цялата си страна и народ, само и само да спаси цивилните в Киев.Цял свят видя как една военна атака прекосява половин Украйна с минимални цивилни жертви.Даже купените, еврейски медии не намират материал с който да ак*т по Русия.Русия, сърца и човеци.Фашягите ще съжаляват, че в моемента се отбранят с кръвта на цивилни граждани.Списъкът се увеличава.Амин.
175
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който гледа правилните източници знае, че Кадиров тръгна с баретите си към Киев. Това което видях на кадрите е плашещо. Добри главорези има пича. Тази нощ дори системите Град разположени в жилищните райони на Киев няма да го спасят. Кадирката ще го мушка Зеления еврей от едното до другото ухо с големия ислямски... докато Зеленката коленичи и се извинява на Путин за убитите деца в Донбас.
174
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кадиров идва, фашагите и Зеленясалият бягат.
173
8
 
5
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Конфликта е многонационален...путин го превърна в такъм...убива граждани от всички националности в Украйна...спрете с лицемерието...Нато пратете армия в Киев...самао путин ли има ядрени?ако ще се мре ок...или децата ви роби на луд,живеещи в метрото,реални...или сте страхливци и предатели...армии във Киев!!! и ядрени щом иска путин!!!
172
7
 
10
 
! Отговори
А бе преди 2 години
Путинистите - кажете ми нещо руско дето да става за нещо и да си го купя? Телевизор? Пералня? Кола (хахаха)? Искам да си купя нещо руско което е масово и на световно ниво. Айде де? Нали Росссссиа е велика?
171
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не вярвам Путин да загуби войната....той има прекалено много инструменти в ръцете, с които да извива ръцете на запада....а Нато просто няма да посмее да пусне оръжия над Украйна и да се бие с руснаците. Най- много Украйна да се раздели на 2 части, едната да е под управлението на проруско правителство, а другата (тази на запад, граничеща с Полша, заедно със столицата Киев)да мине към Нато.Старият принцип: разделяй и владей.
170
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин много добре знае как да управлява войната, това е една от причините той изобщо да не се притеснява да я води.
169
0
 
6
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Този конфликт отдавна е многонационален,още от Минин и Пожарски.Католицизъм срещу Православие.Това е,другарю генерал,просто е.
168
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Kaжете защо Нато не спази договора си и нападна Русия. Защо не мрънкахте през изминалите 8 години в които фашистите избиваха свой
167
7
 
7
 
! Отговори
Българин преди 2 години
296 - Ми като толкова много мразиш руснаците защо не идеш да се биеш срещу тях в Украйна, а само тролиш мрежата. Твоята роля вече е заета от Зеленски той седи в бункер и за да си опази кожата надъхва горките хорица да се бият за него. Даже пуска клипове с монтиран фон и лозунги - ще победим, дръжте се... с *** да се биели... на кого ли ми напомня... само му трябват хитлер юнген и Киев ще и Берлин. Ама то нали от запада са му учителите - какво да се очудва човек.
166
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
русофобските мазохисти се активизираха ,те поемат големият от запада ,важното е да лаят едно и също !
165
6
 
9
 
! Отговори
набор преди 2 години
путин показа на света че никой не може да си играе с руската мечка, унищожи фашисткото въоръжение за нула време, а зеленски лично се увери колко са загрижени за украйна европейския съюз
164
4
 
8
 
! Отговори
Българин преди 2 години
До 292 - Да не стане само накрая да плачеш, като Зеленски по телевизията. Твоите любимци изоставиха Украйна, изоставиха Афганистан, и за незначителен джендер няма да направят изключение. Все си мисля, че картофи над теб биха стояли най добре - нали това искаше Чърчил да засади над София когато я унищожи. Едните са ни освободили, а другите са ни бомбардирали и сега ни ограбват било то с тока от тяхните централи с договори за 35г. било с милиардите за скапани самолети, които дори не доставиха.
163
3
 
10
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Прави ли му на някого впечатление, какво пишат хората в коментарите и какво се опитват да насаждат медийте и политиците? И ГРОБ и канадеца се опитват да формират анти-руски настроения у хората и да са в услуга на основния си спонсор. При телевизиите собственост на западни медии също е така и се повдига въпроса защо се оставяме да ни забъркват в конфликт, чийто основи не положи Русия.
162
1
 
4
 
! Отговори
ццц преди 2 години
носъзнат джедър е тоя лилипут путин. чисокръвен комплексар.
161
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 264 не се радвай подготвят двойникът и шоуто продължава. Такива действия проектирани няма да ги оставят да приключат лесно. Интересите са много по големи само един човек да участва в тях. Омешали са се като черва всички играчи