Лавров: Бъдещето на Украйна да се решава от тази многонационална страна

Събитията в Украйна не били холивудски екшън
177
Лавров: Бъдещето на Украйна да се решава от тази многонационална страна
Снимка: БГНЕС

Въпросът за бъдещето на Украйна, включително за избора на държавно ръководство, трябва да се решава от украинския народ заедно с останалите народи в тази многонационална страна. Това заяви днес външният министър на Русия Сергей Лавров в интервю за руски и чуждестранни медии по теми от актуалния международен дневен ред, предаде ТАСС.

Още по темата

Събитията в Украйна не са холивудски екшън, в който има абсолютно добро и абсолютно зло, каза Лавров. Той припомни изявление на френския президент Еманюел Макрон, според когото е неправилно украинският държавен глава Володимир Зеленски и самата Украйна да бъдат обвинявани, че там процъфтява нацизъм.

"Френска журналистка, посетила Донбас, описа как е наблюдавала обстрели на едно училище, убийство на две жени, работили в това училище, и как е приканила да се засрамят всички западни дейци, отказващи да виждат това. Разбира се, не са й разрешили да публикува това, но коментарът е достъпен в социалните мрежи", посочи първият дипломат на Русия. "Тъй че ви каня просто да се запознаете с фактите", добави той.

Русия "има военна доктрина, в която са описани параметрите,  условията за използване на ядрени оръжия. У нас няма никаква ескалация с цел деескалация, както се опитват да ни вменят западни аналитици. Сега обаче се говори за ядрена война. И ви моля много внимателно да погледнете прозвучалите изказвания и персонажите, които правят тези изказвания", каза Сергей Лавров.

По време на двустранни контакти с Русия държавите от НАТО "като че ли проявяват разбиране, но щом само се съберат заедно, нещо им става", отбеляза руският външен министър. "Явно (. . .) там вече ръководят САЩ и издават заповеди, разпореждания. Това е печално", коментира той.

"Навремето и Наполеон, и Хитлер си поставяха задачата да подчинят Европа. Сега си я подчиниха американците", заяви Сергей Лавров. /БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
4
 
9
 
! Отговори
Хехе преди 2 години
Преди военната "операция" - "ЩЕ(?) решим .."А сега - "ДА(!) се решава.." :-))
68
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разликата в заплатите между Далечния Изток и Москва е 1:10, познайте откъде са войничетата дето гинат сега в Украйна, май не са внуците на Лавров, а са нещастни синове и бащи от републиките.
67
9
 
12
 
! Отговори
Крим не е руски преди 2 години
тоя се е замислил за бъдещето на Украйна а хич не мисли че вече Русия няма бъдеще..ха.ха.ха и..... ХАГА ЛЛ.. за Путин никакъв съд. На мен падне ли ми ще го разпоря да му извадя черната и докато е жив ще го беся със собствените му черва.. Мъдите ще му ги отрежа и ще му ги сложа между зъбите че много ще боли..
66
12
 
18
 
! Отговори
до 51 преди 2 години
не знам дали твоята баба е харесвал руснаци, ама помня моята баба какво разказваше. как руснаците окрали кокошките и прасетата на хората, как изпили ракиоята и заразили целия град с въшки. минали като през обоз, без грам уважение към местните уж братя българи, сякаш всички съм им длъжни. а след една година се върнали, избили половината първенци и не си тръгнали 50 години! и не съм го чел в западен учебник или сайт, говорил съм с баба си!
65
9
 
14
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
БЪДЕЩЕТО НА УКРАЙНА ЩЕ СЕ РЕШАВА САМО И ЕДИНСТВЕНО ОТ НАСЕЛЕНИЕТО НА УКРАЙНА ВКЛЮЧИТЕЛНО И ЕТНОСИТЕ В ДОНБАС , ЛУГАНСК И КРИМ ТЕРИТОРИЯ НА УКРАЙНА!
64
5
 
16
 
! Отговори
Даже Унгария преди 2 години
Още от 2014 Външното министерство на Унгария изрази безпокойство от прояви на насилие срещуунгарското малцинство в западната част на Украйна, извършени от крайнодясна украинска групировка, предаде Франс прес.Реакция НУЛА
63
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
73 Ще ",говори с Шойгу", докато го унищожи. Шойгу е пътник за международен трибунал, като военнопрестъпник.
62
10
 
15
 
! Отговори
Брей!? преди 2 години
Като е работа на украинския народ що дири там многохилядна, тежко въоръжена путинска армия и белоруски военни части!? Защо се избиват цивилните украински граждани и се прочиства, изгаря Украйна? Що за хора извършват този геноцид, това военно престъпление?
61
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хора, срещу които има санкции от най-развитите страни, не са в позиция да диктуват на някого, каквото и да било. За Путин е обявена награда от 1 млн, той и обкръжените му, ще бъдат съдени на международен трибунал, за престъпленията, които извършиха в Украйна.
60
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЛОШАДЬ - Така известния в Русия като КОНЯ,защо все още е в костюм? Време е за раираните дрехи! Чака се само решението на Съда в Хага!
59
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руският националфашизъм ще доведе до краха на Руската федерация, тя и Русия е многонационална и народите там им е писнало да слугуват на Кремълската клика.
58
9
 
17
 
! Отговори
Демократ преди 2 години
Ще те видим в оранжев гащеризон в Хага, гадино мръссна окупаторска.
57
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя дятка да си взима лекарствата по редовно.
56
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който не говори с Лавров , ще говори с Шойгу.
55
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Тази многонационална страна", ако говори за Украйна, няма да търпи руските агресори и сепаратисти, убийци. Под дулото на руското оръжие, не се водят преговори. Кръгом марш, в Азия, където е мястото на руските фашисти.
54
7
 
11
 
! Отговори
стратег от НАТО преди 2 години
Сега е моментът да се удари руския агресор и в Сирия. Няма как да пратят подкрепления
53
2
 
15
 
! Отговори
Гледна точка преди 2 години
Е, креттен, то е ясно, че всеки ще извърта и представя нещата както на него му е угодно. По същия начин се е обяснявал и Хитлер.
52
7
 
14
 
! Отговори
msm преди 2 години
Единият лъже, другия след него маже! Знам, че Украйна се отказа от ядрения Арсенал на СССР на нейна територия и го даде на Русия по договор за гаранции за сигурност и зачитане на суверинитета й. 30 г по-късно Русия наруши договора! Знам, че Путин лъжеше за войната и я започна! Знам, че когато НАТО разположи Ядрения щит до Крайова, Путин ревеше на умряло. Знам, че Путин няма да спре до Украйна. Путин трябва да бъде възпрян от Украйна, Европа и САЩ.
51
8
 
16
 
! Отговори
руснаците в Сибир преди 2 години
Украйна е наистина многонационална - живеят украинци, поляци, татари, българи. Само руснаци няма в Украйна.
50
3
 
11
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 2 години
Има Улични Боеве даже и в Крим и Дамаск, пристигнали са 16 000 чуждестранни Легионери , ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА