Лавров: Бъдещето на Украйна да се решава от тази многонационална страна

Събитията в Украйна не били холивудски екшън
177
Лавров: Бъдещето на Украйна да се решава от тази многонационална страна
Снимка: БГНЕС

Въпросът за бъдещето на Украйна, включително за избора на държавно ръководство, трябва да се решава от украинския народ заедно с останалите народи в тази многонационална страна. Това заяви днес външният министър на Русия Сергей Лавров в интервю за руски и чуждестранни медии по теми от актуалния международен дневен ред, предаде ТАСС.

Още по темата

Събитията в Украйна не са холивудски екшън, в който има абсолютно добро и абсолютно зло, каза Лавров. Той припомни изявление на френския президент Еманюел Макрон, според когото е неправилно украинският държавен глава Володимир Зеленски и самата Украйна да бъдат обвинявани, че там процъфтява нацизъм.

"Френска журналистка, посетила Донбас, описа как е наблюдавала обстрели на едно училище, убийство на две жени, работили в това училище, и как е приканила да се засрамят всички западни дейци, отказващи да виждат това. Разбира се, не са й разрешили да публикува това, но коментарът е достъпен в социалните мрежи", посочи първият дипломат на Русия. "Тъй че ви каня просто да се запознаете с фактите", добави той.

Русия "има военна доктрина, в която са описани параметрите,  условията за използване на ядрени оръжия. У нас няма никаква ескалация с цел деескалация, както се опитват да ни вменят западни аналитици. Сега обаче се говори за ядрена война. И ви моля много внимателно да погледнете прозвучалите изказвания и персонажите, които правят тези изказвания", каза Сергей Лавров.

По време на двустранни контакти с Русия държавите от НАТО "като че ли проявяват разбиране, но щом само се съберат заедно, нещо им става", отбеляза руският външен министър. "Явно (. . .) там вече ръководят САЩ и издават заповеди, разпореждания. Това е печално", коментира той.

"Навремето и Наполеон, и Хитлер си поставяха задачата да подчинят Европа. Сега си я подчиниха американците", заяви Сергей Лавров. /БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путинци спрете да прекроявате Европа!
48
13
 
16
 
! Отговори
... преди 2 години
Колкото и да лавира Лавров,не може да заобиколи факта,че Русия е агресор,че Путин иска да изтрие Украйна и да я окупира както Крим...
47
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин няма нищо вече в гащите си, затова си го изкарва на света.
46
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На 3 март е хубаво пак да примоним, че Сан-Стефанският договор е ПРЕЛИМИНАРЕН договор. Предварителен, обречен на преразглеждане, база за отстъпление на предстоящия международен конгрес. Този договор е в разрез с решенията на Цариградската конференция за създаване на 2 автономни области - Източна и Западна. Но по страшното е, че Сан-Стефано е в разрез с тайния договор на Русия с Австро-Унгария, че няма да има голяма и националнообединена българската държава и тя няма да обхваща Македония.
45
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Безпричинно вероломно нападение над независима държава, нещо което П. отричаше до последно (какъв подлец!), нарушаване на военните закони. Всичко това няма как да му се размине, няма такъв вариант. Сам се сготви, но за съжаление, докато умира на бавен огън стотици хиляди ще пострадат.
44
11
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ДРУГАРКО ЛАВРОВ, АЗ ПЪК ИСКАМ КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ НЯКОЙ ДА Я УПРАВЛЯВА НЕЯ ОТ ВЪН ;D
43
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На конската глава дъщеря му живее в Щатите и е Американски гражданин,ама той пратил на другите децата да мрът на фронта,ама то за сатрапите от Кремъл човешкия живот кога е имал значение.
42
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Г-н Лавров вие руснаците сте най-големите Манипулатори и Дезинформатори на Света , където ви стъпи крака и сте готови веднага да сглобите нова при това FAKE NEWS История , както ни пренаписахте нова История на България 1878 г. която въобще не отговаря на Истината. Децата ни чета 100% FAKE История в Училище
41
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато Червената армия влиза в България, моята баба, тогава била на 28 години и съжалявала, че се е омъжила за дядо ми, казваше - такива хубави млади руснаци имаше там, синеоки, руси, стегнати.
40
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Голодомор"-ът от 1930-32., най-отвратителния геноцид на Русия спрямо украинския народ,зове за Реванш! Всичко в Историята се връща! 4 млн. украински жертви чакат руската "Голгота"!
39
11
 
18
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ЛАВРОВ Е ТИПИЧЕН ПРИМЕР , ЧЕ КА ПУТИНОФИЛИТЕ НЕ СА ДОБРЕ С ГЛАВАТА!!! НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА КОЯТО ДА ИСКА ДРУГ ДА Я УПРАВЛЯВА ОТВЪН!
38
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Izviniavam se, che pisha na shliokavica. Naistina! Ne moga da si nastroia kompa i tova e. Win11..... Vse pak - Chestit 3ti Mart! 1918!
37
10
 
5
 
! Отговори
Хм.. преди 2 години
А кога ще узаконим Еднополовите бракове?! Във всяка нормална демократична страна това нещо се прави, само у нас все още НЕ?! Познавам много еднополови двойки, които искат да се венчаят публично
36
12
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
НА ТОЗИ ГЛАВАТА МУ НЕ ГО СЛУША :!
35
8
 
2
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
До Безспорно Безспорно е, че си гей.
34
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
24 Май! Истинският български национален Празник!
33
9
 
27
 
! Отговори
Безспорно преди 2 години
По добре окупирани от САЩ отколкото стъпкани от болшевишки ботуш.
32
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С Русия, такава каквато я познаваме, е свършено до лятото. Путин, а и много от ръковоството им ще бъдат съдени в Хага за престъпления срещу човечеството. Няма как да отрекат пакетното бомбардиране на жилищни квартали, където има само цивилни. Не става въпрос за сгрешени цели, а за цели квартали от 4-5 квадратни километра.
31
5
 
7
 
! Отговори
Котка преди 2 години
До 2S Засега се радвай, че още сме живи. Макар че и затова още е рано да се радваме...
30
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно Лавров , ще разделите Украйна на парчета както разкъсахте България през 1878 тоест части от Държавата ни дадохте на Румъния , Сърбия , Гърция и накрая ни казвате: "Ама ние ви (освободихме)" вместо да кажете ние подписахме Санстефанския предварителен мирен Договор с Османска Империя където не е съгласувано никакво (освобождение)