Кремъл за полските Миг-29: Крайно опасен сценарий

Полша е готова да изпрати изтребителите на Украйна
9 мар 2022 16:22, Нели Христова
152
Кремъл за полските Миг-29: Крайно опасен сценарий
Снимка: БГНЕС

Кремъл заяви, че полското предложение за доставка на изтребители Миг-29 на Украйна чрез американска военновъздушна база може да бъде "опасен сценарий", докато руските войски продължават да навлизат в Украйна.

"Това е крайно нежелан и потенциално опасен сценарий", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Вчера министерството на външните работи на Полша заяви, че страната е готова да предаде своите изтребители МиГ-29 на САЩ и да ги достави във военновъздушната база Рамщайн.

Според открити източници Полша разполага с 22 изтребителя МиГ-29 и 6 изтребителя за бойна подготовка

По-рано държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен заяви на брифинг в Кишинев, че САЩ са готови да продължат да оказват военна помощ на Киев и обмислят възможността да помогнат на Полша, ако тя реши да предостави на Украйна изтребители. В същото време Wall Street Journal съобщи, че САЩ обмислят сделка, по силата на която Полша да предостави на Украйна изтребители МиГ-29 в замяна на американски изтребители F-16 от САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
15
 
5
 
! Отговори
Владо путкиннн преди 2 години
Скоро Кремъл ще се превърне в горяща клада,много скоро!
112
6
 
38
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Колко е смел, как великите кравари буквално се нас-раха от страх от руснаците. И непрекъснато тикат някой друг да отнесе боя. Сега е Украйна, коя ли ще е следващата жертва?Едно стана пределно ясно на всички, нападне ли те Русия, тях за война не ги търси. Та някакви речи, ръкопляскания, псевдо санкции и...Но бъди готов да мреш сам.
111
4
 
37
 
! Отговори
FMC преди 2 години
Жалко за изтребителите... Можеха да свършат на Полша някаква работа. Но ние сме най-добре. Самолетите ни са хартиени... нищо че навремето смъртта първите, дето сме се сетили да бомбардираме Одрин от въздуха. И нищо, че България имаше и собствено производство на самолети. Тогава сме били 6млн. селсла държава, сега пак сме 6млн. но мафиотскоЖендърска.
110
29
 
8
 
! Отговори
Русия яко ще загази преди 2 години
Много, много...
109
33
 
9
 
! Отговори
ББ преди 2 години
и да САЩ и Съюзници не са найвни...вменяващи им "зелени сделки",руската обяви 3-та световна...няма начин да ви бъде простено,атакуваш родилно отделение и детска болница в Украйна с ракети...и се...смееш нагло и нахално...Трибонал и Съд за престъпленията...и Китай повличате,Свободният Свят трябва да изтегли инвестициите си от Китай приятели...ще е скъпо...но Свободата и Живота са безценни!Време е за рестарт!!!
108
13
 
6
 
! Отговори
ББ преди 2 години
има и по-опасен...да дойдат Б-52 и F16,и хитлер плашеше света ни ВСВ...вие вече обявихте 3-та...Света ни е готов за нея...не е готов да ви прости,Китай ви използва...превърнахте русия в китайска провинция...и след като Свободният свят си изтегли производствата и спре технологийте...провинция...относно войните,убийствата,заплахите...прочетете Историята... правилно,няма успял убиец и насилник!!!
107
4
 
19
 
! Отговори
Мен преди 2 години
И така започна 3та световна война.....Англосаксонците си мислят, че вечно ще им се разминава, но скоро ще усетят дебелия отзад
106
32
 
6
 
! Отговори
Крайно опасен е да преди 2 години
За вас русини недни!
105
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На поляците не им излезна сметката. Истината обаче е, че даже и да се бяха навили Щатите, България пак щеше да се сниши и да гледа отстрани.
104
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спомням си онзи астролог, който обясняваше, че когато войната в Европа започне, в Полша няма да може да се диша.
103
5
 
25
 
! Отговори
toti преди 2 години
Май не си заслужава да се батисат залудо,щото с новите космически ракети няма да им дадат да излетят,камоли да минат границата на полша....
102
30
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 0 - Не слушай какво е заявил Путин , питай го - държи ли му да изпълни това което е заявил .
101
43
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жалко че САЩ не изнасят А10 Лорхог! Само с 5 такива ще обърнат хода на войната в Украйна!
100
36
 
4
 
! Отговори
Ала бала преди 2 години
До Диана 113.имам пред вид че пууутюю трябва да побърза щото скоро и с ракетите му няма да остане кой да стреля. Страхът е по силен и от тока и от глада иза това не се страхувай. Ха хаа.
99
29
 
9
 
! Отговори
Ала бала преди 2 години
До Диана. Бе как бе ти не знаеш ли-най великите и особено най секретните оръжия на света това са на руската армия и видна а след това е Беларус ката. Ха хаа. Ну пожъвйом и увидим все. Ещо не долго. Тик так тик так някой в Кремъл че умирга пак. Тик так тик так
98
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия полски мигове ще бъдат свалени в момента в който навлязат в украинска територия,на кой не му е ясно още?Или ще бъдат избомбени в момента в който кацнат.Изобщо защо се дъвче тая глупост няколко дни не мога да разбера?!Тия полски железа ще бъдат засякани още при излитането от която и да е база в Европа,и прихванати доста преди да наближат Украйна.
97
6
 
48
 
! Отговори
0 преди 2 години
Поляците не са много умни.Путин заяви,че всяка държава която се замеси директно или косвено в конфликта ще бъде считана за враг.Германците няма да позволят самолети да излитат от тяхна територия.Да ама Рамщайн е американска и затова поляците искат да пратят дъртите щайги там.Да ама чичо Сам и той не е вчерашен.Той не обича да се бие без подкрепата на НАТО.И какво излиза?Всички лаят по мечката и се дърпат назад.Евроатлантически практики и ценности.
96
5
 
29
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Ала бала И аз се изненадвам от бавните темпове на придвижване на руснаците! Но...Путин каза, че всичко вървело по план и че той имал голяма изненада..Каква ли ще да е тази голяма изненада?!..Може би нов тип оръжие, което до сега не се осмелява да използва?..Поживьом, увидем! - както се казва..
95
33
 
14
 
! Отговори
Ала бала преди 2 години
Великата руска армия затъна здраво в лайй нятааа. С Морално остарялата им техника от 70 те год на миналия век и със сополанковци те дето бегат по бели *** и се напитка вът... С това темпо и дух последният руски,, освободител,, ще пристигне на полската граница на колело вееики белия байрак.
94
12
 
3
 
! Отговори
Диана преди 2 години
"Опасен сценарий" било прехвърлянето на Миг-ове насам-натам, значи...Едно напълно абстрактно, неангажирано изказване на руснаците...Русия трябва да "заеме позиция" и да отстоява своите виждания с факти и аргументи като страна в ситуацията, а не да прави абстрактни разсъждения по разни теми, особено пък кое било опасно за западът и кое било добре за тях - Западът никак не обича да му казват какво да прави! Ти гледай ти какво правиш и остави на другите да решат те какво ще правят...