САЩ: Украйна има биолаборатории, работим да не отидат в ръцете на руснаците

В Украйна е имало мрежа, включваща над 30 биологични лаборатории
9 мар 2022 14:43, Елка Василева
708
САЩ: Украйна има биолаборатории, работим да не отидат в ръцете на руснаците
Снимка: архив, БГНЕС

Заместник-държавният секретар на САЩ Виктория Нюланд заяви, че в Украйна има обекти за биологични изследвания, а Киев и Вашингтон сега работят за предотвратяване на натрупаните там материали да попаднат в ръцете на руските сили, съобщи РИА Новости.

Още по темата
На изслушване в Сената Нюланд беше попитана дали в Украйна има химически или биологични оръжия.

„Украйна има обекти за биологични изследвания. Ние сме загрижени, че руските войски може да се опитат да поемат контрола над тях, така че работим с украинците как да не допуснем попадане на тези изследователски материали в ръцете на руските сили“, каза Нюланд.

Руското министерство на отбраната преди това направи презентация, от която следва, че САЩ са похарчили повече от 200 милиона долара за функционирането на биологични лаборатории в Украйна, които са участвали в американска военна биологична програма.

Във връзка с фактите за военни биологични дейности на САЩ в Украйна Русия не изключва стартирането на консултативен механизъм по Конвенцията за забрана на биологичните и токсичните оръжия (BTWC), каза говорителят на руското външно министерство Мария Захарова.

Коментирайки информация за финансирани от САЩ биологични лаборатории в Украйна, говорителят на китайското външно министерство Джао Лизкиан призова САЩ да изяснят дейностите си по биологична милитаризация вътре в страната и в чужбина.

Преди ден руските военни разкриха в Украйна факти за действаща военно-биологична програма, финансирана от САЩ.

„На територията на Украйна е била сформирана мрежа, включваща над 30 биологични лаборатории, които може да бъдат разделени на научноизследователски и санитарно-епидемиологични“, заяви на брифинг началникът на войските за радиационна, химическа и биологична защита на армията на Русия Игор Кирилов. По думите му тези обекти, намиращи се в Лвов, Харков и Полтава, са работели с опасни причинители на инфекции „в рамките на военно-биологична програма под ръководството на САЩ“.

Поръчител е управлението за намаляване на военната заплаха към американското министерство на отбраната. В проекта е участвала свързаната с Пентагона компания Black and Veatch. Кирилов посочи, че в Лвов са се занимавали с причинители на чума, бруцелоза и антракс, а в Харков и Полтава – дифтерия, салмонелоза и дизентерия.

Това съобщи и говорителят на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков. Русия разполага със съответните документи, посочва още РИА Новости.

Ген. Игор Конашенков обяви, че е получена информация от служители на украинските биологични лаборатории за спешното унищожаване на особено опасни патогени на 24 февруари: чума, антракс, туларемия, холера и други смъртоносни болести.

Биолабораториите са били закривани набързо, обясниха от руското министерство, поради опасенията на Пентагона, че „руските експерти ще потвърдят, че Украйна и САЩ са нарушили Конвенцията за забрана на биологичното и токсичното оръжие“.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


708
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
511
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВМА и САЩ започнаха вече смъртоносни тестове с бг войници, патогените пристигат с дипломатически статут
510
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А масона Радев води проекта Триморие на ЦРУ за обграждане на Русия от три страни и бомбите ще летят в България, затова сме окупирани от чужди войски и техника
509
1
 
20
 
! Отговори
Русия преди 2 години
Лаборатории на ФАЩ има и ф БГ и Грузия из целия свят. Окраина е вечи 30млн, а бг 5 млн ей за туй са лабораториите.Русия и Китай го потвърдиха ся остава да ги умитът.
508
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Демонократите американски соросиди в момента работят за 3та световна война и взривяване на АЕЦ в Украйна, прехвърляйки го на Русия. А Америка изпрати войниците си там, с препоръката да се простят завинаги със семействата си
507
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Америка, Байдън, Сорос, Гейтс, Шваб и техния Световен икономически форум и др. диктатори и терористи от хазарската мафия целят масово унищожение на човечеството
506
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези смъртоносни патогени като антракс, холера, чума и др. щяха да ни ги пуснат(самолети) на 3март в Източна Европа, Украйна и Русия от соросоидната хазарска мафия. Отдавна щяхме всички да сме мъртви, благодарение на демонократична Америка
505
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До London CallingТи не се бъркай, това са нашите братя, а къде беше, когато убиваха населението на Украйна над осем години и се извършваше геноцид над славяните?
504
2
 
22
 
! Отговори
Патогенът САЩ преди 2 години
Опасенията на Нуланд, че руските войски могат да използват разработените в тези лаборатории патогени като чума и сибирска язва, показва, че тези био лаборатории нямат нищо общо с лабораториите на БАН. Вече знаете на кого да благодарите за ковида - краварите от САЩ.
503
3
 
8
 
! Отговори
Вставай Донбасс преди 2 години
Вставай Донбасс!Вставай мой край родной! Вставай Донбасс!Прогоним хунту вместе Вставай Донбасс!Россия-Мать с тобой! Ты станешь новым Брестом!
502
15
 
1
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 2 години
Путин и Шойгу ги е хванала американската дизентерия. Американска дизентерия хвана и рублата.
501
1
 
23
 
! Отговори
Очеизвадно преди 2 години
До Анонимен Големите моралисти ,демократите, с биолаборатории ? Зтова ли подхвърляха ,че ще има много по опасен и смъртоносен щам ? Значи са ни гласели ,цветя и рози ?
500
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До London Calling Къде бяха българските медии ,да разкажат за убитите бебета в родилен дом в Белград ,за убитите деца в Сърбия ,Ирак ,Либия ,Сомалия ,Йемен ,Сирия ,Донбас ,Луганск , След Колин Пауъл ,такива плитки вопли ,не хващат дикиш .
499
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Наблюдател Прогресивен сват с гей паради и еднополови бракове ,си е С/о//дом и Г//о/ мор .Извратеняци !
498
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хора, укро-нацистките зверове извършваха жестоки престъпления срещу цялото население на Украйна и тотален геноцид и фашизъм, не само срещу руснаци, но и срещу всички украинци и всякакви украински граждани, минирали са чак гробищата, за да не могат хората да посетят гробовете на загиналите си близки, просто покъртително! Държат и населението като заложници и жив щит, насилват украинците да воюват срещу братята си славяни, въпреки, че не искат! Нацистите вън, а виновниците на съд за геноцида!
497
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А за какво са тези лаборатории? Защо и в България има такава? Човешкия живот няма цена и тези лаборатории трябва да се премахнат отвсякъде , абсолютно отвсякъде, включително и от България! Така ли трябва да се отнасяме с хората, вместо да творим и създаваме, вместо да реализираме идеи за по-добър и щастлив живот, се създават лаборатории, сеещи смърт? За какво? За какво е нужно всичко това?
496
15
 
1
 
! Отговори
др0гаре плоскоземи преди 2 години
путикКъсий превзе ли Полски Тръмбеж, или ловните дружинки не му позволяват?
495
8
 
2
 
! Отговори
дааааа преди 2 години
Нормалните хора вече спят, но армията от кози подскача по клавиатурите.
494
3
 
16
 
! Отговори
ууу преди 2 години
Този бронтозавър на снимката ще се пръсне от злоба.
493
27
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Очаквайте масирани бомбандировки в Украйна с много цивилни жертви. Оправданието ще бъде, че имало биологично оръжие в Украйна. Така Путин постъпи и в Сирия, където на никой не му пукаше и властта беше с него. Затова убийствата на жени и деца останаха безнаказани. Украйна обаче не е в Африка. ***-лер от Хага те търсят, излез от бункера.
492
10
 
5
 
! Отговори
Кратко и точно преди 2 години
Russias warning of Ukraines biological weapons sounds just like SyriaAnalysis: Putin used the same false justification for brutal bombings in Syria, in the glare of western media.