Русия поиска извънредна среща на Съвета за сигурност на ООН

Прибината е разработването на биологични оръжия в Украйна
Обновена: 11 мар 2022 09:51 | 11 мар 2022 09:43, Петя Славова
116
Русия поиска извънредна среща на Съвета за сигурност на ООН
Снимка: БГНЕС

Съветът за сигурност на ООН ще проведе извънредно заседание днес, за да обсъди твърдението на Русия, че САЩ финансират разработването на биологични оръжия в Украйна, съобщи БГНЕС, позовавайки се на BBC.

Още по темата


Заседанието е поискано от Русия, която според западните държави изфабрикува това твърдение, за да оправдае евентуалното си бъдещо използване на биологични и химически оръжия в Украйна.

Украинският президент Зеленски във видеообръщение отрече Украйна да произвежда такива оръжия и обвини Русия, че се готви да ги използва срещу украинското цивилно население.

Реагирайки на новината за срещата, говорител на мисията на САЩ в ООН заяви пред „Ройтерс”, че Русия се опитва да "заблуждава света или да използва Съвета за сигурност на ООН като място за популяризиране на своята дезинформация".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 2 години
и от кога убийци на жени и деца използващи химическо оръжие в Украйна са членки на ООН?...изключете ги...презрете ги...от 20 дни ежедневно гледам как биват убивани невинни...как биват бомбандирани жилищни в Украйна...как катайски...правят ядрени севернокорейски ракети...спрете тази лудост..да излезем и да се избием...това е начина...няма да ставам заложник на убийци и престъпници от русия и китай!!!тотални санкции на китай...сдобили се с нова провинция...и Свободният и ние имаме ядрени...
90
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Биолабораторията пуснала коронавируса през лятото на 2019 е в Новосибирск.
89
1
 
6
 
! Отговори
Qanon преди 2 години
Петя, оправи си подзаглавието! Не работите с коректори и това си е!
88
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отдавна я искам тая среща. Четири пъти ме пращаха в биолабораториа Рамус!!! Фашисти.
87
5
 
10
 
! Отговори
хехе преди 2 години
Те доста добре им я казаха истината, че ще ги нападнат ако продължават така и това им го набиваха в тъпите глави години, а какво са казали преди самото нападение, ти какво искаш и датата да им бяха издали, да знаят...
86
5
 
16
 
! Отговори
благодаря преди 2 години
да, Америка напада всички несъгласни с нея, и които не може да граби. Това е истината, просто в тия страни вече няма да има влияние и достъп до ресурси. Затова и решава, че трябва да ги избива. Нацизъм.
85
4
 
13
 
! Отговори
мда преди 2 години
Беше еднополюсен, империята се срива, лошото е, че ние сме част от нея, най-слабата и ще усетим удара силно.
84
8
 
13
 
! Отговори
ъхъ преди 2 години
Да, подарени са на Украйна и те за благодарност искаха да избият руското население в тях. Неблагодарността много тежко се наказва, а глупостта още по-тежко.
83
5
 
18
 
! Отговори
До r3v30lv3r преди 2 години
Само дето Донбас и Крем бяха насилствено дадени на т.нар. Окраина, за да стане територията по-голяма и да заприлича на нещо. Донбас през 20-те на 20 век, Крим през 1954, а Галиция след Второто световна. Никой не е питал населението на тези земи искали да стават украинци или не
82
2
 
9
 
! Отговори
ужасия преди 2 години
Видях го това журналистическо разследване в ютуб, не вярвам сега да посмеят да го правят, всичко ще заметат, поне от това ни спаси Господ.
81
5
 
14
 
! Отговори
мда преди 2 години
До АнонименМай размислиха и сгряха дренките, че ще ги съдят за престъпления пред човечеството. Нищо чудно да унищожат записи на признанието и тя да започне да се кълне, че е нямало лаборатории. Но руснаците имат документи. Както откриха и публикуваха оргинал на заповедта с която се нарежда операция в Донецк в Украйна в края на февруари. Ама въобще не ми се вярва ООН да обърне внимание и сега, както и преди за геноцида. Няма да посмее, докато не го разпуснат тоя цирк, все ще е зависим от САЩ.
80
3
 
13
 
! Отговори
Невъзможно, но факт преди 2 години
В София от този месец био лаборатория и био разработки започват във ВМА и Центъра по инфекциозни болести в сътрудничество с големия презокеански брат, който ще налее доста пари за тези ,,разработки, проучвания и експерименти ", които ще се извършват върху наши войници!
79
1
 
15
 
! Отговори
уви преди 2 години
Ами да, ковида е бил за китайците, най-потърпевши в икономическо отношение,защото са се развивали и най-бързо, това е било едната цел. Е, че китайците не успяха да го спрат на своя територия, ккво да прави САЩ, случват се такива неща. Е, че умряха и американци, какво да се прави, те и на 11 септември умряха, ама беше нужно за каузата. Всеки случай руснаците нямат известни планове за намаляване населението, а Западът вече и книги пише по тая тема и конференции прави.
78
4
 
17
 
! Отговори
До 90 преди 2 години
Само че тези територии винаги са били Руски. И там са Руско население. Въпреки етническото прочисване от страна на фашистите и САЩ. Лаборатории за биооръжие и прочие . Да не се окаже че Ковида е разработен за Китайците, а за нас Славяните друг вид вирус. И тогава като те хване сигурно пак Путин ще ти е виновен.
77
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бе какво ни будалкате? Нали руснаците все пускат фейк новини , а истината тече като мед от американските тунинговани устни?Е, Нюланд си призна в прав текст за съвместните с Украйна лаборатории?
76
2
 
20
 
! Отговори
джо преди 2 години
Много компетентни пишат тука, но никой не обясни как се пръкна ковид вируса.
75
22
 
13
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 2 години
До Русия се защитава...Само дето и Крим и Донбас са принзати части от Украйна, които бяха насилствено завладяни от руската армия. Много бързо забравиха от Кремъл за денафикации и подобни глупости и реално поискаха от Украйна да им признае превзетата теротория. Всичко е за ресурси и земя, като се търсят всякакви оправдание, за да легимитира агресията.
74
9
 
41
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Аман от манипулирани статии и пропаганда в услуга на САЩ. Видяхме видео от втория ден как украински военни изгарят документи пред една от лабораториите - купът горяща хартия беше огромен. Сега ще си вземете паричките от тази статия, но утре когато пръснат следващия вирус ще ви подмине защото сте писали срещу Русия ли ?
73
0
 
26
 
! Отговори
Нищо преди 2 години
Годината е 3563. От ***, алчно, гнусно човечество не беше останало нищо.Земята най - накрая си отдъхна от добитъка, който я населява.
72
24
 
8
 
! Отговори
Неутрален преди 2 години
Украйна разработва биологични оръжия, с които се заразяват чавки, които летят на запад и вече били изкълвали напълно мозъците на Путиновите освободители, които не са нападали Украйна и няма да нападат и други държави.Според мен ООН е безсилна, тук трябва да се намеси някоя световна здравна организация.