Митрофанова: Доставките на оръжия за Украйна не добавя оптимизъм в двустранния диалог

Бойците на "Азов" са взривили сградата на драматичния театър в Мариупол, категорична е тя
Обновена: 17 мар 2022 20:08 | 17 мар 2022 19:40, Анисия Иванова
449
Митрофанова: Доставките на оръжия за Украйна не добавя оптимизъм в двустранния диалог
Снимка: Facebook

Във връзка с засягащите българското общество въпроси, свързани с доставките на руското гориво в страната, бихме искали да подчертаем, че Русия винаги е била надежден гарант на енергетическата сигурност от световно ниво. Ние високо ценим това реноме, макар че сме готови за сериозно противопоставяне в енергийната сфера. Засега доставките на енергоносители в България се извършват непрекъснато и в пълен обем. Това каза посланикът на Русия в България Елеонора Митрофанова във видеозапис, разпространен на официалната страница на дипломатическата мисия във Facebook.

Тя повтори тезата на официален Кремъл, който твърди, че украински неонацисти са причина за най-тежките събития, засегнали цивилното население, в това число и атаката срещу Драматичния театър в Мариупол, в чието бомобоубежище се криеха над хиляда жени и деца.

"Продължава специалната военна операция на Въоръжените сили на Руската Федерация по демилитаризацията и денацификацията на престъпния киевски режим, който в продължение на осем години води война срещу населението на Донецката и Луганската Народни Републики. След идването на националистите на власт в Украйна се провеждаше пълноцената мащабна подготвена и управлявана от западните специалисти кампания за масовата украинизация на населението, насочена, преди всичко, срещу рускоговорещите граждани на страната", заявява Митрофанова.

Още по темата

"Дискриминиращата политика на Киев накара носителите на руския език и култура да скриват убежденията си предвид заплахата от наказателно преследване. Днес неонацистите продължават дейностите, насочени към пълно или частично унищожаване на рускоговорещото население, фактически, геноцид. На 14 март Въоръжените сили на Украйна нанесоха по центъра на Донецк удар с използване на касетъчни бойни припаси, забранени от международното право. Ракетата беше свалена от силите на ПВО, благодарение на което се получи да се изгбегнат катастрофални жертви. Въпреки това, 21 души са загинали, 28 души са сериозно ранени, включително деца, жени и възрастни. Съжаляваме, че западните медии заобиколиха тази трагедия, редки съобщение започваха с думите "според непотвърдени данни на Министерството на отбраната на Русия". Този едностранен подход на медиите, за съжаление, се прилага отдавна.

При това публикацията на италианския вестник „La Stampa“ представя снимката със загиналите след обстрела в Донецк като снимка от Киев, което е пример на особен цинизъм. На 13 март с високоточно оръжие беше нанесен удар срещу военните обекти на ВС на Украйна, където се подготвяха за участие в боевете срещу Русия чуждестранни наемници. В резултат бяха ликвидирани около 180 главорези, както и голяма партида на оръжие. Министерството на отбраната на Русия предупреждава луди глави, замаяни от антируската пропаганда, че унищожаване на чуждестранни наемници, пристигащи в Украйна, ще се продължи.

Бих искала да предупредя официалните български власти, че доставките на оръжия (включително от съветски произход) и бойни припаси за украинските националисти едва ли ще добави оптимизма за двустранния диалог, който засега и без това е влошен.

На 16 март бойците на батальона „Азов“ са взривили сградата на драматичния театър в Мариупол. Неонацистите са задържали заложници в долните етажи на сградата, горните ги използваха като огневи точки. При това руската авиация не изпълняваше задачи, свързани с удари по наземните цели в град Мариупол, сградата на театъра никога не се разглеждаше като цел. Опитите да се обвини Русия в този удар е старателно подготвена провокация.

Престъпният киевски режим и националистите вече неведнъж се опитваха да нанесат щети на ядрените обекти в Украйна. Тези действия при пълна подкрепа от страна на САЩ и НАТО заплашват не само Русия, но и цялата европейска сигурност. Атаките срещу собствените си ядрени обекти стават всъщност "визитна картичка" на украинските националисти. Остава заплаха от диверсия спрямо експерименталния реактор в Харков, където, според информацията на разузнаването на Русия, се е правил опит за създаване на "мръсно ядрено оръжие".

В контекста на провежданата от ВС на Русия специална операция в Украйна отделни представители на местния елит прокарват тезата за необходимостта да се разграничи руският народ от президента на Руската Федерация Владимир Путин. Тази "нова" теза на западната пропаганда е добре позната още от периода на Великата Отечествена война. Фашистките агресори безуспешно тиражираха подобни неща на окупираните територии с цел да деморализират населението и го подтикнат към сътрудничество. Да напомня, че на президентските избори, състояли се на 18 март 2018 г., 76,69% от гласувалите избраха за държавен глава Владимир Путин. Днес подкрепата на президента надхвърля 70%, и този показател на доверието на руските граждани продължава да се увеличава на фона на натиска върху Русия от страна на колективния Запад.", завърши своето обръщение Митрофанова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


449
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
316
0
 
1
 
! Отговори
Ситком преди 2 години
Все съм мислил,че сме васал на Русия, ама чак пък толкова. КГБистката направо ни се скара. Още си мислете че сме независими.
315
1
 
4
 
! Отговори
Мутрогандоната вън преди 2 години
Веднага Мутрогандоната вън! Обявявайте я за персона нон грата! Та тя и персона не е, а руска гандона!
314
1
 
7
 
! Отговори
Про преди 2 години
Какъв оптимизъм бре Другарко. Вече ки разбрала, че отношенията с БГ са куаза пердута за вас!!! No sense да се унижаваш. Бегай не сте желани от Руско-турската война насам! ЕС и НАТО са по достойни партньори!!!!!!!
313
4
 
7
 
! Отговори
Кики преди 2 години
Нека не бъдем груби но тази бабка мирише на нафталин.Не е полезно такива фосили да взимат решения или пък да ме заплашват.Прибирайте си отходният канал.
312
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако НЕ беше РУСИЯ света щеше да бъде новите Индианци за САЩ ! Слава Россия - Страж Мера !
311
2
 
6
 
! Отговори
До Малко за политика преди 2 години
Аз само да попитам, ако толкова много те тормозят що стоиш? Нашите в Беломорска тракия са си събрали парцалите и са си дошли тук, Добруджа след като Румънците ни я взимат същата история, Малоазийските Българи, Българите от Гърция, Българите от западните покрайнини. От където са ни казвали, че не можем да сме си Българи сме си тръгвали. Русия е огромна, да си прибере хората. Не може ей тъй да си отцепиш теротирии от чужди държави щото не ти харесва вътрешната им политика!
310
2
 
8
 
! Отговори
До Майдан преди 2 години
Мдаа, най-силното оръжие на кагебейците и техните под логи като теб, са не ракетите, а лъжите и пропагандата !
309
4
 
4
 
! Отговори
Малко за политика преди 2 години
До Анонимен 352: "Ромите ще поискат индийска провинция в Сливен, Турците - Турска в Кърджали! Да им дадем ли"? Щеше да се наложи ако наши пишман-патриоти се бяха качили на бронетранспортьори (както неонацистите в Украйна) и бяха тръгнали да тормозят хората в Родопите или някъде другаде, да им забраняват каквото не е по обичаите на мнозинството и т.н. Украйна можеше да задържи Донбас и Луганск ако беше изпълнявала Минските съглашения - специален статут (автономия), изтегляне на тежките оръжия ...
308
5
 
3
 
! Отговори
Стига глупости преди 2 години
До Мутро Мутрафонова: На нас все някой друг ни е виновен. И когато налагаме санкции, с които вредим на България без на практика да помагаме на никого, също. Никак не съм спокоен за това какво ще изкрънка афроа'мериканецът, който е на посещение у нас. Със сигурност пак ще плащаме чужди сметки.
307
6
 
7
 
! Отговори
Мутро Мутрафонова преди 2 години
Ти си виновна за сегашното състояние на България!
306
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аре стига с тия "неонацисти" и глупости. Хората са патриоти. Преди 2014-та нямаше "неонацисти". После Русия открадна земя от Украйна, започнаха война и видиш ли след това хората дето се биха за земята си станаха "неонацисти". Ако си малцинство в една страна и не искаш да се интегрираш си събирай чукалата и заминавай "в родината си" не може да искаш "родината" ти да дойде при теб. Иначе по тая логика утре Ромите ще поискат индийска провинция в Сливен, Турците - Турска в Кърджали! Да им дадем ли?
305
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руските посолства в цивилизованите държави трябва да бъдат затворени, Русия да остане с посолства в Северна Корея и Еритрея
304
13
 
10
 
! Отговори
Anonimen преди 2 години
Браво на Митрофанова! Браво на Путин! Да живее Русия!
303
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички забравят, че САЩ и Британия са ДЛЪЖНИ да обезпечат териториалната цялост на Украйна, съгласно меморандума от Будапеща. Всичко останало са елементарни фашистки бръщолевения. Не било черно, а бяло. Хитлер омая с такива глупости половин Европа.
302
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин каза че военната операция е успех, също така каза, че войната е мир свободата е робство, а невежеството е сила.
301
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази още ли р в България? Май ще и стане навик да се извинява.
300
10
 
8
 
! Отговори
Я, па Я преди 2 години
До Анонимен 19; А, аз предлагам на всеки русороб да му дадем по един куфар и на влака за Москва (самолетите ги спряха). Както се казва Чемодан, вокзал, Москва. А ние нормалните българи ще решим кога и как и дали ще се бием и с кого. Бум друм ... към Московските блата.
299
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
трябва да се забрани на руснаците да влизат в България! нямат място в натовска държава! да вървят в Северна Корея!те са троянския кон
298
3
 
13
 
! Отговори
До 294 преди 2 години
За да се угаси пожара, първо трябва да се спре подпалвача !
297
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
също така четете и за истинската причина за войната и мераците на русия за тази територия и кого са освобождавали от другата страна на черно море където също се водят военни действия и кой друг освободен народ е видял независимост освен нас.ако не е било противопоставянето на тъй наречените велики сили сега щяхте да сте руска губерния прочетете също и колко сме платили за освобождението си и издръжката на руснаците за присъствието им.