НАТО иска да разположи четири нови бойни групи в България, Унгария, Румъния и Словакия

Лидерите на страните членки ще се договорят на извънредна среща на върха на Алианса
23 мар 2022 22:45, Петя Славова
241
 НАТО иска да разположи четири нови бойни групи в България, Унгария, Румъния и Словакия
Снимка: БГНЕС


Лидерите на страните членки на НАТО ще се договорят на утрешната извънредна среща на върха на Алианса в Източния фланг да бъде значително увеличено разполагането на военни заради войната в Украйна.

"Очаквам лидерите да се споразумеят да засилят позицията на НАТО във всички оперативни полета в източната част на Алианса - земя, по въздух и по море. Първата стъпка е разполагането на четири нови бойни групи на НАТО - в България, Унгария, Румъния и Словакия", заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

 В момента бойните групи по Източния фланг са четири, а с допълнителните нови четири ще бъде покрита територията от Балтийско до Черно море, каза още Столтенберг, съобщи БНР.

Той допълни, че се очаква лидерите на страните членки на НАТО да подкрепят решението за осигуряването на допълнителна подкрепа за Украйна, включително оборудване, за защита срещу химически, биологически, радиационни и ядрени заплахи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още по темата: натоЙенс Столтенберг
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
6
 
17
 
! Отговори
факт преди 2 години
Тази снимка показва душевното състояние на нато и запада,зверове диви кучета на войната....
129
3
 
25
 
! Отговори
Мдаааа преди 2 години
И пак войски и пак оръжия за мир нито дума!!!!И никой нито дума не каза защо се води тази война между САЩ и Руската федерация! Какво точно поиска, какви въпроси зададе и не получи отговор Путин от САЩ и притиснат до стената беше принуден да започне операцията!! Какви са геостратегическите интереси! Какъв световен ред ще последва след тази война! Говорят се общи приказки и нищо съществено не се казва!А този конфликт можеше да бъде избегнат. Замислете се все пак кой има интерес и е единственият печеливш от военните конфликти и кой ги финансира.
128
3
 
18
 
! Отговори
Одобрявам преди 2 години
Всички евроатлантици и децата им Да отидат на фронта в Украйна! Така ще докажат че са ЗАГРИЖЕНИ и СОЛИДАРНИ с Украйна. Могат да вземат и чертежите на Ф16 защото там недостига тоалетната хартия! Ако искат могат и да летят с тях ако имат добро въображение:)
127
4
 
21
 
! Отговори
Мнение преди 2 години
Американските предатели първи ще избягат при банковите си сметки когато се вдигне народа.
126
17
 
5
 
! Отговори
До Предлагам преди 2 години
Няма нужда всичко европейци да ходят в Украйна защото импотентната руска армия за един месец е превзела всичко на всичко един град. Виж пък за това ще те извозим тебе и останалоте руски предатели на фронта - барем помогнете малко на матушка Рассия.
125
2
 
13
 
! Отговори
До 172 преди 2 години
Някак си, звучи по-цивилизовано, да убива в Ирак, Сирия, Либия, Сърбия. Нали така. По възвишено е.
124
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз да питам, колко внасяме, членски внос в тази, продънена организация Нато? Какво, хубаво видяхме от тези ***, освен, че нахлуха на хората в фабриката?
123
4
 
13
 
! Отговори
Предлагам преди 2 години
Всички евроатлантици и децата им Да отидат на фронта в Украйна! Тока ще докажат че са ЗАГРИЖЕНИ и СОЛИДАРНИ с Украйна. Могат да вземат и чертежите на Ф16 защото там недостига тоалетната хартия!
122
10
 
4
 
! Отговори
До Сс преди 2 години
Колко ядрени ракети ще са нужни според теб за Масква заедно с 10% от насаленоето на Рассия да престане да съществува? 10-15 - там някъде ще е бройката.
121
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да си подготвен за отбрана, не означава да се въвличаш във война . Ако Украйна беше в НАТО, болшевишкото джудже нямаше да изпрати ор_ките си да рушат, крадат и убиват. Това, че сме член на военния съюз на цивилизованите държави, е това, което ни предпазва от ново завземане. ЛилиПутин обаче действа тук па втория начин - с 5-тата колона, и русоРобите копнеят да ги "асвабади".
120
11
 
5
 
! Отговори
Сс преди 2 години
А Путин скоро ще разположи няколко ракети с ядрени бойни глави право във Вашингтон.
119
5
 
13
 
! Отговори
Шоп преди 2 години
Воят на евроатлантиците е музика за ушите ми!
118
13
 
8
 
! Отговори
Факт преди 2 години
България Е член на НАТО и НЕ Е член на СССР и това НЯМА да се промени. На който не чу харесва да ходи в СССР при готиния Путин.
117
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това не е ли окупация бре?Аман от предатели в нашата държава.
116
5
 
6
 
! Отговори
Баче Кико преди 2 години
Айде бе руски тро лчета, отговорете ми най-сетне - нали всички останали дадоха оръжия и имат Натовски сили на териториите си, значи са вече "въвлечени във войната". Кога Рассия ще нападне Швецоя, Германия, Словакия, Полша и Англия? Днес или утре?
115
5
 
7
 
! Отговори
Реалност преди 2 години
Всички натовски прислужници ще висят по колесниците на американските самолети когато се вдигне народа.Гледайте какво стана в Афганистан и си сещайте какво ви чака.
114
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А не мое ли да не ни разполагате никакви бойни групи? С всички сили опитвате да ни въвлечете във война. Това не е наша война. Глейте си работата.
113
12
 
7
 
! Отговори
Баче Кико преди 2 години
Така трябва - Рассия разбира само от пръчката. Искам да попитам руските разработки кога да очакваме бомбардировките на Братислава и Букорещ? Всички страни пращат оръжия на Украйна - само ние не, всички страни разполагат допълнителни сили на Нато, само ние не - кога Рассия ще нападне всички останали държави (освен нас)? Мерси.
112
6
 
6
 
! Отговори
Миро преди 2 години
Натовците в България се чустват обсадени защото българския народ е против НАТО. Заградили са се с бодлива тел и си мислят че това ще ги предпази. Българските им прислужници пък си мислят че ще избегнат възмездието. Народа е като вода държана в язовир. Спука ли се язовирната стена нищо не може да спре водата тя ще помете всичко.
111
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вместо, тази планета да е мирна, не спряха да финансират войните, по цял свят. Алчни з.. ници. Та за колко време, сме на тази планета,докато се обърнеш животеца ти минал. Искаме мир. Стига войни.