НАТО иска да разположи четири нови бойни групи в България, Унгария, Румъния и Словакия

Лидерите на страните членки ще се договорят на извънредна среща на върха на Алианса
23 мар 2022 22:45, Петя Славова
241
 НАТО иска да разположи четири нови бойни групи в България, Унгария, Румъния и Словакия
Снимка: БГНЕС


Лидерите на страните членки на НАТО ще се договорят на утрешната извънредна среща на върха на Алианса в Източния фланг да бъде значително увеличено разполагането на военни заради войната в Украйна.

"Очаквам лидерите да се споразумеят да засилят позицията на НАТО във всички оперативни полета в източната част на Алианса - земя, по въздух и по море. Първата стъпка е разполагането на четири нови бойни групи на НАТО - в България, Унгария, Румъния и Словакия", заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

 В момента бойните групи по Източния фланг са четири, а с допълнителните нови четири ще бъде покрита територията от Балтийско до Черно море, каза още Столтенберг, съобщи БНР.

Той допълни, че се очаква лидерите на страните членки на НАТО да подкрепят решението за осигуряването на допълнителна подкрепа за Украйна, включително оборудване, за защита срещу химически, биологически, радиационни и ядрени заплахи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още по темата: натоЙенс Столтенберг
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
2
 
3
 
! Отговори
149 в дупе ли си пра преди 2 години
вен.....на мъж?
109
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пропагандата и от двете страни си е свършила работата.Хората са разделени на лагери и се карат,вместо да искат обяснение от правителствата си защо харчат пари за оръжия по време на криза и защо инфлацията не може да бъде овладяна.Този конфликт можеше да бъде избегнат.Замислете се кой е единственият печеливш от военните конфликти и кой ги финансира.
108
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еврогейско и американско мислене, ние ще им даваме пари, демек заеми, те да воюват Русия. После ще ги освободим, пак ще им даваме заеми, ще инвестираме в предприятия, като им изнасяме, природните ресурси. Ние сме демокрацията. Хахах
107
8
 
18
 
! Отговори
НАТО ПЕДЕРАСИ преди 2 години
Нямате работа в България!
106
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кире наистина ли мисли че ще му се размине НАТО и продажничеството му
105
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въртят и сучат да вкарат и България в пропастта. Не бива да им се доверявате на тези долни интриганти, освен да подпалят и българите друго няма да направят. Само на натовци ще станете този път. Русия ще раздава ритници на всички които са обезумели. Ще бъдат избити всички които посегнат на Русия.
104
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нато вън!
103
14
 
10
 
! Отговори
Добро утро преди 2 години
на руските тролчета. Свърши ли нощната смяна ?
102
13
 
32
 
! Отговори
Мдааа дааа преди 2 години
А колко е простичко да се реши проблема!!! ВАРИАНТ за мир: Единствен разумен!!!! Зелински мисли за народ и държава вдига белото знаме дава безусловна капитулация и иска мир!!! Принуден вече байизкукуригал прави преговори с Путин и приема условията му от преди операцията т.е. НАТО и байалцхаймер си прибират играчките и спират да пpeпиkaвaт бърлогата на мечката!!!! И тъй ще си заживеят в мир и спокойствие много и дълги години!!!Е защо ги ручаа жабетата като можеше и без патаклами да се уважи предложението на Путин!!!
101
9
 
37
 
! Отговори
Целта преди 2 години
повече от 300 години винаги е била да се разруши Русия. А пътьом и някой друг славянски народ.
100
4
 
4
 
! Отговори
А, да... преди 2 години
замалко да забравя. Повечето собствени лъжливи плюсчета за коментар не значат, че си прав.
99
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма ненаказана солидарност.
98
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, истината е гадна, звучи кофти. Русия нападна Украйна и загиват украинци. Но умират и руснаци, а какво по-добро за Запада от това да яхнат вълн&#224;та на украинската съпротива и да парадират за солидарност с Украйна пред целия свят само за да са против Русия? Нима има някой толкова изостанал в мисленето, който да повярва на <западните партньори> на Русия, че проявяват мнима солидарност към Украйна просто така, без причина? Кажете ми вие.
97
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Истинската трагедия е в това, че зад политическите интереси през рамото надничат икономически интереси и сфери на влияние, а заради това противопоставяне невинни хора стават заложници и жертви. Нима някой вярва, че от утре Украйна и украинците ще станат равни и равнопоставени със западняците? Да, Русия нападна Украйна, но нима западняците са искрени в тяхната подкрепа за Украйна и подкрепят Украйна безвъзмездно, просто така, без лични облаги? Не, мили мои. Става въпрос за пари. За много пари.
96
13
 
17
 
! Отговори
..... преди 2 години
Да ви се невидеше и загрижеността.НАТО иска ама аз не искам.Елате тука ,че да има причина да ядем бой.
95
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой не му пука, всичко е бутафория. Путин го показа и доказа. Лъжливите овчарчета от нато си слагат украински знаменца на реверите, а утре няма и да помнят за Украйна когато си пълнят резервоарите с петрол. За съжаление на този свят командват парите. И този, който има повече, винаги е прав. Жалко за Украйна и Русия. Много жалко.
94
7
 
35
 
! Отговори
спонсор на МВР преди 2 години
никога до сега не сме имали такива некадърни политици. доведоха страната до бедност и до война с русия. 45 години бяхме в студена война, но мирът беше стабилен. българският войник се упражняваше само с учебни противници и не беше виждал жив враг. сега ни превърнаха в лесна беззащитна мишена, за да пазим долара на американците, сакън да не си загубят световната хегемония!
93
30
 
12
 
! Отговори
В бг преди 2 години
Трябва да бъдат разположени 200 000 натовски спец части и няколко ескадрили ф35 за да възпирст имперските интереси на агресора
92
25
 
18
 
! Отговори
По-далече от Азия преди 2 години
Не трябва да се вярва на Русия и Китай. Азиатските държави са тоталитарни и несъвместими с европейското мислене!
91
27
 
17
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Аз американски танкове край Киев или Кремъл не виждам! Но е интересна тезата на русо-филите ,как сриват цели градове със земята, че да ги "освободили" от ..."американците";! Кремълската деЙбилност не знае граници!