Русия доставя газ само в рубли, ако страните са неприятелски

Путин с набор от мерки
23 мар 2022 18:00, Петя Славова
386
Русия доставя газ само в рубли, ако страните са неприятелски
Снимка: БГНЕС

Русия отказва да приема от окачествените от нея страни като "неприятелски" И плащания за доставки на природен газ в чуждестранна валута, включително долари и евро, и ще премине към плащания в рубли. Това заяви руският президент Владимир Путин на среща с правителството, цитиран от ТАСС.

Още по темата

"Реших в най-кратки срокове да приложа набор от мерки за прехвърляне на плащането - нека започнем с това - за нашия природен газ, доставян на така наречените неприятелски страни, в руски рубли", посочи той.

Затова, обясни Путин, се планира Русия да се откаже от всички „компрометирани“ валути при такива плащания, предава БГНЕС.

Президентът отбеляза, че Русия ще продължи да доставя газ на други страни в съответствие с обемите и цените, определени в сключените по-рано договори.

"Бих искал да подчертая, че Русия безусловно ще продължи да доставя природен газ в съответствие с обемите и цените, както и с принципите на ценообразуване, определени в сключените по-рано договори", каза той.

Президентът добави, че чуждестранните потребители трябва да могат да извършват необходимите операции, след като Русия конвертира в рубли плащанията за газ от неприятелски страни. Държавният глава подчерта, че бъдещите промени в газовите договори с неприятелските държави ще засегнат само валутата на плащане - тя ще бъде променена на руска рубла.

"Искам от правителството да предостави съответна директива на "Газпром" да направи промени в съществуващите договори. В същото време на всички чуждестранни потребители трябва да се даде възможност да извършват необходимите трансакции", нареди Путин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


386
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
203
8
 
4
 
! Отговори
Защо на Путин му е преди 2 години
изгодно да натисне ядреното копче? Защото ако пресметнем, че при една ядрена война ще загинат всички руснаци, европейци, американци (САЩ+Канада), то за всеки умрял руснак ще има по трима американци и по трима европейци. Като се има впредвид, гъстотата на населението, средствата за доставка на ЯБГ и съществиващите противоракетни отбранителни системи, то вероятността да загинат всички европейци и всички американци е около 93 %, докато вероятността да загинат всички руснаци е около 69 %.
202
6
 
12
 
! Отговори
Емиии преди 2 години
За цялата тая огромна каша е виновна мама Меркел. Недалновидна куха лейка!
201
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Повечето от вас не осъзнават, че света ще страда 1,2 години докато се преструктурира и промени доставките на суровини от Русия, но Русия никога не може да се възстанови, ако загуби света, какво правим с газ, като никой не я купува примерно. Най-лошото нещо за Русия е, ако Европейските страни започнат внос от други страни, тогава няма да има причина да се върнат като клиент, освен ако Русия не намали цените на неизгодни за себе си цени, което е загуба така или иначе.
200
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вървят с 200 нах..
199
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правилно! Отдавна трябваше някой да го направи!
198
12
 
7
 
! Отговори
Юда преди 2 години
До Боби. Виждам че си толкова компетентен в епергийната сфера колкото и във военната. Искам само да знаеш че точно толкова бързо колкото се стопи 65 км конвой пред Киев точно толкова бързо ще бъде решен и проблема с газта на Европа когато има пари и желание, а такива има, и когато това стане а дори и по скоро с руската федерация ще стане каквото с СССР.
197
0
 
11
 
! Отговори
до 248 преди 2 години
Договорът ни изтича до края на годината.
196
2
 
13
 
! Отговори
Мдааа преди 2 години
Отваря се МАГУРАТА....
195
24
 
6
 
! Отговори
До Боби 238 преди 2 години
Аха, Германия почна терминали за втечнен газ. До година Русия си отива. Нека продава евтино на Китай.
194
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
абе путинофили, прочетохте ли статията до края, че за да се случи това първо Газпром трябва да промени договорите, а един договор се променя при съгласие и от двете страни
193
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като му кажат на Путин,че един блистер аспирин е 100$ ще му хвръкне рублата.
192
13
 
7
 
! Отговори
Виталий Песков преди 2 години
Уважаеми друзя. Не се блъскайте и не се редете по опашките. Рубли има за всички Ако все пак нямате такива ние няма да спрем доставките и без това, тъй като просто не можем да си го позволим.
191
6
 
5
 
! Отговори
доктор преди 2 години
До боби. Пич, казвам ти го за пореден път. Да ти пратя телефона на един познат психиатър.
190
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълни алабализми, няма да купуват Газ, ще купуват Рубли, демек се тая, пак ще получава валута за Газ
189
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Саудитска Арабия подобно на ОАЕ няма да се кланя на Вашингтон или Лондон. Саудитска Арабия реши да остане лоялна към ОПЕК. С по точни думи няма намерение да стане враг на Русия. Взаимодействието между Русия и Саудитска арабия става все по интензивно и смислено с всяка изминала година.
188
10
 
4
 
! Отговори
До СиднейАвстралия преди 2 години
Виж сега, то определено много неща могат да се случат на определени "изолирани" места но това много няма да ги грее руснаците. Това, че една стока някъде се е увеличила изкуствено не влияе на световните борси, където е големия оборот. Виж ако си направят техните борси да конкурират големите, тогава ще е интересно но както са изолирани сега не го виждам. Дори китайците не смеят да си загубят пазарите със САЩ и ЕС заради икономика с мащабите на Италия.
187
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин ви го напути отвсякъде А Зеленски само ви се пеняви и иска да му помагате. Дай газ и помагай с плюшени мечета и конфитюр.
186
3
 
14
 
! Отговори
Аз ви казвах: преди 2 години
да се вържем за рублата и да се готвим да влезем в рублозоната, за да не обеднеем така. Щото печатниците на ЕЦБ и ФР нямат спирачки и скоро една рубла ще струва 1000 $.
185
2
 
13
 
! Отговори
Ехааа преди 2 години
Ей сега рублата уби рибата ххх
184
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се дава ефир на непълнолетни *** може да не е законно но със сигурност е неморално. Целта е да се разводнява написаното от другите хора. Разберете не ни се четат глупостите на троловете са прозрачни.