Песков: Нямаме намерения да ползваме ядрени оръжия

Държавното съществуване на Русия и събитията в Украйна нямали нищо общо едно с друго
29 мар 2022 18:30, Йоана Цонева
116
Песков: Нямаме намерения да ползваме ядрени оръжия
Снимка: БГНЕС
На фона на спекулациите за евентуалната употреба на ядрени оръжия от страна на Русия говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отрече подобни намерения: "Никой в Русия няма намерение да използваме ядрени оръжия, никой дори не се заиграва с тази идея", каза Песков по време на интервю с американския телевизионен канал PBS. Правителството в Москва е убедено, че всички задачи, свързани със "специалната военна операция" (както Русия нарича войната в Украйна), ще бъдат изпълнени. Но както и да приключи тази акция, това няма да е повод за употребата на ядрени оръжия, подчерта говорителят на Кремъл. Той каза, че Русия ще прибегне до своя ядрен арсенал само ако съществува "заплаха за съществуването на Русия". Държавното съществуване на Русия и събитията в Украйна нямали нищо общо едно с друго.
Още по темата
 
"Няма ли заплащане - няма да има газ"
 
След като ЕС обяви, че няма да плаща за руски газ в рубли, Кремъл обяви евентуални сурови мерки. "Няма ли заплащане - няма да има газ", е казал още Дмитрий Песков в интервюто за PBS, цитиран от руската новинарска агенция ТАСС. Руското правителство изчаква отговора на Брюксел и след това щяло да обмисли следващите си крачки. "В никакъв случай обаче няма да предоставяме на Западна Европа безплатно газ", подчертава Песков.
 
Освен това той обвини Запада, че е започнал тотална икономическа война срещу Русия. "За съжаление тази ситуация е изключително неприятна", гласи коментарът на Песков за наложените на Русия санкции. "Ние в Русия усещаме тази война точно така: западноевропейските страни, САЩ, Канада и Австралия водят срещу нас действителна война в търговията, в икономиката, те конфискуват нашата собственост, нашите пари в брой и блокират нашите финанси", каза говорителят на Кремъл. "И сега ние сме длъжни да се напаснем към новата действителност."
 
Зеленски: "Стигнахме дотам да чакаме употребата на химически оръжия"
 
"Същевременно Володимир Зеленски настоя отново за по-тежки санкции срещу Русия. По повод обсъжданото в Европа евентуално ембарго върху руски петролни доставки украинският президент каза, че имало сигнали за това, че подобно затягане на санкциите щяло да има само ако Москва прибегне до употребата на ядрени оръжия.
 
"Няма думи за това", каза Зеленски. "Помислете само докъде стигнахме: да се чака употребата на химически оръжия." Той зададе и въпроса дали това, което Русия вече е направила дотук, не изисква налагането на подобно ембарго.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само на страхливци и анти-хора, могат да предупреждават с ядрени оръжия ежедневно!
88
5
 
1
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 2 години
ПЪЛНА И КАТЕГОРИЧНА ПОДКРЕПА ЗА ГОСПОДИН ПУТИН И БРАТСКА РУСИЯ ! ОПЕРАЦИЯТА ТРЯБВА ДА ПРОДЪЛЖИ ДО ЕЛИМИНИРАНЕТО И НА ПОСЛЕДНИЯ УКРАИНСКИ НАЦИСТ !!! ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ Е С ВАС ГОСПОДИН ПУТИН ! БЪДЕТЕ ЗДРАВ И БЛАГОСЛОВЕН !
87
0
 
4
 
! Отговори
Аз преди 2 години
*** като го гледам каква дистация спазва от доста време, значи яко се страхува за живота си. Той е луд, но не е самоубиец и ядрените му заплахи са само блъф. НАТО трябва да затвори небето над Украйна и да ги остави на партизанска война да му пукнат *** от бой. Със самолети стрелят ракети по жилищни и обществени сгради с цел масов хаос сред цивилните, който отнема от ресурса на ВСУ. Без този коз са гола вода и Украйна се превръща в една черна дупка, която поглъща руската армия.
86
11
 
2
 
! Отговори
моето мнение преди 2 години
Запада има голям касмет с това, че начело на Русия е Путин, защото ако бях аз, то сега САЩ и Европа щяха да са ядрена пустиня и щяха да са в дълбока ядрена зима. А такива които мислят като мен има много в Русия и само един от тях да се добере до ядреното куфарче и ви е спукана работата. Всички ще идете при Бандера! В АДА!
85
0
 
10
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
Вие "нямахте намерения" и да нападате Украйна !
84
0
 
3
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
Тъй ли ?!
83
1
 
6
 
! Отговори
Иванов преди 2 години
Това,което направихте в Украйна ДА ВИ СЕ ВЪРНЕ СТОКРАТНО !!! Песков,никой не обича такива агресори,разрушители,убийци, лъжци и завоеватели като вас ! Затваряйте си се там във вашта Велика Русия и не ни безпокойте !!! Не желаем да имаме нищо общо с вас !!!
82
4
 
1
 
! Отговори
запознат преди 2 години
До според мен: Напълно вярно! Ще бъде голяма грешка ако Русия не се възползва от този шанс който ГОСПОД дава само един път!
81
4
 
1
 
! Отговори
според мен преди 2 години
Ако Русия иска да унищожи САЩ чрез ядрен апокалипсис, то сега е момента! Такъв президент като Байдън САЩ никога не са имали и никога по вече няма да имат в бъдеще. САЩ няма да могат да отвърнат на едно нападение от страна на Русия, защото Байдън няма да може да си спомни кодовете за активиране на ядрените оръжия. Така ГОСПОД дава шанс на Русия да ликвидира САЩ без самата тя да пострада.
80
1
 
1
 
! Отговори
### преди 2 години
Лошото е че бункерите ще спасят определени хора който трябва да са изкопани в планините. В една модерна държава има много заводи и атомни централи които ще до отровят света и хората в бункери ще си живеят там за следващте няколко века. Ейй забравих. Ако плясне една такава бомба в Анкара на хората във Варна ще им се изпари кожата заради бета радиацията която се отблъсква обратно от стратосферата към повърхността на земята и те изпича като в микровълнова. Аре със здраве и да си пиете йодните хап.
79
0
 
1
 
! Отговори
### преди 2 години
Междувременно хората коментират за ядрени оръжия а те не са Атомна бомба или Термоядрена бомба. Ядрената бомба е в пъти по опасна от останалите. 5 изотопа + alpha, beta, gama лъчи + термоядрен удър от скоростта която набира от космоса + атомната реакция произвеждаща реакцията за запалването на специална пяна горяща с определена температура за реакцията на ядреният взрив. Яко а? Има видео на военните в Америка и Русия за действията на бомбите.
78
0
 
3
 
! Отговори
### преди 2 години
Песков е 100 пъти по не нормален и опасен от Путин. И той ще го замества ако късия се гътне. Абсолютен самоубие е този. Сигурно е натрупал в гроба си злато за Валхала.
77
0
 
6
 
! Отговори
do 86 преди 2 години
До Анонименако изгониш американците от европа путин ще хвърли ядрени бомби в евопра веднага.
76
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не, няма да сме единственото поколение, което е гледало ядрен взрив наживо - Японците ни водят с две обиколки.Ние можем да бъдем ПОСЛЕДНОТО поколение, видяло ядрената гъба наживо. Ако не изгоним американците от Европа, няма да е неочаквано.
75
0
 
4
 
! Отговори
що бе преди 2 години
ползвайте си ги със здраве, ние не с еплашим от тях, един за всички всички за един, ако вие ги ползвате и ние ги ползваме какво толкова има страшно всичко свършва един ден
74
0
 
8
 
! Отговори
бря преди 2 години
нямате намерение но имате желание май май
73
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Газ по антлатиците ,да ги открива отново Колумб
72
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Май англосаксонците не разбират предупреждението на Русия. Икономическата им война срещу Русия заплашва самото съществуване на Русия и Русия ще отговори по начина, за който предупреждава.
71
4
 
3
 
! Отговори
Русия е изостанала преди 2 години
Не знам дали е вярно, но казват че единственият самолетоносач на Русия работел с дървени въглища, защото като плувал изпускал гъст черен дим
70
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След Втората световна война гледаме англосаксонския свят и подчинените им държави в Европа плюс подчинената им Япония срещу Русия. Все пак повече от половината свят не подкрепя англосаксонците. Против санкциите на англосаксонците срещу Русия са например Индия, Китай, Мексико, Бразилия, Аржентина, ЮАР, Турция и много други.