Кремъл: Газови доставки за България и Полша при плащане с рубли

Не се планират контакти на Путин с българския и полския му колега
27 апр 2022 15:00, Елка Василева
525
Кремъл: Газови доставки за България и Полша при плащане с рубли
Снимка: архив, БГНЕС

Доставките на природен газ за България и Полша ще продължат при плащане от двете страни по газовите договори в „правилната форма“, заяви прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков.

Още по темата
„Заплащане в правилната форма ще бъде основание за продължаване на доставките“, заяви той, цитиран от ТАСС.

На въпрос дали руският президент Путин планира контакт с колегите си от България и Полша за обсъждане на ситуацията с газовите доставки Песков отговори: „Не се планират“.

Песков не изключи и други страни освен Полша и България да не получават руски газ, ако не плащат за него в рубли.

„С наближаването на крайния срок за плащане /за газа/, ако някои потребители се откажат да плащат по новата система, то указът на президента на Русия Владимир Путин, разбира се, ще бъде изпълнен“, каза Песков.

Говорителят на Кремъл заяви, че не може да посочи колко страни са се съгласили да преминат към новата схема за заплащане на газа.

По-рано днес „Газпром“ съобщи, че напълно са спрени доставките за българската компания „Булгаргаз“ и полската PGNiG във връзка с неплащане в рубли в указания срок.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


525
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
396
3
 
5
 
! Отговори
Дядя Вова преди 2 години
Утре к'ат се събудя може и във Виетнамски донги да поискам.Договорите трябва да се спазват.Сроковете са ала бала.
395
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ами в Рубли .....в Рубли ...какъв е проблема ...не схващам защо толкоз шум се вдига за нищо
394
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 420/423 "ЗАПАДА НИ ДАДЕ СВОБОДА И ПРАВО НА ИЗБОР!!!" На "свободния" русофил такива неща като право на избор и отговорност за собствените действия са му чужди. Затова когато господаря му в Кремъл го краде няма проблеми, но когато от него зависи гледа на "Лидъл" в паничката (впрочем, Лидъл е ЧАСТНА компания и носи ОТГОВОРНОСТ пред инвеститорите си)
393
2
 
3
 
! Отговори
До Отговор: САЩ преди 2 години
Я да видим една друга "таблица" за умножение, но не е за 3-токласници. Ти в паспорта си мъж или жена си се писал? Питам, защото в щата Ню Йорк има към 28 пола. Мисля, че бяха толкова. На Запад (предполагам не навсякъде) могат да се осиновяват деца от еднополови двойки. "Таблицата" за умножение не включва само заплатата, а още много неща, но това е трудно да се обясни на хора, които мислят само за заплатата си.Нищо, до 2030г. горе-долу,когато консуматорското общество приключи, ще се научите... :)
392
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Я, па Ярублата е свободна на пазара бе туквуняк
391
5
 
7
 
! Отговори
Я, па Я преди 2 години
До Анонимен 402: В държави като пРосия курса на рублата към чуждите валути не се определя от пазара или централната банка а от Путин, колкото каже Путин сутринта като се изака, толкова е. Така беше и по времето на соца и СССР.
390
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 420 Хахахахаха. Лидъл го "ограбвал". Колко работни места създава Лидъл в България, колко снабдители работят за Лидъл? Колко инвестиции прави веригата в развитието си в България? България е приела НИЩОЖНА бройка бежанци, сравнимо със "Запада", който те "ограбвал". Дори и като пропорция, не само абсолютно, русофилче. Последното дори не знаеш какво значи, или по-точно, ако се опиташ да обясниш какво имаш предвид, ще станеш за смях. "Тъмната част": свободен си само да си неграмотен.
389
2
 
5
 
! Отговори
До 420 преди 2 години
ЗАПАДА НИ ДАДЕ СВОБОДА И ПРАВО НА ИЗБОР!!! А да ти кажа раша ни е източвала и ни източва къде законно къде не (с поставени лица)от стотици години и БЕЗ ПРАВО НА ИЗБОР!!! Искай им нашите архиви, които така и не дават!!!!! Защо? АЙДЕ БАСТА!!! РАША АУТ!!!
388
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Надявам, се, че русофилите вече са убедени, че наг.зената политика спрямо Русия НЕ НОСИ добро на България. Докато се правим на миролюбци, които "не изнасят оръжия", Москва ни спря газа 100%. На тия, дето изнасят оръжия за Украйна газът не им е спрян. И да, предпочитам да ме ограбва САЩ и да ми плащат заплата според западния стандарт, а не да съм руски роб и дори да не ми плащат заплатата, хем и в рубли. Който е учил таблицата за умножение в трети клас, ще сметне кое е по-изгодно. Отговор: САЩ.
387
5
 
5
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Русоробчета може да изредите целия свят като пример, но мен ме ИНТЕРЕСУВА БЪЛГАРИЯ!!! ЗА ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ СВОБОДНО РАША АУТ!!!! Всичко от раша и всеки рашароб АУТ!!! GO OUT!
386
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Какво стана, това ли ти е отговора на въпроса как Запада те "ограбва"? :)" - Не, просто не ми се коментира с платени коментатори. Иначе те ограбва по хиляди начини. Най-елементарния е например чрез Lidl. Каква част от печалбата отива навън? Друг наин е, като ти набутат бежанци, които трябва да издържаш (не визирам украинците, аз съм ОК те да идват в Бг). Трети начин е да се стимулира поведението на по-тъмната част от българските граждани и т.н., но това не са неща, които ти можеш да проумееш :)
385
1
 
10
 
! Отговори
Трудно преди 2 години
Трудно е да фаресваш тези нещастници. Много са ербап ама на малки страни като бг. На Германия не смеят нищо да спират. Смешници.
384
4
 
7
 
! Отговори
Я, па Я преди 2 години
За БГ е най добре да скъса всякакви отношения с пРосия, икономически, политически, дипломатически. Да се предупредят българите в Русия да се прибират и точка. Всички бг *** на Путин и путинизма да се изолират от държавните структури и медии и да се подвеждат за национално предателство ако много се опитат да шават. Колкото до газа, руската тръба е всъщност българска, затваряме им кранчето и до тук. Да си пият газа.
383
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До "До Анонимен 410" - А нещо за Ирак и Турция няма ли да напишеш, нещо за Либия, Сомалия, Йемен... Там викаш всичко е наред и никой не унищожава държави и не убива хора... хахаха ... Тро_лчетата сте много смешни и руските и американските... :)
382
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 412 "Докато не напишеш нещо срещу САЩ" Какво стана, това ли ти е отговора на въпроса как Запада те "ограбва"? :)
381
5
 
5
 
! Отговори
До 409 преди 2 години
Само ТИ и една шепа *** са В КРАКАТА НА ДЖУДЖЕТО. Раша е АУТ ОТ БЪЛГАРИЯ И СВЕТА!!!!
380
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 410 "И на теб да напиша. Мога да пиша срещу Русия." Как, като рИвеш докато шантажират Европа ли? :)))) Яснооо. Видях, че като "свободен човек" си готов за 20% по-евтин газ да защитаваш действията на режим, който в момента извършва геноцид и ликвидира една цяла държава. Ти изобщо знаеш ли какво е "свобода"? Даже и постоянното ти рИване за САЩ е ПОКАЗАТЕЛНО за това на кого слугуваш. Питах те, как те "ограбва" Запада? КАжи, русофилче.
379
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Кой от Западния свят ме "ограбва"? Я да видим освен на амбразурата за газа, за какво друго лъскаш ботуша на руснака. :)))" - Докато не напишеш нещо срещу САЩ, ще приемам, че си ***. Аз написах достатъчно срещу Русия в долните си коментари. А ако не разбираш как те ограбва Западния свят, значи не мисля, че ще си губя времето с теб повече, защото предпочитам да комуникирам с хора, които имат нещо в главите си... :)
378
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако се замесим пряко във войната в Украйна, Путин ще нападне такива като нас, Румъния, Полша. Само глуппацци ще ни сложат на мушката на Путин да ни заплашва и изнудва. Великите сили няма да ни помогнат за нашата глупост на няколко политически десни фашисти в българския парламент. Великите сили нападат слаби държави и избягват да се бият помежду си. Десните фашисти в парламента нека да да си деснеят и фашистват само за тяхна сметка. Има банкова сметка да помагат на Украйна с оръжие.
377
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Българофил, който за 20% по-ниска цена е готов да клекне пред един диктаторски нацистки режим. Пробвай пак, русофилче." - И на теб да напиша. Мога да пиша срещу Русия. Например, че ни ограбват с Нефтохим, като не плащат данъци. Ето, българофил съм и съм прагматик. Я да видим ти нещо срещу САЩ можеш ли да напишеш или господарите ти не ти позволяват? ... :) ... Аз съм свободен човек и мога да си пиша. Също се радвам, че 89-а комунизма е паднал, но когато Запада ме ограбва, няма да мълча...