Кремъл: Газови доставки за България и Полша при плащане с рубли

Не се планират контакти на Путин с българския и полския му колега
27 апр 2022 15:00, Елка Василева
525
Кремъл: Газови доставки за България и Полша при плащане с рубли
Снимка: архив, БГНЕС

Доставките на природен газ за България и Полша ще продължат при плащане от двете страни по газовите договори в „правилната форма“, заяви прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков.

Още по темата
„Заплащане в правилната форма ще бъде основание за продължаване на доставките“, заяви той, цитиран от ТАСС.

На въпрос дали руският президент Путин планира контакт с колегите си от България и Полша за обсъждане на ситуацията с газовите доставки Песков отговори: „Не се планират“.

Песков не изключи и други страни освен Полша и България да не получават руски газ, ако не плащат за него в рубли.

„С наближаването на крайния срок за плащане /за газа/, ако някои потребители се откажат да плащат по новата система, то указът на президента на Русия Владимир Путин, разбира се, ще бъде изпълнен“, каза Песков.

Говорителят на Кремъл заяви, че не може да посочи колко страни са се съгласили да преминат към новата схема за заплащане на газа.

По-рано днес „Газпром“ съобщи, че напълно са спрени доставките за българската компания „Булгаргаз“ и полската PGNiG във връзка с неплащане в рубли в указания срок.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


525
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
416
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега....Бат Руми,кака Корни.Копейкин,журналята Волгата и вся остальная....да отиват при Муфлона и да искат от Царя вместо в рубли ЕС да плаща в български лева.Тъй де!Да се видим и ний значими.Братски народи ,ала бала дрън дрън.Все ще изкярим.
415
11
 
6
 
! Отговори
До 444 преди 2 години
А ти за медали и петилетки ли работиш??? Пробвахме го това и НЕПРОРАБОТИ!!! СИВ СЕ СГРОМОЛЯСА КАКТО И ЦЯЛАТА СОЦ ИЗМАМА!!! ОТЪРВАХМЕ СЕ ПРЕЗ 1989Г. СЕГА ЖИВЕЕМ СВОБОДНО, РАБОТИМ И СЕ РАЗВИВАМЕ СВОБОДНО В ЕС!!!
414
10
 
21
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Ситуацията е много проста и ако не бяха продажните ни политици, които защитават задокеанския, но не и българския интерес, никой нямаше да го прави това на въпрос. Банковата сметка по договора е закрита и има нова. Отново в същата валута и освен това Русия ще покрива курсовите разлики във валутите. Като не искаме да плащаме в новата еврова сметка, а превеждаме пари по вече закрита сметка, естествено, че няма да има газ, който не е платен. И на това му казват неспазване на договора и шантаж?!?
413
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къв е тоя колхозник на снимката?
412
1
 
1
 
! Отговори
До Ха ха ха аааа преди 2 години
Ясно е че си нямаш никаква представа! Пишеш пет за четири
411
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 427 - Аз искам да купуваме техния газ, понеже е най-евтин т.е. е най-изгодно за България за момента да купува от Русия. Ако Турция ни предложи по-евтин, ще предпочитам Турция, ако САЩ ни предложат по-евтин, ще искам да купуваме от тях. Нали можеш да смяташ, тогава какво не разбираш?
410
12
 
12
 
! Отговори
Я, па Я преди 2 години
До Анонимен 426: Рублата не е валута бе анонимник, това е лъскава тоалетна хартия. Отвори FOREX пазара и виж къде се намира. Съмнявам се, че разбираш за какво ти говоря, но все пак.
409
4
 
7
 
! Отговори
Фалшиви новини преди 2 години
До Мда Винаги съм пътувал до Съветския съюз без проблеми!!! Проблемите са сега, както и търговията!!! Стрелбата е в болните мозъци на някои хора!
408
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В ттранзитните тръби на Булгаргаз има предостатъчно сръбска газ с която ще изкараме години
407
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 427 - Роб е този, които е готов за американската си заплатка да поддържа интереси вредни за България... :) ... Ти робуваш на заплатата си, не го ли проумяваш? хахаха
406
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя на снимката скоро ще се клати на бесилото
405
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 439 А защо ги блокираха?Нещо да ти е направило впечатление тия месеци?
404
5
 
3
 
! Отговори
До 427 преди 2 години
А ти за мъж ли се пишеш ...като гледам к.в.и статистики следиш!!!!! ТОВА РОБЕ Е СВОБОДА!!! Никой не те кара да ти харесва. НАСИЛА САМО РАША ИСКА ДА Я ХАРЕСВАТ....*** ИСТОРИЯТА И ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА Е ДРУГА!!! НИКОЙ НЕ ХАРЕСВА И НЕ ИСКА ДА ИМА НИЩО ОБЩО С РАША!!!
403
3
 
7
 
! Отговори
Ха ха ха аааа преди 2 години
До Анонимен 428. Лидъл е частна ... верно, но работи в интерес единствено и само за Германия!!!!!!!!!!!!!! Печалби в Германия, данъци в Германия, .... и тук внася онова което е закупила, но германеца не го купува, защото качество лошо, изтичащ срок за консумация, ... ВСИЧКО онова, което най-бедният германец няма да си го купи идва у нас!
402
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Дядя Воваа блокирането на сметките на Газпром в Европа ...по договори ли е .???
401
5
 
9
 
! Отговори
Дзъ преди 2 години
И защо ние да се правим на праведни, спазвайки ЕС-санкциите към Русия... да не се окаже, че държавите които най-много зяеха за санкции - си плащат в рубли и не им дреме????
400
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 420 - Аз не твърдя, че трябва да сме с Русия или че съм фен на комунизма. Няма такова нещо. Престанете с това черно-бяло виждане... :) ... Аз само твърдя, че за момента е по-добре за Бг да купува газ от Русия, защото е по-евтин. Ако имаме други по-евтини алтернативи ОК, нека купуваме отдругаде. Какво толкова сложно има да се разбере? И не ми отговаряйте с това, че с тези пари Русия правела войни. С парите на САЩ какво се прави?
399
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонименда бе ...то ако ставаше така ..... украинците що не спрът транзита на газ за Европа .....като са във война с Русия... та ние да го спираме ....луди хора тука ей
398
6
 
5
 
! Отговори
Мда преди 2 години
ЗАПАДА НИ ДАДЕ СВОБОДА И ПРАВО НА ИЗБОР!!!Така е! Преди 1989, когато живеех в раша *** НЯМАХ ПРАВО НА ИЗБОР. Стреляха по границите...щ.о. народ си отиде, защото искаше ЗАПАДА! СЕГА ти русофиле имаш право на избор...никой няма да те стреля ако заминеш в раша!!!
397
4
 
8
 
! Отговори
И правилно преди 2 години
всяка държава определя в какво ще си продава стоката. На който не му изнася, не купува!