Володин: Украйна се залага в полза на САЩ

Според него САЩ се опитват да извлекат ползи от войната
29 апр 2022 14:45, Йоана Цонева
79
Володин: Украйна се залага в полза на САЩ
Снимка: БГНЕС

Най-високопоставеният руски депутат Вячеслав Володин заяви, че Украйна на практика се е заложила в полза на САЩ, като се опитва да се възползва от милиарди долари за оръжейни заеми, предложени от американския президент Джо Байдън.

В четвъртък Байдън поиска от Конгреса 33 млрд. долара за подпомагане на Украйна - драстично увеличение на американското финансиране на войната с Русия - и украинският президент помоли законодателите да одобрят в най-кратък срок искането.

Вячеслав Володин, който в качеството си на председател на долната камара на руския парламент често изразява мнението на Кремъл, обвини САЩ, че се опитват да извлекат полза от войната, като същевременно задлъжават бъдещите поколения украинци, предаде "Ройтерс".

Още по темата
"Lend-Lease е стоков заем, при това не евтин: много бъдещи поколения украински граждани ще плащат за всички боеприпаси, оборудване и храна, които САЩ ще доставят", каза Володин.

Украинският президент Володимир Зеленски "вкарва страната в дългова яма", добави той.

Искането на Байдън за финансиране включва над 20 млрд. долара за оръжия, боеприпаси и друга военна помощ, както и 8,5 млрд. долара за пряка икономическа помощ за украинското правителство и 3 млрд. долара за хуманитарна помощ.

В четвъртък Конгресът прие закон, който се позовава на Закона за лизинга (Lend-Lease Act) от 1941 г., първоначално предложен от президента Франклин Д. Рузвелт, за да подпомогне въоръжаването на британските сили, борещи се с нацистка Германия, за да позволи на Байдън да доставя оръжия на Украйна назаем, съобщи "Ню Йорк Таймс".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
8
 
9
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Казва истината и всички виждаме че е така не ми пука за наци Украйна но е лошото че страда ме всички заради тях.
44
8
 
5
 
! Отговори
Аха преди 2 години
А ти в полза на кого си залагаш зад ника бе Володкин ? Ааа да.., няма нужда да казваш, то се вижда ! Е, ясно,.. иначе ще те сполети съдбата на някои олигарси и журналисти !
43
16
 
6
 
! Отговори
EU преди 2 години
Не ги мислете САЩ и Украйна, може и 330 милиарда да дадът. Имам неограничени възможности. Гледайте си Русия, която скоро ще фалира и със сигирност, ще загуби войната. Все още е твърде малка, за моща на Чичо Сам. Ще бъде попиляна само с дронове, без никаква армия. Не знам тези форумни умцици, за какви загуби и липса на армия говорят, дроновете сса бъдещето. Роботи танкове, самолети, кораби. Украйна, ще има неограничено количество от тях, само гледайте.
42
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако оставите нещо здраво с Украйна.
41
5
 
15
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Украйна е пушечно месо за сащ,това е ясно...
40
12
 
8
 
! Отговори
Black Sea преди 2 години
Значи според володин украинците не трябва да искат помощ ами ей тъй на, да се оставят на руснаците. Щото те им мислят доброто. Бре. Ако не беше нагло щеше да е тъпо. Или обратното. Не знам Зеленски как задлъжнява украинските поколения, ама знам че Путин разказа игрите на следващите руски поколения.
39
2
 
7
 
! Отговори
Стратег преди 2 години
Докато виждате работата като насилствен труд сте загинали.
38
1
 
2
 
! Отговори
Ми още преди 2 години
По - добре.
37
7
 
14
 
! Отговори
Rr преди 2 години
Поредното доказателство:САЩ са готови да дават милиарди и милиарди долари за да унищожат Русия и Европа.
36
1
 
5
 
! Отговори
Стратег преди 2 години
Тук е грешката, да мислиш, че като работиш слушаш някого
35
1
 
2
 
! Отговори
До Стратег преди 2 години
Това значи ли,че ако слушаме ще получаваме безусловен базов доход?
34
2
 
12
 
! Отговори
Стратег преди 2 години
В съревнованието между Русия и САЩ печели Китай и то по просната причина че китаецът пие по-малко и работи повече и от руснака и от американеца.
33
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бай Дън - ще воюваме с Русия до последния украинец !!!!!!!!!
32
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 24 ... охо, имаме историк. Хайде да видим обаче дали си математик. Каква сума в абсолютна стойност са изплатили руснаците до 2010 година, общо? С линк ако обичаш. После ще сметнем каква е стойността на заема от 41-45 година по цени към 2010 година. Ще преизчислим, разбира се, и всяка от направените от Русия вноски към цени от 2010 години. После ще ги сметнем като % от цялата сума и напиши резултата. За лихви няма говорим, защото е безлихвен! 70 годишен безлихвен заем!
31
5
 
8
 
! Отговори
Някой преди 2 години
До До Някой 24, 2/2 Интересното е, че реално времето е показало, че повечето хора ИСКАТ да живеят по правилата на запада. Не знам защо толкова години, хората не искат да отидат към изтока, все на запад ги влече. Не че запада е цвете за мирисане, но според мен, просто изтока (лично мое мнение) НЕ е по-добрия избор. Да, той трябва да съществува, трябва да го има, защото всички трябва да сме заедно. Трябва да има избор - изток или запад, в един кораб сме. Само че тези игри... ни е**ват мамата!
30
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е ясно но и е вид защита , дори в Русия перестройката стана след като Русия върна дълговете които са дадени от САЩ на Русия през втората световна война , или другояче най успешната инвестиция на всички времена.Въпреки че дори имаше и студена война , САЩ не ги закачаше докато не си взеха дълговете.Накратко не убиват този които им дължи пари, изчакват да се издължи и тогава мислят за неговата смърт.
29
4
 
3
 
! Отговори
Някой преди 2 години
До До Някой 24, 1/2 нали не си мислиш сериозно, че всичко е започнало от 16.02 както казваш ти? Сериозно, ако наистина това си мислиш, бих ти предложил да върнеш новините с няколко години назад. Истината е, че Украйна винаги е била една кукла на Русия, защото така беше удобно. Дори се опитаха да отровят един кандидат премиер преди време. Глупавите хора обаче, искаха да гледат на запад и другия голям шантажор САЩ ги подбутна. Виж сега, Русия и САЩ са една и съща монета, просто от различна страна.
28
8
 
0
 
! Отговори
НАТО преди 2 години
Да, забравете русия, това остана в миналото. Съжаляваме за номенклатурата от онова време.
27
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До xoxo Запиши си някъде това - до една година в Крим няма да остане дори един руснак, както и в източна Украйна. Изчакай да мине това лято и след това ще си поговорим снова, какие дела в матушка Россия.
26
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До края на Втората световна война САЩ предоставят на съюзниците помощ за почти 50 млрд. долара. Значителна част от тях отиват и в СССР, което позволява на Йосиф Сталин да спаси от разгром Червената армия и да воюва в следващите няколко години преди да настъпи обратът във войната. Русия не е върнала и един долар!!!