Зеленски: Русия иска да унищожи Донбас и всички, живеещи там

Мариупол - сега е руски концентрационен лагер сред развалините
Обновена: 30 апр 2022 08:25 | 30 апр 2022 07:30, Камелия Цветанова
234
Зеленски: Русия иска да унищожи Донбас и всички, живеещи там
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски обвини Русия, че се опитва да унищожи Донбас и всички, живеещи там, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

"Постоянните брутални бомбардировки, постоянните руски удари по инфраструктура и жилищни райони показват, че Русия иска да изпразни тази територия от хора. Затова защитата на нашата земя, защитата на нашия народ, е буквално битка за живот", каза той снощи във вечерното си видеообръщение към нацията.

По думите му градовете в Донбас ще оцелеят само ако Украйна продължава да се държи. "Ако руските нашественици успеят да осъществят намеренията си дори частично, те разполагат с достатъчно артилерия и авиация да превърнат целия Донбас в развалини. Както направиха с Мариупол", каза Зеленски.

Той посочи, че Мариупол, някога един от най-развитите градове в региона, сега е "руски концентрационен лагер сред развалините".

В големия северен град Харков положението е "брутално", но украинските войски и агентите на разузнаването са постигнали "важни тактически успехи", добави Зеленски, без да уточни.

Той каза, че спасителите продължават да претърсват развалините в Киев след ракетните удари в четвъртък. Зеленски изрази съболезнованията си на семейството на Вира Хирич, която загина при обстрела. Украинският президент заяви, че тя е 23-ият журналист, убит във войната./БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя вече не се чува какво говори.
123
0
 
4
 
! Отговори
Манолски преди 2 години
Донбас се самопровъзгласи за независима република. От 8 години ракетите там ги хврълят украинците, ама пак руснаците виновни. Зеленият и наш Киро са някакви уникални лъжци
122
1
 
7
 
! Отговори
До г-н Зеленски преди 2 години
Защо не мислихте преди 24 февруари а сега плачете по всички световни медии.Не рзабрахте ли ,че тази война не е ваша а е на задокенаските Ви партньори срещу руснаците.Народа Ви е за стръв колкото и грозно да звучи.Нека задокеанските Ви партньори да приемат 10 милиона украинци и да се грижат за тях ама не нали.По лесн е да се вкара в Европа конфликта за да станат всички послушни.Жалко за Украйна защото не случи на политици както и ние.Грешките на народа да избират ид...ти се заплашат скъпо.
121
3
 
10
 
! Отговори
Бай Иван Бригадира преди 2 години
ЛЪЖЕЕЕЕЕЕ, АМИРИКАНЦИТЕ ИСКАТ ДА УНИЩОЖАТ СИЧКИ С МРЪСНИТЕ СИ БИОЛАБОРАТОРИИ ДЕТО ПРАВАТ КОРОНАВИРУСА ТАМ, РУСИЯ ЩЕ СПАСИ СВЕТА И ЩЕ ВЪРНЕ СОЦИАЛИЗЪМА ДА СМЕ СИ ДОБРЕ КАКТО ПО БАЙ ТОШО И ДА МИ ПЛАШТАТ ХУБАВИ ПАРИ КАКТО ЕДНО ВРЕМЕ, ЗАЩОТО ТОГИЗ ПО БАЙ ТОШОВО ВРЕМЕ МИ ДАВАХА 700 ЛЕВА ВЪВ ФАБРИКАТА ДЕТО СА РАВНЯВАТ НА 8000 СЕГАШНИ, А СЕГА РАБОТИМ ЗА 750 И ЦИГАРИТЕ МИ СТРУВАТ 6 ЛЕВА
120
1
 
9
 
! Отговори
Ralica преди 2 години
Ееее сценаристите издишват вече. От плоска към по плоска серия, вчера че Украйна не е последна в плана на Путин без конкретика, днес тези глупости за Донбас отново без конкретика. Жълтини и по точно кафевени колкото искаш. Чудех се защо назначиха този комик за президент, сега всичко излезе наяве.
119
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не разбирам защо европейците разрушават хубавите си държави и унищожават народите си. Украйна нито е член на НАТО, нито на ЕС. На ЕС тази държава не е член и не се обсъждаше членството й дори, не защото Русия й пречеше, а поради световният й имидж на корумпирана перачница на пари, в която са толерирани всички античовешки и престъпни бизнеси.Брендо, български наркотрафикант, осъден с ефективни присъди от три европейски държави,е почетен гражданин и под специална закрила на тази държава страдалник
118
14
 
1
 
! Отговори
Мда преди 2 години
чета коментарте и не разбирам защо защитавате руските?
117
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доста тъповато изказване на Зеленски. Ако има едно нещо, което Русия със сигурност не иска да унищожи в Украйна, това е Донбас. И това е ясно на всяко дете. Понеже там има главно руснаци, които искат да са част от Русия. Виж, в останалата Украйна картината на доста места е различна. Но да се върнем към изказването - пълна глyпocт. Но на Запад ще я приемат както я казва Зеленски. Всъщност тях не ги интересува нито истината, нито Зеленски. Хората си имат цели и една от тях е - Русия в ъгъла.
116
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленски иска да унищожи цяла украйна,засега успешно,САЩ му помагат активно,ЕС и НАТО са заблудени,повтарящи мантрата,която са им дали.Украинците смятат Украйна за своя страна,без да са воювали за нея,дадена им е от Русия за да живеят и да се управляват сами.Изненадващо за руснаците,украинците решават да я предоставят на САЩ.Руснаците разбират,че украинците не могат да се управляват сами и си прибират вересиите.Украинците са изненадани,че не разполагат вече с държавата си и си я искат обратно.
115
3
 
21
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 2 години
Зеленски ти вече съвсем ни взе за канарчета. Ама дръж се малко, уточни се: Путин иска да открадне територията на Донбас или да го унищожи? За какво му е на Путин УНИЩОЖЕН ДОНБАС? Айде вече осъзнай се, дай малко по- така реална пропаганда, щото тва на нищо не прилича!
114
3
 
19
 
! Отговори
ЧОЧО МУЧО ДРЪН преди 2 години
Зеленски предай се за да не загиват невинни хора заради теб и твоите фашисти . Ако беше капитолирал в началото на войната всички мъртви щяха да са живи . Нямаше държавата ти да тъне в разруха . ЕС щеше да е цял а не разпадащ се , както предстой да стане.
113
23
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герой равен на Левски! Спаси Украйна от откачените руски окупатори!
112
2
 
21
 
! Отговори
Тра-ла-ла преди 2 години
Спрете да ни заливате с болните мисли на тоя пропаднал дрогиран ***!Не ни интересува какво е казал зеленски, няма да прочетем!
111
2
 
21
 
! Отговори
тя преди 2 години
Тоя като го видя получавам уртикарии ! Говори само лъжи и нищо смислено ! Не му вярвам на нито една дума !
110
1
 
15
 
! Отговори
Каракочев преди 2 години
Не пич. Просто иска да ти го вземе.
109
2
 
23
 
! Отговори
Аноним преди 2 години
Това, което този комик и предшественика му сътвориха там, е именно системното унищожение на Донбас от тях двамата и на цялото рускоговорящо население там, през последните 8 години. Хич да не извърта!
108
18
 
5
 
! Отговори
бг преди 2 години
Путин продължава започнатия от Сталин геноцид над Украйна през 1933г когато с изкуствено предизвикан глад бяха унищожени 7 седем милиона украинци
107
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние не гледаме само нова, бтв и си ен ен. Има много телеграм канали, където истината изскача изневиделица. Не ми го представяйте като бял и пушист. Не става.
106
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Егати цензурата!!!! Пет думи не пускат. Да живее демокрациятя,дето я няма никаква
105
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо клиповете с документални кадри как Зеленски иска ккръв и да се убиват хора нощем, за да не става публично достояние, не виждат бял свят? Прикривате ли този убиец?