Кирил Петков на работно посещение в САЩ на 9 и 10 май

С него заминават Александър Николов, Драгомир Заков и Велислава Петрова
8 май 2022 10:05, Петя Славова
161
Кирил Петков на работно посещение в САЩ на 9 и 10 май
Снимка: БГНЕС

Чинистър-председателят Кирил Петков ще бъде на работно посещение в Съединените американски щати. На 9 и 10 май премиерът Петков ще е във Вашингтон, където по покана на председателя на Мюнхенската конференция по сигурността Кристоф Хойсген ще участва в Лидерска среща на най-високо ниво, съобщи пресцентърът на Министерски съвет.

Заедно с Петков ще бъдат министрите на енергетиката Александър Николов, на отбраната Драгомир Заков, както и от заместник-министъра на външните работи Велислава Петрова.

Петков ще участва в международна лидерска среща и ще има разговори с представители на американското правителство.Срещата е ключова инициатива на Конференцията, утвърдена като един от най-значимите международни форуми по въпросите на външната политика и сигурността.

В рамките на визитата си във Вашингтон премиерът Кирил Петков също така ще проведе разговори с високопоставени представители на правителството на САЩ и с президента на Световната банка Дейвид Малпас, за да утвърди тясното партньорство на България със САЩ и международната общност.
В съобщението на правителствената пресслужба се казва, че посещението е и част от план за координирано решаване на проблемите с природния газ. Във фокуса на разговорите ще бъдат мерките за енергийна независимост и сигурност на България след едностранното прекратяване на доставките от страна на Русия.

Премиерът Петков ще постави въпроси от дневния ред на България в контекста на руската агресия в Украйна, включително запазване и утвърждаване на българския суверенитет в енергетиката, отбраната и инвестициите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
1
 
22
 
! Отговори
Майлоклиник преди 2 години
Превръщат бьлгарските граждани в донори
72
0
 
23
 
! Отговори
Berba преди 2 години
Успех на инструктажа, Киро
71
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога слънце грее и птички пеят значи Путин е далече.
70
1
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
там да си остане и да не се връща че ще яде пердаха
69
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ще се отърква на рамото на байдън пак като мръсно коте
68
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Излезте навън.Слънце грее.Птички пеят. Проветрете си малко главите.
67
1
 
27
 
! Отговори
Читател преди 2 години
Киро,гласувах за теб и свитата ти,но съжалявам.За да се харесаш на дъртият,тръгваш за Америка,загърбвайки датата 9-ти май, национален празник на един славянски,близко до сърцата на българите руски народ.Всичко се трупа,трупа и накрая ще се срине и ти и сподвижниците ще се окажете "затрупани"!
66
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А Ленчето взехте ли я да "ВТВЪРДИ " инструкциите за убедителност ?!
65
1
 
17
 
! Отговори
ВИЦ преди 2 години
Премиера след срещата в САЩ - Среща на МС - Те ме хванаха и казаха - или ще те пръцаме или ще те изядем . Министъра на транспорта пита - и какво се случи >Петков - Изядоха ме .
64
1
 
18
 
! Отговори
ПОДКРЕПА преди 2 години
Трябва да подкрепим Премиера - да попречим да ходи в САЩ - всички знаем че там ще го карат да прави френска любов на Байдън или ще го убият .Ако се върне от САЩ означава че не са го убили .
63
1
 
9
 
! Отговори
не човешко преди 2 години
А лице на Шимпанзе!
62
6
 
4
 
! Отговори
Йосиф преди 2 години
Браво, Бойко Борисов не можа да посети САЩ защото гоновото му изказване и излъчване не представлява интерес за САЩ и НАТО.
61
1
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Само под дуло и с белезници могат да ме принудят да живея в щатите.
60
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ ще ни махнат визите едва тогава, когато са напълно сигурни, че сме толкова бедни, че не можем да съберем пари за билет до там! Тоест ще е скоро.
59
0
 
28
 
! Отговори
Ноби преди 2 години
така ли му викаме, работно посещение. аз си помислих, че отива за инструктаж и набиване на канчето
58
0
 
16
 
! Отговори
Пиян залян преди 2 години
Кириле , да не забравиш да вземеш от Тиквата наколенките , или имаш по-дебели ?! Колко си жалък !
57
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За Копейкин путинофилството е бизнес а за последователите му е болест.
56
0
 
7
 
! Отговори
П.К. преди 2 години
В България какво му е наред? Български пощи вече месеци не работят, за газа са пълна абдикация и трагедия, инфлацията вече е хипер - и други и други... Хората изнемогват за елементарното си преживяване? Те хукнали да гонят дивото, или по-точно - да им набият много здраво ченберите. Естествено с щедри командировачни за наша сметка???...
55
1
 
18
 
! Отговори
ПОДКРЕПА преди 2 години
Кирил Петков трябва да постави искане на САЩ - Украйна да има безвизов режим със САЩ . Ще натоварим Урките на Самолети и при Бай Дън .
54
0
 
12
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 2 години
Ако съм на мястото на Петков - не бих отишъл в САЩ . Петков знае че ЦРУ ще го пръца - да признае СМР и да изпрати С - 300 в Украйна .