Кирил Петков на работно посещение в САЩ на 9 и 10 май

С него заминават Александър Николов, Драгомир Заков и Велислава Петрова
8 май 2022 10:05, Петя Славова
161
Кирил Петков на работно посещение в САЩ на 9 и 10 май
Снимка: БГНЕС

Чинистър-председателят Кирил Петков ще бъде на работно посещение в Съединените американски щати. На 9 и 10 май премиерът Петков ще е във Вашингтон, където по покана на председателя на Мюнхенската конференция по сигурността Кристоф Хойсген ще участва в Лидерска среща на най-високо ниво, съобщи пресцентърът на Министерски съвет.

Заедно с Петков ще бъдат министрите на енергетиката Александър Николов, на отбраната Драгомир Заков, както и от заместник-министъра на външните работи Велислава Петрова.

Петков ще участва в международна лидерска среща и ще има разговори с представители на американското правителство.Срещата е ключова инициатива на Конференцията, утвърдена като един от най-значимите международни форуми по въпросите на външната политика и сигурността.

В рамките на визитата си във Вашингтон премиерът Кирил Петков също така ще проведе разговори с високопоставени представители на правителството на САЩ и с президента на Световната банка Дейвид Малпас, за да утвърди тясното партньорство на България със САЩ и международната общност.
В съобщението на правителствената пресслужба се казва, че посещението е и част от план за координирано решаване на проблемите с природния газ. Във фокуса на разговорите ще бъдат мерките за енергийна независимост и сигурност на България след едностранното прекратяване на доставките от страна на Русия.

Премиерът Петков ще постави въпроси от дневния ред на България в контекста на руската агресия в Украйна, включително запазване и утвърждаване на българския суверенитет в енергетиката, отбраната и инвестициите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За Северна Македония отдавна трябваше да разпише .
52
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това не е на добре,ще го инструктират и един Господ знае какво ще ни се случи....дано само да не ни накарат да пращаме войски да се бият срещу Русия....но най-добрият вариант е да си го оставят там и да го наградят за успешна служба....но този още много мъка и мизерия ще докара на България,така да знаете...
51
0
 
8
 
! Отговори
Стига е преди 2 години
Тоз само за Русия о Украйна говори.Като е мн гъст с американците да изисква да махнат визите за Америка, ко се праят
50
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
... И на 11 май ще подпише за Северна Македония, а на 12 май ще прати и трите ни самолета заедно с петте ни танка в Украйна.
49
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква победа като СССР го няма а Германия управлява Европа.
48
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има политици и държавници. Кое от двете е Кирил Петков според вас?
47
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да пътува с лодка. Като ще е стагнация да е за целия народ.
46
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отива за да получи инструкции как да загроби БГ народа
45
0
 
17
 
! Отговори
анонимно преди 2 години
Какво работно посещение в държава, която ни е окупирала с помощта на политиците ни? третополовата посланичка в България всеки ден прави работни посещения в Президентсвото и Премиерството! Тапанарите вече не се срамуват явно да ни покажат, чия воля слушат!
44
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 58 ти чуваш ли си го как говори английски? Е спрямо Стоичков говори, да.
43
1
 
5
 
! Отговори
Турист преди 2 години
Толкоз път за един път!?
42
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато Кирчо подпише договор за скъп втечнен газ, американски бази и сваляне на ветото за Македония все още има спасение. Прокуратурата трябва да се самосезира на база на решението на КС, да обвини Кире в измама и да го обяви за нелегитимен премиер с което ще отпаднат всичките му актове и договори.
41
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поне език знае човека,а оня кофпомпиерски шут само ни правеше за смях, с лингвистичните си способности.
40
3
 
11
 
! Отговори
Прос съм та питам преди 2 години
Защо на 9 ти?
39
0
 
14
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 2 години
С голям интерес гледах по "HISTORI" документалния филм за Ейбрахам Линкълн, който беше непоколебим защитник за равни права на всички живеещи в САЩ, независимо от тяхната националност,религия и образование.Питам президанта Байдън чрез Херо Мустафа, защо той и неговата администрация не упражни натиск върху рсм за правата на българите там,за тяхната история и за езикът им на омразата към всичко българско и нека само след видими резултати да искат отпадане на българското "вето" по пътя им към ЕС.
38
2
 
14
 
! Отговори
Ламята преди 2 години
Ще ходи да дава отчет.С едното да му набият обръчите и да му опънат ушите.
37
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не,не ...чинистър-председател означава да стоиш мирно на чина докато те обучават как да си предател(в думата "председател" има правописна грешка и трябва да се чете "предател").
36
1
 
15
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
Даааа, явно ще му съобщят че на есен ще го уволняват, след като си разпределят парите през юли. Ще се опитат да пробутат заместника му Янев - новата ПростоПодлога. Между другото оная Корнелка нали щеше да излиза от коалицията, ако се гласува оръжие. Сега пa4aвpaта се извъртя, че "техническата помощ", не било оръжия, ахахаха, не било по врат, а по шия. Няма как тая да напусне и да се откаже от паричките.
35
4
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
9 Май, е деня на Европа, той у обора?! С кой акъл?
34
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро не е учил в Харвард, бил е на някакъв курс там. Може да е бил и готварски...