Новата руска реалност: Без тоалетна хартия и нови филми

Руснаците плащат по-високи цени или търсят заместители на определени стоки
4 юни 2022 07:45, Петя Славова
660
Новата руска реалност: Без тоалетна хартия и нови филми
Снимка: Bloomberg.com

В Русия търговците могат да продават нови автомобили без въздушни възглавници или антиблокиращи спирачки. Тоалетните и мивките са в недостиг. И един от малкото холивудски филми в кината е хитът от преди девет години "Вълкът от Уолстрийт".

Запасите са на изчерпване, тъй като санкциите започват да засягат потребителите. Бизнесът и клиентите плащат за оскъдни продукти като автомобилни части, където цените за някои се се повишили седем пъти. Или се справят със стари филми и по-лоши заместители, разказва The Wall Street Journal.

Още по темата

Ситуацията вероятно ще се влоши. Оборудването за проверка на пътниците и багажа на авиокомпаниите наближава края на разрешения си живот, съобщиха от група летища. Правителството може или да продължи да използва оборудването, или да претърсва пътници на ръка. Междувременно магазините свършват инвентара си от тоалетни чинии, кранове и мивки, което води до скок на цените.

За да противодейства на дефицитите, правителството разреши внос на стоки против волята на компаниите, които ги произвеждат, като декларира, че тези стоки са освободени от законите за търговските марки.

Недостигът се очертава като реален световен индикатор за въздействието на западните санкции върху Русия за нейното нахлуване в Украйна. Въпреки че икономистите очакват страната да навлезе в дълбока рецесия тази година, Москва досега успя да използва пари от продажбата на скъпи петрол и газ, за ​​да смекчи удара.

И докато се оформя новата реалност на Русия на дефицита, недостигът подчертава предстоящите предизвикателства пред руската икономика, която от години е силно зависима от западния внос, пише Bloomberg TV Bulgaria.

 "Правителството се опитва да смекчи удара, но това е всичко, което могат да направят", каза Иван Федяков, главен изпълнителен директор на базираната в Санкт Петербург консултантска фирма INFOLine. „Те не могат да обърнат ситуацията, така че неизбежно ще видим икономическо забавяне, намаляване на потребителските разходи и общо влошаване на повечето икономически показатели."

Руският президент Владимир Путин омаловажи въздействието на войната, заявявайки, че икономическият блицкриг на Запада се е провалил. Правителството удвои политиката си на заместване на вноса, която има за цел да замени чуждестранните стоки с домашни, въпреки годините усилия, които дадоха оскъдни резултати.

Четете повече по темата на Bloombergtv.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


660
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
564
6
 
20
 
! Отговори
Марио преди 2 години
Чудя се на кое да вярвам. В друга статия чета: "Въпреки амбициите на Запада - руската хазна е препълнена с приходи от суровини. Руски производители са реализирали най-високата си печалба от десетилетие насам." Ха сега де! Не вярвам в Китай да е спряло производството на каквото и да е. И как всичко остаря рязко в Русия за 3 месеца?
563
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И аз се чудя, защо плячкосаха тоалетни чинии от Украйна след като няма да има, с какво да си избършат таковата, не е ли по добре да продължават да си бършат таковата с трева или листа
562
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 536Те и американците си имат Ню Йорк Таймс ама ореваха орталъка като стана задръстването в Суец и тоалетната хартия изчезна яко дим. И ние трябваше да ревем с тях сякаш не могат да си произвеждат тяхна.А що се отнася до руснаците вече стана много смешно. как ли не! На хората се създават затруднения което изобщо не е нещо добро. Не мога да разбера защо трябва да страдат обикновените хора.Затова не мога да понасям нищо свързано с тази война. За мен в нея няма добри
561
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За какво им е тоалетна хартия като си имат Комсомолская правда?
560
11
 
8
 
! Отговори
Ирония 2022г. преди 2 години
До Българофил 577. А така , друарю!!! Пусни си една военна съветска песен за здравето на Путин.Запей за колхозите на Сталин , а ФАЩ да му мислят,че ти си боец от КГБ.Хайде де.
559
3
 
16
 
! Отговори
ха-ха преди 2 години
Това е най-новия виц.
558
14
 
10
 
! Отговори
Един от Юг преди 2 години
Що за глупост, те на двеста км от масква не са и чували за тоалетна хартия!
557
12
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Айде "опять двадцать пять" или назад към "светлото" комунистическо минало. През 70-те и 80-те на миналия век туалетната хартия и дамските превръзки бяха най-дефицитната стока в СССР. Без майтап! Сега като си спомням тези времена,ми се струва,че не е истина. А някои пак искат там да се върнат. ****зохи*сти!
556
0
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До До ПроСоТо...свежо,натиснах "+" ...А поста ти ми напомни за една "поговорка"..-"Аллах дал на едни пилафа,на други-апетита"../турецка "мъдрост"../
555
1
 
21
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
според заглавието,недостига тоалетна хартия..Според текста,не достигали тоалетни чинии....Изправен съм пред дилемата:-Или да чета само заглавието и да прескоча текста,или да прочета текста без да обръщам внимание на заглавието..Не знам вие как се оправяте,но аз се оплитам в такива "казуси",които,между впрочем,не са рядкост тука..
554
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лъжи.бг
553
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абсолютна лъжа !!! Егати манипулаторите.
552
2
 
1
 
! Отговори
юлиян преди 2 години
До Анонимен578;Веднага става ясно откъде ти идва ''НА АКЪ''ла поривът да се вреш във форума, който е за''сравнително'' умни люде.За индивиди,които си бършат *** с ''гланцирана хартия'' ''Форумът'' е ''гланцирано''казано неподходящо място.Тъй, че торбичката на рамо,пътьом събирай по входовете рекламните брошури на веригите за хранене,и те са гланцирани, и смело към ''ваш'то село'',където си бършат *** с гланцирана хартия.Ясно от къде ти идва ''БЕЗакъла''.
551
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ааа, не!- Важното е че в Украйна всичко е цветя и рози. А че дори Германия вече обяви нечувана инфлация, не е важно.
550
2
 
16
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Bloomberg лъже...
549
1
 
23
 
! Отговори
Ааа, не! преди 2 години
Ха сега напишете и какво става с инфлацията и икономиките в ЕС и по света заради тези "действащи" санкции! За това какво ги чака през зимата не питам. Може да препишете такива статии и от Блумберг и дори от любимия ни Гардиън.
548
20
 
5
 
! Отговори
Ами преди 2 години
Който каквото си надроби ! Предлагам наште путлерофили да им пратят хуманитарна помощ тоалетна хартия и носни кърпички, защото освен нас рани ***, ще има много сълзи и с ополи !
547
8
 
4
 
! Отговори
юлиян преди 2 години
До ''Горивен матр.'',''Оберщурото''и т.н.Напредват руснаците,напредватметодично и както вървят нещата Украйна ще остане само спомен.Докато не е късно,събирайте сувенири-гривенчета,тризъбци.''Оберщурото ''може да си вземе за спомен ''пречупените кръстове'' и пр.символи на''Азов'',''Айдар'' и др.криещи се зад жени и деца''герои''.И пригответе байрячетата с Руското знаме,та овреме да успеете на посрещането.Да сте пак в първите редици...и УЧЕТЕ РУСКИ.Понадобиться.
546
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Навремето на село в тоалетната ползваха руското списание Огонек, че беше гланцирано.
545
13
 
17
 
! Отговори
Българофил преди 2 години
Без филмите на ФАЩ и ние ще сме по- добре. Хич не им трябват нови филми от ФАЩ на хората- убийства, изнасилвания, расизъм, содомия и т.н. ..такава им е културата и после, се чудят , че има хора по света , които не живеят само за пари , ядене и секс!!! Има и умни хора, четат книги, обичат изкуството, мислят....