Северна Корея може да изпрати бригади в ДНР

Водят се преговори за възстановяването на Донецка народна република
9 авг 2022 23:15, Йоана Цонева
30
Северна Корея може да изпрати бригади в ДНР
Снимка: БГНЕС

Властите на Донецката народна република водят преговори с Пхенян за привличане на строители от Северна Корея за възстановяване на територията на ДНР. Това заявява ръководителят на самопровъзгласилата се Донецка народна република Денис Пушилин.

"Водят се преговори строители, включително от Северна Корея, да дойдат на бригади за възстановяването на Донецката народна република", казва Пушилин, цитиран от държавната агенция ТАСС.

Още по темата
Той добавя, че първите строителни екипи трябва да пристигнат скоро. "Министерството на външните работи по този въпрос. Тези процеси трябва да започнат още тази година", каза Пушилин.

Той също така заяви, че външните министерства работят по въпроса за откриване на посолства в КНДР и ДНР.

В средата на юли КНДР призна независимостта на Донецката народна република.

Вчера се появи информация, че Северна Корея е предложила да изпрати 100 000 войници на своя съюзник Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
1
 
! Отговори
И още от същото преди 1 година
Тито използваше албански строители - цели квартали в Белград са построени от тях. И си вкара автогол. Албанците се плодят като зайци и ето ти сега Косовска република.
19
0
 
3
 
! Отговори
Нищо ново преди 1 година
Ако са само строители това няма да е нещо ново. Да си припомним, че едната от двете големи ж.п. линии в САЩ е строена от китайци, които са живели при доста мизерни условия.
18
4
 
1
 
! Отговори
Shark преди 1 година
Дано не става това. Намесата на която и да е трета страна във войната не е добре и води до разрастване на конфликта. От друга страна това е шанс за по-отворените севернокорейчета да избягат и никой нищо не може да докаже и да съсипе семействата им там. Във всяка война има безследно изчезнали......
17
4
 
18
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Ами севернокорейската армия е втората по големина армия в света, и е отлично въоръжена. Също като китайската. А за фанатизма с който биха "строили" можем само да гадаем. Ако Ким прати 100 000 "строители" в Донецката народна република, незнам какво ще стане с фашагите. Има да се молят да ги пленят руснаците за да отидат на съд. От 3 поколения фамилията Ким очаква подобен случай да се изявят като фактор.
16
0
 
2
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Козлодуй, не се мятай в Дунава, ще заринеш глава в пясъка като щраус. Ако това си имал предвид, ОК, никой няма да ти пречи.
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами може.
14
2
 
6
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 1 година
Хора товае ужасно ЩЕ се метна уДунава
13
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Замислен "Според сайта на СЗО, които едва ли са про-севернокорейски настроени, средната продължителност на живота там е със 7 години по дълга от тази в европейска България" Бърза проверка показва, че русофилите отново най-нагло лъжете: средна продължителност на живот в България: 74.91 години. В Северна Корея 72.27 години. По-интересното обаче идва, когато сравним Северна и Южна Корея, които преди 70 години са имали една и съща продължителност на живота. В момента ЮК e 83.23. 10 години разлика
12
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лошо няма. Западна Европа я построиха турците.
11
13
 
13
 
! Отговори
Замислен преди 1 година
Според сайта на СЗО, които едва ли са про-севернокорейски настроени, средната продължителност на живота там е със 7 години по дълга от тази в европейска България. Пък трева ядели, пък от глад умирали, пък .... за 30 години си удвоиха населението. Пък са в ТОП 10 на световните износители на плодове. Да бе, да. Знам какво ще ме посъветвате. Ама не ни искат. Проверявал съм. Трудно е да отидеш за да живееш там.
10
9
 
10
 
! Отговори
Говори: Виетконг преди 1 година
Всеки ден следя новините по "Первая програма", "Россия 1" и "Россия 24".Там винаги правят подробен анализ на вътрешните и международни новини.Нищо не са споменали досега за подобни договорености между Путини Ким Чен Ир, за това ми се струва че това е някаква "палавра" от страна на Запада !?
9
5
 
12
 
! Отговори
Социаглиcт преди 1 година
Супер, ние пък ще им пратим Бриго Аспарухов.
8
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДОБРОВОЛЦИ - НЕВЪЗВРАЩЕНЦИ
7
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Представям си ако Южна Корея и САЩ изпратят "работници" в Тайван.
6
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вчера се появи информация, че Северна Корея е предложила да изпрати 100 000 войници на своя съюзник Русия
5
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Вчера се появи информация, че Северна Корея е предложила да изпрати 100 000 войници на своя съюзник Русия" - появи се преди 6 дни, ама в днес журналистите пишете каквото Ви спуснат. По-конкретно С.Корея иска да натрупа военен опит и да покаже на света артилерията си. В момента преговарят с Москва за ултразвукови ракети, но не знам дали Русия ще им даде технологиите само времето ще покаже.
4
16
 
16
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Почти сто процента от информацията, която получаваме за КНДР е изкривена през западната призма на "демократичната" пропаганда. Но истината е, че КНДР за кратко време построиха цели нови градове с небостъргачи. Разбира се с помощта на архитекти и строители от Китай. Но определено имат опит с тези неща.
3
2
 
7
 
! Отговори
Ром"с преди 1 година
...да,изпраща ..но строителни бригади ..а за някои станаха военни бригади... . Четете бе и ли превеждайте правилно...
2
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна много работи може да може, ама с тоя Зельо начело нищо не може.
1
13
 
14
 
! Отговори
Гелаевски Спецназ преди 1 година
Украйна също може да изпрати бригади в Северна Корея.