Лавров: Не можа да има никаква милост за убийците на Дугина

По думите му атентатът е "варварско престъпление"
Обновена: 24 авг 2022 06:07 | 23 авг 2022 23:30, Нели Христова
58
Лавров: Не можа да има никаква милост за убийците на Дугина
Снимка: БГНЕС

Руският външен министър Сергей Лавров нарече убийството на руската журналистка Даря Дугина "варварско престъпление" и заяви, че извършителите не заслужават милост, съобщи Анадолската агенция.

"Разследването, надявам се, ще приключи бързо и въз основа на резултатите от него, разбира се, не може да има никаква милост" за заговорниците и палачите, заяви Сергей Лавров на пресконференция след среща със сирийския си колега Файсал Мекдад.

Руската Федерална служба за сигурност (ФСБ) смята украинските власти за отговорни за убийството на 29-годишната руска журналистка Дугина.

Според ФСБ, Наталия Вовк - украинска гражданка, е пристигнала в Русия, за да извърши престъплението, и след като е изпълнила задачата, е напуснала страната.

Дугина, която беше убита късно в събота при експлозия на автомобил в покрайнините на Москва, беше дъщеря на руския социолог и философ Александър Дугин, който оглавява Международното евразийско движение - политическо движение, противопоставящо се на американските ценности като либерализма и капитализма.

През 2014 г. списание Foreign Policy включи Дугин в списъка на "100-те глобални мислители на съвременния свят". Той също така е в списъците със санкции на САЩ и ЕС заради откритата си подкрепа за политиката на руския президент Владимир Путин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая к-----а ,атентаторката от Киев , каде се укрива ," в дън земя" !
40
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
заяви, че извършителите не заслужават милост --------- и кво бе, ще изтрепете агентите на КГБ ли :)
39
4
 
2
 
! Отговори
Удариха СССР преди 1 година
Руските служби за борба с престъпниците на власт в КРЕМЪЛ са отровени показно.. НЕ можаха да отстранят от власт нарочно подставени доказано опасни лица ..ДА се провери произхода на окупирали Русия от 1917 година досега.. ВКЛ на Владимир Улянов,Йосиф Джугашфили,Андропов,Черненоко,Елцинов,Путинов,ЛАвров...Избити са десетки милиони наши братя и сестрив в Русия вкл руската армия през 1917 - 1923 и 1939 - 1945 .. без да се накажат виновните..
38
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АТАКИСТТихо, че Луна пак се кандидатира и ще има повече гласове от златния пръст!
37
5
 
11
 
! Отговори
Ей, преди 1 година
чичка не се пеняви толкова,на всички е ясно ,че вие я взривихте! Поводи ви трябват и си ги намирате!
36
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Конче, разтрепериха ли ти се зъбките, твоята да не е следващата, а ?
35
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Райхсминистърът на пропагандата на Руския Райх пак се изказа "компетентно"!
34
26
 
6
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 1 година
Никаква милост за брюкселските атлантически зелки в България! 9ти септември 1944г = 9ти септември 2022
33
6
 
24
 
! Отговори
Факт! преди 1 година
Най лесно се "разкрива" убийство, което сам си организирал! Руснаците и в това се оказаха некадърни, вместо бащата, затриха дъщеря му!
32
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами добре Лавров, тогава ще трябва да обеcиш Путин защото той е заповядал това убийство 100%
31
2
 
3
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Българите продължаваме да бъдем разделени и така биваме управлявани от външни сили по-добре, и това не са само западни. Гледайки политическата ни система и мненията на хората, и двете страни си вършат добре работата. Много забравят, че само хубаво няма лошо върви заедно с хубавото. Та спрете да се чопкате по форуми и сайтове, че изглеждаме смешни пред нашите господари от Запад и Изток...
30
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако е вярно това, което 29 споделя, това е ужасяващо! Само тези думи са олицетворение на фашизъм и руснаците си заслужават омразата на цял свят. Никак не ми е жал за Дугини .
29
6
 
17
 
! Отговори
dsadsasda преди 1 година
Лабавров и твоето време ще дойде, мумийо проздта
28
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А за убийствата на хилядите млади момчета в Украйна кой ще отговаря? Защо не пратитите своите деца да воюват?
27
6
 
17
 
! Отговори
Morski преди 1 година
а що се отнася до " денацификация - смешки за пред руския мужик-мишок! Да си припомним кой 1934 смени Конституцията на Германия ,за да остне вечно на власт? Кой нападна съседи ,за да " защити"немско население?Кой създаде частната армия SS -паралелна с Вермахта? И сега си отворете очите и мозъците за приликите с Русия!!Че там арестуват човек само за лозунг" Долу войната , Долу фашизма!" НАЦИЗМА В РУСИЯ НЕ СИ Е ТРЪГВАЛ, А СЕ Е УГОИЛ И УВЕЛИЧИЛ СЛЕД 2000 !
26
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Убийството на руската журналистка и политолог Дарья Дугина е варварско престъпление. Организаторите и извършителите не заслужават пощада. Бендеро-нацисткият киевски режим показа, че практикува държавен тероризъм.
25
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я, масовите убийци в Украйна какви ги говорят.
24
4
 
14
 
! Отговори
Morski преди 1 година
Явно кремълските "мислители" са изпаднали в амок! Да се припомним постулатите на Путин в началото на "Специалната Военна Операция", която е ВОЙНА за Украйна -Демилитаризация Денацификация, недопускане НАТО близо до Русия, Приключване на ..."специалната военна операция ( не е война според Кремъл ) за 3 дни ! ----- И сега да видим какво се получи; Украйна се тъпче с оръжие всеки ден и е в повече от преди войната, НАТО е най-близко до Русия от всякога преди- Финландия и Швеция са пред пълноправно членство- септември: Войната продължава вече 6 месеца и няма обозрим хоризонт да приключи, а що се
23
17
 
8
 
! Отговори
мдааа преди 1 година
И после укрите нека крякат... защо ще има ТРИБУНАЛ в Мариопул за неонацистките бандери и терористи!!!
22
12
 
4
 
! Отговори
мдаааа преди 1 година
И после укрите нека крякат... защо ще има ТРИБУНАЛ в Мариопул!!!