Путин: Русия е истинската Страна на изгряващото слънце

„Ние в Русия имаме с какво да се гордеем"
5 сеп 2022 21:30, Йоана Цонева
715
Путин: Русия е истинската Страна на изгряващото слънце
Снимка: БГНЕС

Истинската Страна на игряващото слънце е Русия. Това заяви руският президент Владимир Путин в Камчатка, където се срещна с участниците в Общоруския младежки екологичен форум, провеждан на полуострова. Думите на държавния глава на Руската федерация са цитирани от ТАСС.

„Географски, аз мисля, че все пак трябва да кажем за Камчатка. Въобще нашите съседи японците и Япония ги наричат Страна на изгряващото слънце, но повече на Изток от Япония се намира, според мен точно Камчатка или Сахалин, още повече на Изток се намира Нова Зеландия, а повече на Изток от Нова Зеландия е Чукотка. А там са вече 60 километра пролив и толкова – по-нататък вече е американският континент. В този смисъл – Страна на изгряващото слънце – това е Русия.“ – заяви президентът Путин.

Още по темата
Агенциите цитират Путин да казва, че на първо място Русия „започва от човека, където и да живее.“ „Началото на Русия, както вече и казах, това, безусловно е човекът, където и да пребивава, на която и територия да живее.“

По-рано в понеделник Владимир Путин поздрави участниците в Международния форум по опазването на тигъра във Владивосток, смятан за столица на амурския тигър. Той заяви, че от "тигровата среща на върха" през 2010 година популацията на тигри се е увеличила с 40 процента.

„Ние в Русия имаме с какво да се гордеем. Преди 12 години в нашата далекоизточна тайга живееха не повече от 390 възрастни амурски тигри, а сега с малките им котенца вече са от порядъка на 750. Това е резултат от систематичните мерки, реализирани на държавно ниво, но преди всичко от видимото въплъщение на синхронна, упорита работа на руските учени. Тигрите започнали да се връщат на места, където вече се смятат за изчезнали – Еврейската автономна област и Амурския край. Руският опит бил приет от Казахстан, който се е хванал с връщане на тигъра в Централна Азия и, според Путин, който цитира руски учени, първите тигри в дивата природа там може да се появят през 2025.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


715
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
433
0
 
0
 
! Отговори
Япония си е Япония преди 1 година
Япония е Страната на Изгряващото Слънце, Япония днес е единствената Империя, която има Император. Путин тук се излага и то много. Къде е Япония, къде е Русия, огромна е разликата м/у тези държави. Япония е създадена 6 -7 века преди Христа, Киевска Рус е поредната средновековна държава.
432
0
 
1
 
! Отговори
СЪМ ОТЗАД АМИ СЕГА преди 1 година
До Анонимен АНОНИМЧО ЧЕТИ ТОВА КОЕТО ТИ ПИША ! АКО НЯМАШЕ РУСИЯ И НАС СЕГА ДА НИ НЯМА,НЕ ЗАБРАВЯЙ 1788г- МОЙ КУКУРИГО---- СЕГА И ТЕБ И ТВОЯ ЖЕНИЧКА И НА МАМА КЕ СЛАГАТ БЙРАКТАРИТЕ ОТЗАД И КЕ СИ НОСИТЕ КОТЛЕНКИТЕ С ГРЕС......
431
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русофилите са антибългари, служещи на чужда имперска сила, която иска да направи от България руска губерния!
430
0
 
6
 
! Отговори
ЗАБЕЛЯЗВАТЕ ЛИ преди 1 година
Презрението на русофила в коментар 493 към българите: "А вот будет ли България, ето еще вопрос?" Едва ли не България няма свое бъдеще като самостоятелна държава, освен като руска губерния! И други антибългарски изказвания е писал тоя русофил - етнически руснак, нямам време да се занимавам с него! Когато преглеждате коментари, четете внимателно и забелязвайте презрението и имперското отношение на русофилите към българите! И си задайте въпроса може ли автор на такава българофобия да е българин?
429
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес русофилите са особено нагли - дори не се крият че са етнически руснаци! Не крият и българофобията си, презрението, имперското си отношение към българите, писането им на руски е с цел да унижат българите (едва ли не сме руска губерния и вече официален език е руския!) Русофилите които пишат тук са етнически руснаци, които се преструват на българи, това се забелязва от презрението им към нас в коментарите им което внимателният читател е забелязал! Истински българин не може да бъде русофил!
428
1
 
3
 
! Отговори
Morski преди 1 година
Слава на Украйна! Зеленски е велик!
427
2
 
4
 
! Отговори
До плюещите ЕС преди 1 година
Сега не живеете ли по-добре от при жалкия комунизъм? Наистина ли вярвате че ЕС ще се предаде и ще умре от глад и студ? Така си мислеше и Сталин и Брежнев и Тодор Живков, хихихи
426
3
 
5
 
! Отговори
Не ме интерисува преди 1 година
Каква била русия. Хайде по-бързо да я смачкат тази кървава русия и да се свърши с кризите и санкциите само това е важно. Да се приключи с русия - тази тюрма за народите нищо повече от това не ни интерисува.
425
1
 
7
 
! Отговори
Lina преди 1 година
Съвсем "изплискал".Вече се вижда Краля - Слънце.
424
4
 
9
 
! Отговори
РУСИЯ.... преди 1 година
Е СТРАНАТА НА НАЙ-КРЪВОЖАДНИТЕ КАНИБАЛИ.......... УБИЛИ СА МИЛИОНИ СВОИ СЪНАРОДНИЦИ - ЦАРЕ, КАЗАЦИ, БЕЛОГВАРДЕЙЦИ, ХРИСТИЯНИ, МЮСЮЛМАНИ И Т. Н..
423
5
 
10
 
! Отговори
За незапознати преди 1 година
Че тя Русия е по-бедна от България !
422
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Надежда всякаква тука оставете!
421
20
 
14
 
! Отговори
Християнин преди 1 година
Свят Човек! Само той може да спаси човечеството от унищожителното пропадане, наложено ни от англо- саксонската шайка. Слава на Русия!!!
420
1
 
4
 
! Отговори
Тошо преди 1 година
Тя може да е истинската страна, но в задачата се пита, кой е лъжливото овчарче !? И въобще доста романтични теми, за разлика от тези на фронтовата линия!
419
7
 
5
 
! Отговори
aZ-ът преди 1 година
А Кеаваристан е страната на залязващата либерастия.
418
4
 
3
 
! Отговори
аZ-ът преди 1 година
Което си е - си е.
417
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прочетохте ли цялото му изказване? Русия започвала от човека, независимо на коя територия живее. Демек където има руснак е Русия.... Я да се взимаме в ръце и да махаме всичко руско от България, докато е време!
416
7
 
19
 
! Отговори
Новият Давид преди 1 година
Победа за братска Украйна. Съпротивата ще продължи до елиминирането и на последния руски нацист! Всички нормални българи са с вас Зеленски. От името на тази нормална част от българската нация имате пълна подкрепа за героичната съпротива на братска Украйна, която води неравна битка като Давид срещу Голият. Скоро и украинския Давид ще обезглави кремълският Звяр. Бог е с Украйна срещу руския агресор. Мачкай руските нацисти президент Зеленски, ти си новият Давид, Бог и ние нормалните хора сме с теб.
415
8
 
13
 
! Отговори
Петър Първи: преди 1 година
С другите европейски народи целите могат да бъдат достигнати с човеколюбиви методи. С руснаците не е така...Имах работа не с хора, а с животни, които искам да превърна в хора"
414
9
 
20
 
! Отговори
Академик Павлов: преди 1 година
"Искам да изразя тъжната си гледна точка за руския човек - той има толкова слаба мозъчна система, че не възприема реалността като такава"