Тагарев: Частичната военна мобилизация в Русия е признание за провал

По думите му, руските сили са принудени да отстъпват
21 сеп 2022 11:20, Петя Славова
280
Тагарев: Частичната военна мобилизация в Русия е признание за провал
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин обяви началото на частична военна мобилизация с първото си обръщение към нацията след нахлуването на войските на Русия в Украйна.

Според военния експерт проф. Тодор Тагарев и бивш министър на отбраната, това означава признание на Русия за провала й при започналата специална военна операция в Украйна.

По думите му, руските сили са принудени да отстъпват под украинския натиск.

Още по темата

"Владимир Путин рязко сменя наратива – от сваляне на нацисткия режим в Киев до днешната теза, че трябва да се съхрани суверенитетът и териториалната цялост на Русия", коментира пред БНР Тагарев.

Според него анализите, които предвещават процеси на разпад в Русия, се използват от руското ръководство за обяснения като заплаха от Запада, каквато по думите му няма.  

"Въпросът е кое той счита, че е териториална цялост на Русия. Той включва тук Крим, можем да бъдем убедени, и предизвестените резултати от фалшивите референдуми, готвени за следващата седмица."

Проф. Тагарев е на мнение, че руският президент е в безизходица, а Русия губи част от окупираните територии всеки ден", но още известно време той може да съумее да намира вътрешна подкрепа в руското общество

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


280
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
182
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма какво повече да се добави за тези от цивилизования свят и техните обективни медии само вижте как ББС отрази обстрела на Донецк на 19.09 при които на място загинаха 13 цивилни граждани посетили магазин като безспорно пораженията са от Френско оръдие Цезар което благородните французи са предоставили на укрите да се защитават / боеприпаса е специален /взривателя / взривява се на 25 от земята за да има сигурни поражения от осколките на снаряда 155 мм /
181
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Започва се. Това, което предстои вече може да се нарече ВОЙНА.Както винаги нещата у нас ще се оправят от протичането на външни събития, независимо от изхода на войната.Какъв ще бъде резултата?
180
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Европа е със свалени *** и към Нова година ще е гроги в пълен фалит. Русия победи ЕС без нито един изстрел. Остави ни от глупост да се самоубием ритуално. интервю на бившият конституционен съдия Георги Марков, който иска да го чуе нека търси в гоогле.
179
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин е абсолютно прав.Не трябва да отлага повече и да търпи цивилизоваия запад изгнил и евроатлантици смятам че байдън ще го сменят скоро, както и европейския елит от политици а за зеле не знам дърво или стълб инглезите ще решет,а Русия ще си вземе Новарусия
178
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Неведоми са пътищата Господни!България и Русия имат Господна мисия, това го казва Господ в Призванието към българския народ чрез Учителя Петър Дънов.Путин служи на Светлите сили, затова е толкова демонизиран от англо- саксонците и така наречените евра-атлантици.Едно е абсолютно сигурно: Господ държи всичко под свой контрол!
177
2
 
4
 
! Отговори
Тагарев преди 1 година
Вземи млънки защото се излагаш като кифладжия.
176
3
 
5
 
! Отговори
от кремъл преди 1 година
всички на война , който не иска , Сибир го чака !
175
0
 
2
 
! Отговори
Германец преди 1 година
"как и кога според теб ще се случи тая "загуба на подкрепа в руското общество"?" -- Виж коментарите на ria[точка]ru :) В тамошните форуми се трият мненията, които не пасват на партийната линия, но днес администраторите не смогват :)
174
4
 
7
 
! Отговори
До 180 преди 1 година
Таз статистика другарю иде от копейкин и компания!!! Кой нормален ще подкрепи луд д.е.т.о иска да убие децата му!!! Голем ПРОВАЛ е плюшкин...МНОГО ГОЛЕМ!!!
173
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази война е на път да се превърне в един голям фарс. Още малко и с оръжия от ВСВ ще започнат да се бият.
172
7
 
14
 
! Отговори
н2о преди 1 година
Алоу, "професоръ", кой воюва с 135,000 армия срещу 700,000 армия на ВС на Ук., бе? Я вземи си спомни с каква армия САЩ влезе в Ирак и в Афганистан, без да броим коалиционата подкрепа на така наречения " демократичен свят"? Напротив, мистър Пу доста закъсня с частичната мобилизация.
171
3
 
4
 
! Отговори
акад. Магарев преди 1 година
Така е проф. Тагарев, но има още изводи, частична, за да могат мамините синчета да си останат вкъщи и само онези без връзки да се озоват на бойното поле. Има още да учиш
170
11
 
9
 
! Отговори
Германец преди 1 година
Провал е разбира се. Като всяка друга рашистка инициатива.
169
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе те пушечно месо ще намерят, но не могат да произведат толкова много съвременно оръжие за толкова кратко време. А и санкциите възпрепятстват прозводтвото на много от новите им разработки. Ще трябва да водят война с доста остаряло съветско оръжие, голяма част от което дори не е годно за използване.
168
8
 
8
 
! Отговори
Мужик преди 1 година
До 180....... Ха ха ха, тази 80% подкрепа е само в статистиката на жужето, иначе нямаше да се завира в тоя бункер от страх като някой лалугер.
167
3
 
8
 
! Отговори
Малеее преди 1 година
То самото му създаване е провал на Д.р.е.б.н.и.я от раша
166
2
 
3
 
! Отговори
12 преди 1 година
До До ЙовоТия цифри от къде ги взе-МИ6 или ЦРУ ти докладваха.Щото ако беше наистина така, те първи щяха да го разгласят на всеслушание, но не това са фактите и те го знаят.За това и не се излагат.А ти цитираш думите на про падналия нар коман и клоун
165
6
 
7
 
! Отговори
гост преди 1 година
Към момента руснаците са пратили в украина пандизчии, наемници, частни военни армии. В Донец и Луганск има местни структури и милиции , които също са в кюпа. Това са малко хора - има няма 100 000. Сега Русия била готвела мобилизация на още 300 000 . Моля отнесете се сериозно към това какви може да са намеренията на Русия - вече не искат само 2-3 области от украина..
164
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички *** изпълзяха, тагарев е смешкоо.
163
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе ей шеметли,Путин има доверието на над 82 процента от Руснаците,как и кога според теб ще се случи тая "загуба на подкрепа в руското общество"?Мисли с с главата си а не с дирника си бре"военен експерте"Тагарев!