Патриарх Кирил към Путин: Пожелавам Ви нестихваща сила

Главата на руската църка честити рождения ден на руския лидер
7 окт 2022 12:43, Нели Христова
55
Патриарх Кирил към Путин: Пожелавам Ви нестихваща сила
Снимка: БГНЕС

Руският патриарх Кирил поздрави президента Владимир Путин по случай 70-годишния му юбилей днес, като отбеляза, че през годините държавният глава е променил Русия, укрепил е нейния суверенитет и е защитил националните ѝ интереси, предаде ТАСС и БТА.

Още по темата

"През дългите години на неуморна работа на ключови държавни длъжности Вие си спечелихте репутацията на национален лидер, безусловни предан на отечеството, който искрено обича родината и ѝ отдава всичките си сили, способности и таланти. Променянето на облика на Русия, укрепването на нейния суверенитет и отбранителните ѝ способности, защитата на националните ѝ интереси, последователното социално-икономическо развитие, грижата за благополучието на гражданите – това са само някои от очевидните и неоспорими резултати от дългогодишната съвместна работа на различните органи на властта и обществените институции, която бе свършена под Ваше ръководство", се казва в поздравителното послание, което бе публикувано на сайта на Московската патриаршия.

Руският патриарх отбелязва, че през последните години са настъпили много изменения в отношенията между държавата и църквата, като е бил изграден уникален модел на сътрудничество.

"В този важен за Вас и за нашата страна ден Ви пожелавам нестихваща сила, изобилна Божия помощ и благословен успех в по-нататъшната Ви служба на високия и отговорен пост на държавен ръководител на велика Русия", заключава патриарх Кирил.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
5
 
5
 
! Отговори
Среща на чи_фути преди 1 година
Среща на двама чи_фути - Чи_фут Путин-Шаломов и Чи_фут Кирил Гундяев. Нито един от тези двамцата не е православен и не е християнин, още по-малко - славянин. Тия получават заповеди от Синедриона - целта на жидо-масонството е да бъде унищожено православието и славяните !!!
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като има минуси, лошо. Като има плюсове обаче било престъпление пахахахахах. Другари, айде вече решете се и спрете да се излагате.
18
0
 
4
 
! Отговори
Германец преди 1 година
"Да не те погне прокуратурата." -- Сезирай я бе :)
17
0
 
4
 
! Отговори
Toни преди 1 година
До РозаКакто се казва-Вържи попа да е мирно селото.
16
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЧРД! УСПЕХ и ЗДРАВЕ Путин! Размажи ***! :)
15
7
 
3
 
! Отговори
До FCKPTN преди 1 година
Това, което вършиш е компютърно престъпление по смисъла на НК. Тъй че замисли се. Да не те погне прокуратурата.
14
1
 
5
 
! Отговори
до 11 преди 1 година
И продължаваш ... за 1 минута - 28. Браво. Бърз си със скриптовете.
13
1
 
6
 
! Отговори
до 11 преди 1 година
Как успя за под минута да си цъкнеш 15 плюса. Намалете ги малко тези Tor клиенти.
12
0
 
5
 
! Отговори
Дяволите са това преди 1 година
Моята баба Гизера на село правеше черни магии едно време, цяло село я говореше, попът я знаеше де, и някак със страх я пускаше в църквата. На смъртния си одър, тя почина на 88 г., лицето й стана цялото катран черно, не се виждаше лице, мама викаше - оти ли така на наш майка и поцъррнеее лицеттоо. Той свещеникът като дойде да я опява се напикааааааа кат видя гледката. За първи път такова нещо и аз видях. Катран черно лице.
11
13
 
46
 
! Отговори
FCKPTN преди 1 година
Смърт на Путин и Кирил!!!
10
19
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Честит рожден ден на президента Путин! Все така здрав, усмихнат, решителен и да го натиква на наглосаксонците отзад! ЧИЪРС КРАВОФИЛИ!!!
9
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз му пожелавам час по-скоро да иде в Ада, а ако иска да вземе и сатанисткия патриарх подкрепящ убийства на цивилни със себе си
8
16
 
8
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Честит рожден ден и юбилей на другаря Владимир Путин! Да е жив и здрав още дълги години и много успехи - и лични и професионални!
7
5
 
20
 
! Отговори
Роза преди 1 година
Голям срам!Духовно лице от висш ранг да подкрепя войната и убийствата на невинни хора!И още има хора ,които вярват на църковните догми!Вярата е едно,а религията-съвсем друго!
6
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ченгето с часовник за 30000 евро
5
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Как стигнахме дотам, че страната ни се управлява от луд старец с ядрени оръжия?", написа Ксения Торстрем, опозиционен политик в Санкт Петербург, в социалните медии.
4
10
 
7
 
! Отговори
От 3 преди 1 година
Тр0лчетата как ми накликаха Минуси, без да знаят, дори кое е "злото" за мене! Козяк, с това интелектуално ниво на наетите от тях - няма да стигнат далече...
3
17
 
12
 
! Отговори
Русия Ще Победи преди 1 година
Злото!
2
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ако каже друго ще го мобилизират
1
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Смее ли да му пожелае друго. Току виж неговата сила стихнала. Много други вече паднаха от високо.