Путин към руските майки: Споделям болката ви, но не съжалявам за войната

Във войната в Украйна загинаха или бяха ранени десетки хиляди войници от двете страни
25 ное 2022 17:00, Йоана Цонева
445
Путин към руските майки: Споделям болката ви, но не съжалявам за войната
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин предупреди майките на войници, сражаващи се в Украйна, да не вярват на всичко, което виждат по телевизията или четат в интернет, съобщава "Ройтерс".

Той посочи, че в медийното пространство циркулират много "фалшиви новини" относно това, което Русия нарича ​​"специална военна операция" в Украйна.

В предварително записана среща, излъчена по държавната телевизия, Путин подчерта, че руските лидери разбират и споделят болката на онези, които са загубили свои близки, воювали в Украйна.

Той се зарече, че няма да забрави несравнимото страдание на майките, които са загубили синове в деветмесечния конфликт.

Във войната в Украйна загинаха или бяха ранени десетки хиляди войници от двете страни, а руската инвазия предизвика най-голямата конфронтация между Москва и Запада след Кубинската ракетна криза от 1962 г.

Стотици хиляди руски войници бяха изпратени да се бият в Украйна, включително над 300 000 резервисти, които бяха призовани като част от частичната мобилизация, обявена от Путин през септември.

Седнал с групата майки около маса, на която се виждат сервирани чай, сладкиши и купи пресни горски плодове, Путин изтъкна: "Ние разбираме, че нищо не може да замени загубата на син - особено за една майка".

Още по темата
Майките изслушаха думите на Путин, но техният отговор към президента не беше показан веднага в записания телевизионен клип.

Путин посочи, че не съжалява за започването на "специалната военна операция" на Русия срещу Украйна и определи войната като преломен момент, в който Русия най-накрая се е изправила срещу арогантната хегемония на Запада след десетилетия на унижение в годините след падането на СССР през 1991 г.

Украйна и Западът твърдят, че Путин няма оправдание за това, което определят като окупационна война в имперски стил. Украйна е категорична, че ще се бие, докато и последният руски войник не бъде изхвърлен от нейната територия.

Украйна не разкрива загубите сред военните си. За последен път Русия оповести публично броя на загиналите войници на 21 септември, когато министърът на отбраната Сергей Шойгу съобщи, че са били убити 5937 руски войници. Този брой обаче е далеч по-нисък от повечето международни оценки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


445
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
245
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 987, те живеят в отрицание откакто са се родили, няма как да започнат да осъзнават. Всъщност може и да осъзнават, но желанието да продължат да живеят в измисления свят на Русия надделява над разума.
244
5
 
43
 
! Отговори
987 преди 1 година
Как се промениха нещата за 9 месеца. Путин от великия шахматист и световен лидер се превърна в бункерен плъх избиващ жени и деца. Руската армия от могъща мечка се превърна в проскубана кокошка. Руските оръжия от безаналоговни и високоточкови се превърнаха в скраб. Само нешенските путинофили още не загряват
243
1
 
17
 
! Отговори
Гаварит Масква преди 1 година
*** къде са зетьовете ти. Ти самия що не си яхнал белия кон а пишеш от Андроид/Айфонер някъде от долу под земята. То така и нашите форумно войнски плъхове правят, а замирише ли на война са първи на терминал 1 и на кгпп Калотина.
242
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искам от новия китайски Масквич, нали е пускат в производство уж рашките :)))
241
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На снимката това е холограма на путин.Путин отдавна не е между живите.Обаче кухоглавите русофили вярват сляпо в тази руска измама.
240
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Странно нящу и туй русофилинът! Ша вика УРА до последното издихание на магучая!
239
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин така им го заби на неолибералите, че не знаят къде се намират. Укрите ядат бой по всички фронтове, Европа се надига срещу сащ. Разберете Русия ще определя правилата на играта вече няма да е сащ колкото и да не им се иска на нашите центаджии и грантаджии от ПП, ДБ, ГЕРБ и амебите в по долната ерархия.
238
3
 
24
 
! Отговори
Анализатор преди 1 година
Поредното шоу на Вова.Едва ли тези жени са майки на загинали руски войници.Не мога да си представя каква ще е тази майка стояща срещу убиеца на сина си без да го зашлеви.Той се изсмива в лицето им.Тоест страдам,че убих синовете ви,но не съжалявам.Това е като оная мангошвиляза дето викаше "много исках да гласувам,но нямах желание":)))
237
11
 
0
 
! Отговори
До 273 преди 1 година
Жалко че бащати има толкова глупав син
236
0
 
10
 
! Отговори
987 преди 1 година
До Анонимен 272. Е как сега да няма икономика бре. Дай да сравним с тогава. БВП на България 89та е 10 млдр $ и това е по държавни курс на долара - демек трябва да го разделиш на 3. 2021 БВП на България е над 70 млрд долара
235
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До redordead 272. Много знаеш кой къде е обикалял. Не си познамал всички българи
234
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Все едно баща ми слушам, дето носи некакви чепици от соца, дето не мязат на нищо, обаче били от естествена кожа......хахахахаха :))) Добре че го обляках малко по модерно, че иначе щеше да изглежда като клошар :)))
233
3
 
5
 
! Отговори
88 преди 1 година
Путин не съжалява, онази американска вещица също каза, че не съжалява за на 500 000 убити в близкият изток.Нито един "ръководител" и политик не съжалява ,че причинява смърт
232
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 257КОЖАТА БЕШЕ ОТ СТОПАНСТВАТА , ЗАНИМАВАЩИ СЕ С ЖИВОТНОВЪДСТВО, А НЕ СА УБИВАЛИ ЖИВОТНИ СПЕЦИАЛНО ЗА ЦЕЛТА! тОГАВА В ЦЯЛА бЪЛГАРИЯ ИМАШЕ МНОГО О ГОЛЕМИ ПРОФЕСИОНАЛНИ СТОПАНСТВА, А НЕ КАТО СЕГА, СРИНАТА ИКОНОМИКА!
231
1
 
2
 
! Отговори
До 269 преди 1 година
Не говори от името на всички българи бе
230
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз споделям болката на Путин от боя който яде, но никак не съжалявам че го бият.
229
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За два часа 300 коментара! Българите бая сме намразили тоя npoooc човек!
228
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този на снимката го няма , просто не съществува . Отмъстителната и некадърна рашка ще си измие ръцете с един нещъществуващ политик .
227
2
 
10
 
! Отговори
987 преди 1 година
До Анонимен250. Реална перестройка в България никога не е имало. Бай Тошо го каза ясно "Ще се наведем, ще видим накъде духа вятъра и тогава ще видим". Докато разбере кво става вятъра го издуха него. А иначе режима се разпадаше даже и преди перестройката, защото стана ясно, че няма такова нещо като конкурентна планова държавна икономика
226
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вижте новото заглавие точно това което написах преди малко. ЕС обвинява сащ печели от войната Европа губи. До месец два ще има много рязък завой и ще почнат да падат санкциите. Както писах сащ изкупуват Руска газ но забранява на Европа да го прави да воже да и продава по скъпо. Макрон обвини сащ в същото, Италия е на същото мнение. Малко по малко Европа се събужда и вижда, че сащ не е никакъв съюзник а използвач.