Ген. Армагедон дисциплинира и стабилизира руските сили

Целта на Кремъл е ясна: Да бъде пречупена волята на украинците на -20 °C
12 дек 2022 13:28, Елка Василева
307
Ген. Армагедон дисциплинира и стабилизира руските сили
Снимка: архив, БГНЕС

Генерал Армагедон дисциплинира и стабилизира руските сили в Украйна, пише във в. "Дейли телеграф" журналистът Джеймс Килнър.

Сергей Суровикин е опасен противник за украинците, които планира да подчини с помощта на студа. Той стабилизира фронтовите линии на руските сили, откакто пое командването през октомври, и дисциплинира армията на Кремъл, изтъква Килнър.

Още по темата
Според анализатори организационните способности и безскрупулността на Суровикин го превръщат в опасен противник за украинската армия. "Той е може би най-компетентният командир, когото Русия е назначавала до момента", казва Дара Масикът, старши изследовател по политически въпроси в американския мозъчен тръст "Ранд корпорейшън".

Суровикин пое командването на руските сили в Украйна в момент, в който те бяха дезорганизирани и деморализирани, отбелязва Килнър. Настъплението им в Харковска област в Североизточна Украйна бе отблъснато, контролът им върху южната Херсонска област отслабваше, а с помощта на далекобойната си артилерия, западно производство, украинските сили унищожаваха снабдителните линии на руснаците.

Тласкан от отчаяната мисъл, че трябва да постигне обрат, руският президент Владимир Путин назначи генерал Суровикин, 56-годишен ветеран от кампаниите в Сирия и Чечения, за командващ руските сили в Украйна.

Първото предизвикателство за Суровикин беше да убеди Путин да разреши изтегляне на руските сили от Херсон, най-важното населено място, превзето от Русия след нахлуването на войските ѝ в Украйна през февруари. "По време на тази операция имаше прогнози, че изтеглянето към другия бряг на реката ще доведе до тежки загуби за руските сили. Това не се случи", коментира Масикът.

След като се изтеглиха, руските войници изкопаха мрежа от окопи, съобразена с природните дадености на река Днепър и трудна за пробиване от украинските сили.

Суровикин е наричан Генерал Армагедон, защото нанасяше удари срещу цивилни райони на Сирия през 2017 г., когато беше командир на руските сили, които се сражаваха на страната на сирийския президент Башар Асад. Анализатори твърдят, че сега той следва същата стратегия. Понастоящем руските сили ежедневно подлагат Херсон на артилерийски обстрел и поразяват гражданска инфраструктура из цяла Украйна с ракети и дронове.

Целта на Кремъл е ясна, казват анализатори: тя е да бъде пречупена волята на украинците, които ще бъдат принудени да се справят с температури от порядъка на минус 20 по Целзий, без да имат отопление и електричество.
(БТА)
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


307
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
207
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Войник от Франция, който отиде да се бие на страната на Киев в украинския конфликт, се взриви на мина и искаше да се върне у дома
206
3
 
3
 
! Отговори
пуйката преди 1 година
"Армагедони" са били първите спецназ на СССР,в които са влизали и украинци естествено,а не сегашните по десет дивизии във всеки военен окръг.При заложническа криза инструкциите са били първо им хвърлят чувал с глави на близки на терористите,второ им показват пред очите техните бащи и синове,а в чувалите бележка с указания да освободят до час заложниците и да се самоубият,за да докажат обичта си към близките,които ще бъдат пощадени,ако изпълнят указанията.
205
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
без образование, без знания, без да познават историята, тук всеки си измисля своята история като украинци, които изровиха Черно море и те са Русия! лудница
204
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Турците знаят какви са критский турци. Фантазер
203
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 221: Взех извадки от европейските медии и винаги имате един отговор: Путин е виновен, Русия е виновна!
202
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Г-л Зваровский - Да беше казал само турци, ок, ама ... "кримски турци"?
201
5
 
4
 
! Отговори
Русь преди 1 година
Защо преписвате от руски медии? Нали преписвахте само от евро и краварски медии?
200
2
 
2
 
! Отговори
Йошо преди 1 година
До Г-л Зваровский / Това не е вярно, всъшност Крим никога не е бил изцяло на някого. Севастопол е бил най-дълго време българска колония, а преди това гръцка, чак тогава голяма част минава към османците, но винаги Крим в неговата си цялост е бил по-скоро неутрална територия.
199
1
 
2
 
! Отговори
Да те тласна ли или преди 1 година
"Тласкан от отчаяната мисъл, че трябва да постигне обрат," чудя се колко ли трябва да струва на месец един отчаян дописник без знания и умения, като тези тук?
198
4
 
2
 
! Отговори
Г-л Зваровский преди 1 година
Крим е бил турски много по-дълго време, отколкото руски. Сталин разсели половин милион от кримските турци по Сибир, и настани руснаци на техните земи. Но рано или късно, Крим отново ще принадлежи на истинските си собственици, които са кримските турци.
197
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки ден операцията на НВО на Руската федерация носи значителни приходи на украинското ръководство. Заради заеми и МВФ, спешни субсидии и военни заеми от САЩ и ЕС, върхушката на украинския райх печели от 140 до 200 милиона долара на ден.
196
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 209: че само русофобите не измислят за русия без да я познават, нейната история, нейния народ. съжалявам за теб...
195
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички русофоби са подли и подли хора, които подкрепят фашисткия режим в Киев и войната в Украйна.
194
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Американски мислител: Състоянието на Зеленски надхвърля 20 милиона долара и той иска все повече пари
193
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
в Русия пропагандата на ЛГБТ беше забранена, а в Европа, напротив, развращават хората, регистрират еднополови бракове. на коя страна си
192
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 209: Само да напиша една лъжа...
191
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 209: В Русия живеят 28 хиляди българи аз самият съм кримски българин не пишете лъжи ако не познавате темата история
190
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този странен тип на име Зеленски с офшорни панамски сметки и връзки с борса за криптовалута се превърна в олицетворение на старата песен на Обама .
189
5
 
2
 
! Отговори
Крим не е руски преди 1 година
и никога не е бил.. а е бил окупиран и местното население от които 12 000 българи избити.
188
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всъщност Зеленски е още по-ужасен диктатор от Путин. Може да се сравни само със Сталин. Нищо чудно, че списание Time го харесва толкова много.