Руснаците събарят театъра в Мариупол

Той беше разрушен през март и стана един от символите на войната
23 дек 2022 21:17, Йоана Цонева
86
Руснаците събарят театъра в Мариупол
Снимка: БГНЕС

В Мариупол събарят сградата на драматичния театър, която беше разрушена през март и стана един от символите на жестокостта на войната в Украйна. Мариупол е окупиран от руската армия, съобщава "Би Би Си".

Съветник на украинския кмет на Мариупол Петро Андрюшченко каза, че окупационните власти разрушават задната и централната част на театъра. За основа на реконструкцията ще бъде оставена фасадата му. Според Андрюшченко "се демонтират само онези части от сградата, които доказват бомбардировката, а не взривът отвътре, измислен от (руската) пропаганда".

Още по темата
Представители на Русия не коментираха информацията за разрушаването на театъра.

На 16 март беше взривена сградата на Драматичния театър в Мариупол, където се криеха цивилни с деца. Amnesty International разследва трагедията и заключи, че руските военни изглежда умишлено са се прицелили в театъра и с голяма вероятност са хвърлили две 500-килограмови бомби от военен самолет, които са се детонирали едновременно. Организацията го определи като "военно престъпление".

Според Украйна при удара срещу театъра са загинали няколкостотин души. Руското министерство на отбраната заяви, че театърът е бил взривен отвътре от украинските военни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахахахааааааааа, тези имат ли понятие какво е 500+500, общо 1000 килограма бомба и какви огромни поражения нанася? Ненормалници! Театъра е взривен отвътре от укро нацистите, показаха кадрите и дори разследват случая руснаците, а по време на тези събития е имало и престрелки между укро нацистите и руснаците, руснаците са рискували живота си и някои от тях са били убити, за да извадят цивилните хора от театъра и ги спасят, сега го ремонтират, почти е ремонтиран.
21
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо не показвате как е Мариупол сега? Началниците от белия дом не ви разрешават да покажете че вече е възстановен?
20
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Знам, че немци са снимали от спътник всичките зверства на руснаците и снимките се пазят като доказателствен материал към бъдещето дело срещу всички изверги. Та никой няма да вярва на този съд на лъжите на путински тролеи.
19
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко е построено по времето на СССР от съветски граждани (каквото и да значи това). Та не е строено от руснаци, защото и до днес в РФ има живеещи всякакви народности. Може да се види по етническа принадлежност какво са били строителите, но и тогава ще е трудно да се каже, кои са строителите, защото архитекти, шофьори, въобще ако се вземат всички хора и ще се получи, че е имало от доста народности хора.
18
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"По времето на тази война Мариупол реално е унищожен от руснаците. Жители на града избягали от ужаса разказват какво реално се случва там."--------------Тези отивай да ги разправяш в детската градина. Британски журналист беше там по време на сраженията, всички местни жители заявяваха, че украинската армия е предизвикала разрушенията. Видеото го има и в youtube - Asking Mariupol Residents About Russian Attacks On Civilian areas
17
2
 
2
 
! Отговори
мдааа...тъй дее: преди 1 година
до Анонимен 16...и аз туй казвам...защо се пенявиш?!
16
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според руснаците украинците сами си убивали хората, сами си разрушавали градовете, сами се бомбардирали... Интересно при толкова натоварен график украинците кога смогват да воюват срещу руснаците?...
15
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересно гледах доста митинги на украинци срещу руските окупанти и то хората излизат с голи ръце срещу танковете и протестират, като на някой митинги имаше десетки, на други стотици, а на трети хиляди хора. А въпреки пропагандата дето се лее по руските медии няма показан нито един митинг на посрещащи руските войници с радост хора. Защо така? Гледах веднъж едни около 8 души дето бяха пенсии как се "радват" режисирано на руснаците и в друг град едни две баби дето и те се "радваха" и толкоз...
14
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По времето на тази война Мариупол реално е унищожен от руснаците. Жители на града избягали от ужаса разказват какво реално се случва там.
13
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А по руските медии се въртят едни клипове как руснаците изграждали наново Мариупол... За комунистите никога не е било проблем да лъжат.
12
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според Русия руснаците не убиват никой. Украинците сами убиват всички. Ако има някой загинал, то той е убит от украинец. Интересно руснаците с халостни патрони ли стрелят?
11
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До мдааа...10...кои...Те...кои...руснаците са стриоли всичко и в Украйна...и Беларус...и в Казахстан.. и УЗБЕКИСТАН...ДА ПРОДЪЛЖАВАМ ЛИ...***...
10
11
 
13
 
! Отговори
Да преди 1 година
Както винаги фейк заглавие.А истината не удобна за нацистите.
9
11
 
11
 
! Отговори
Teo преди 1 година
Руснаците събарят театъра ... оп ... ама май ще се окаже, че го реставрират, за което се налага разрушаванвто на невъзвратимо засегнатите части. Но за да са г4дни руснаците, трябва да унищожат това, което уж е доказателство за извършено от тях военно престъпление. Сякаш до сега е нямалонснимков материал и разследване!
8
7
 
14
 
! Отговори
?!? преди 1 година
Мормално за престъпници. Страх!
7
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще си построят нов. Тоя остаря.
6
20
 
14
 
! Отговори
мдааа... преди 1 година
Те са си го построили...те са си го разрушили...и те пак ще си го построят...А Урките с пръст в устата...подсмърчайки при Бай Дън ще просят !!!!!!!!!
5
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо не им помогнат украинците с един Хаймарс..когато са се събрали да събарят...алкашите...
4
8
 
14
 
! Отговори
Радев преди 1 година
Руснаци и украинци се обвиняват взаимно за взривовите в театъра и престъплението извършено там. Не е ли редно всичко да се запази както е и разследване да установи истината? Защо руснаците разрушават сградата? Мисля че отговорът ясен...
3
16
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи не събарят театъра, а го реконструират. И не е ясно дали е врзивен от вътре или от авиационни бомби. Тела на загиналите - няма. Укритата пак реват за измислени случки, с измислени герои.