Медведев: Киев само може да се надява на "корейски сценарий"

Киев всъщност плахо намекна, че победа не може да има, заяви той
7 фев 2023 20:02, Йоана Цонева
472
Медведев: Киев само може да се надява на "корейски сценарий"
Снимка: БГНЕС

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев определи спекулациите на Киев, че Западът уж е готов да раздели Украйна "по корейския сценарий" като първа стъпка към признаване на съществуващите териториални реалности, съобщава ТАСС.

"Ясно е, че спекулациите за "корейски сценарий" са само пожелателно мислене: "Ние - останалата част от Украйна, ще бъдем под западен контрол и защита. И тогава ще достигнем нивото на Република Корея. Освен това ще остане някаква надежда за обединение с бившите територии", написа Медведев в "Тереграм".

Той отбеляза, че подобно теоретизиране "е предназначено само за вътрешна употреба".

По негови думи има още нещо, което заслужава внимание.

"Киев всъщност плахо намекна, че победа не може да има. В най-добрия случай ще последва разделяне на страната на части. Но всъщност това е първата стъпка към признаването на реалностите, които са се развили на място", изтъкна той.

Медведев припомни, че "разделението по 38-ия паралел (демилитаризирана зона между КНДР и Южна Корея - б.р.) създаде две независими държави".

"Междувременно Донбас и други територии станаха част от Русия, която е най-голямата държава с пълен суверенитет и най-опасните оръжия", подчерта той.

Коментарът му идва, след като по-рано ТАСС цитира Алексей Арестович, бивш съветник на ръководителя на украинския президент, който заяви, че Украйна няма сили да победи и западните страни са готови да приложат идеята за "две Кореи" в региона.

Преди това секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Олексий Данилов посочи, че на Киев може да бъде предложен "корейски вариант" на уреждане на конфликта, който включва "еквивалент на 38-ия паралел".

Още по темата
Както обаче заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, спекулациите на Киев за предполагаеми дискусии между заместник-началника на администрацията на руския президент Дмитрий Козак относно възможността за "корейски вариант" за уреждане на конфликта в Украйна са медийна измислица. Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова отхвърли изявлението на Данилов, че Русия може да предложи на Украйна "корейски вариант" като слухове и пресилени спекулации, посочва ТАСС.

През септември Русия обяви Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка област на Украйна за част от своята територия след референдуми, отхвърлени от Украйна и западните страни. Русия не контролира напълно нито един от четирите анексирани региона.

Зеленски обяви своя мирен план от 10 точки за първи път през ноември, след което го обсъди с президента на САЩ Джо Байдън и други лидери и призова за провеждане на среща на върха за глобален мир въз основа на него.

Планът обаче предвижда изтеглянето на руските войски от международно признатата територия на Украйна, което би означавало Москва да се откаже както от четирите региона, които твърди, че е анексирала, така и от Крим, който завзе през 2014 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


472
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия да върне територии и да остави съществуването на независима източна Украйна? Хахаха, да добре. Русия много обича да връща територии. Дагестан и Чечня бяха на косъм и те да станат независими, ама техните "сънародници" руснаци им влязоха с танкове и ги изпотрошиха. В Донбас ако някой мъцне близките 40 години ще види сценарий от късните 90 на 20ти век.
29
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия е фалирала. В доклада за януари Мин Фин обяви 50% дефицит в бюджета дължащ се на ембаргото
28
5
 
10
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Между другото тоз на снимката доста често руснаците го цитират и показват. Нали се сещате, след кремълския джудист и хокеист кой ще е следващия руски президент?
27
10
 
12
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 година
До Анонимен 11 -- То и от Украйна щеше да остане само заешка кожа, но Великата Мечка се оказа проскубано псе. Още малко и ще празнувате пабедата не само над Украйна, но и ще забиете един голям объл и дебел байрак в отвърстието на Джуджака.
26
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 17 Не защото съм по-силен и затова ти взимам Крим, а защото той НИКОГА не е бил украински, кравар! Правиш ли разлика?
25
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След като Русия спечели войната, форумните центаджии ще се изнижат тихичко от темата и ще се правят че никога нищо не са казвали за победа на Украйна.
24
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За войната в Украйна нищо не пише сигурно руснаците напредват.
23
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Олег Жданов каза че за две денонощия руснаците са загубили край Бахмут 26 танка и 2700 войници и подчерта че това са само убитите
22
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киев в Донбас загуби 3000 украински фашисти и 2 изтребителя вчера. А, извинявам се, те на укрите не им останаха изтребители отдавна. Само украинско фашистко пушечно месо и някой друг дрон.
21
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мечката не е добър убиец и може да мъчи жертвата си часове преди да я изяде жива.
20
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бият ги прецизно с гаубици, дронове насочват и разузнавателни отряди. Не ми се мисли. Пишехте дезинформация, че си газят труповете есента, па какво се оказа.
19
4
 
17
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 година
Явно екс-президента на СеСеСеРе има развихрена фантазия, но е и прав донякъде, защото Рассия върви смело към "кУрейският сценарий".
18
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За Украйна се отправят 178 танка Тигър 1 и 14 танка Тигър 2 от Германия. Мароко дава 20 танка Т-72 В
17
9
 
13
 
! Отговори
До 12 преди 1 година
Според Мен твоя апартамент е Мой, аз съм физически по силен и ще те взема....Ферщеен
16
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Налудуваха ли се нацистите или искат мечка да ги гази?
15
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кравари, как е? Самите ви идоли зад океана ви казват че Украйна е обречена. Красиво е!
14
23
 
20
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Дразниха руската мечка, дразниха я, дразниха я. Сега се надяват и стискат палци за корейски вариант за да не им прилапа всичко руската мечка. Ами според мен нещата зависят от това, колко е гладна мечката и колко ще иска. Може да иска само Донбас, но ако е огладняла и освирепяла от борбата една година не се знае.
13
19
 
22
 
! Отговори
Рекорд преди 1 година
Москва вчера загуби 25 танка и 2500 бойци
12
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 7 Да си вземеш твоето е грабеж? Кажи сега че грабеж е и Крим, кравар!
11
18
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Зозо От вашата Украйна ще остане само една кравешка кожа.