Молдова отново се оплаква, че Русия стои зад дестабилизацията в страната

25 предполагаеми участници са били отведени в полицията
12 мар 2023 15:47, Нели Христова
77
Молдова отново се оплаква, че Русия стои зад дестабилизацията в страната
Снимка: БГНЕС

Ръководителят на Главния комисариат на полицията на Молдова Виорел Чернауцану заяви в неделя, че руските специални служби са участвали за дестабилизиране на ситуацията по време на масови демонстрации на опозицията в Молдова. „Полицията е получила оперативни данни за подготовката от специалните служби на Русия на действия за дестабилизиране на ситуацията в Република Молдова, които са били планирани по време на протестите на опозицията, включително днес“, каза Чернаутану на брифинг преди митинга, който беше обявен от опозиционната партия Шор, както и от някои извънпарламентарни партии и движения.

Според него в Молдова са били формирани 10 групи от 5 до 10 души, които е трябвало да преминат специално обучение. Твърди се, че дейността им е координирана от лице, пристигнало от Русия. Чернаутану също така твърди, че 25 предполагаеми участници са били отведени в полицията, след това 7 души са били задържани и съдействат на разследването.

По-рано лидерите на партия "Шор" увериха, че акцията ще бъде мирна.

В събота обаче партията обвини полицията в сплашване на нейни активисти. Те съобщиха, че членове на същата партия в почти всички региони на страната са получили обаждания със заплахи за образуване на наказателно дело.

Тази седмица полицията извърши поредните мащабни обиски в партийните килии, при които бяха конфискувани големи суми пари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко глупави същества има на тази земя .Американците ги лъжат и правят мазало как тук@ а народа сгань от предатели е заинтересована да бъде против народа си за яко денги
6
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Смуглянка молдованка е една от най- хубавите руски народни песни. Телефонът ми звъни на тая песен.
5
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Брейй, тази стабилна Молдова как се дестабилизира от няколко групи по 10 човека, обучени от един руснак? Рамбо ряпа да яде в сравнение с него!
4
6
 
23
 
! Отговори
Еее преди 1 година
Нормални неща. САЩ пък стоят зад дестабилизацията в Украйна. Техен беше Майдана. И то зад всички преврати във всички страни. Та е нормално щом САЩ така и Русия така. Дребните държавици като Бг и Молдова, в простотията си не могат да разберат, че никога няма да са независими. Или пък ще са - т. е. от тях никога нищо не зависи.
3
1
 
5
 
! Отговори
пришълецът преди 1 година
Молдованка:)))
2
26
 
4
 
! Отговори
?!? преди 1 година
Кремълските полубогове ще претърпяват още един провал. И какво могат да сторя , ами да ескалират проблема. Ще видим колко силиса им останали.
1
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
глупост