Вашингтон поставял под заплаха сигурността на цяла Европа

Бил обсебен от идеята да нанесе стратегическо поражение на Русия
366
Вашингтон поставял под заплаха сигурността на цяла Европа
Снимка: БГНЕС

Със своите оръжейни доставки правителството на САЩ провокира разширяване на географията на украинската криза и си затваря очите за корумпираността на киевските власти, заяви руският посланик във Вашингтон Анатолий Антонов по повод новия пакет от военна помощ на стойност 350 милиона долара, който правителството на Джо Байдън отпусна на Киев, предаде ТАСС.

Още по темата

"Вашингтон е обсебен от идеята да нанесе стратегическо поражение на страната ни. Със своите действия американското правителство само насърчава украинските радикали към нови ужасни деяния“, подчерта Антонов.

"САЩ не се замислят за това, че наливайки масло в огъня, те само провокират разширяването на географията на украинската криза. Подобни действия поставят под заплаха сигурността на цяла Европа и увеличават риска от пряк сблъсък между Русия и НАТО", допълни руският дипломат. По думите му американското правителство "си затваря очите за корумпираността на украинската върхушка". /БТА, Николай Велев/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


366
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
12
 
5
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 1 година
Молят за милост руските фашисти и варвари...
20
5
 
17
 
! Отговори
ВОВА НЯМА ДА ДАДЕ преди 1 година
Ще се молите на колене, ще ридаете и ще умолявате Вова за капчица нефт, за молекулка газ. Но Вова няма да даде!
19
2
 
24
 
! Отговори
Кога не са поставяли преди 1 година
в опасност сигурността ни??? Като сложиха ядрени бойни глави в Полша? Или като направиха 4 бази в България които са легитимна цел на Руски ответен удар? Или като издразниха Русия с уховорките за приемане на Украйна и Грузия в НАТО, направиха преврат в Киев 2014 и забъркаха сегашната криза? А да не говорим за Северен Поток и това че ни обрекоха на по-скъпа енергия и неконкурентноспособна икономика.
18
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бой на руските червени фашисти докато побелеят.
17
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Накрая на братушките ще им писне, ще изчакат вятъра да задуха на запад, и ще пуснат няколко атома по западната граница на Покрайна, и оставят вятъра да свърши останалото. Пък нато да обявява члeн 5 на вятъра дето ще разнесе радиацията през Пошла та чак до Германия.
16
4
 
20
 
! Отговори
Янките ни готвят за преди 1 година
жертвен агнец!!! С доклад за корупция ни подготвят янките. Казват на нашите политици ППДБ и ГРОБ или правите коалиция и гласувате както трябва (за оръжия и жива сила за Украйна, за закупуване на Американско ядрени гориво, за Американски бази, за още няколко милиарда за американски оръжия.. или ще минем на следващата стъпка и ще преборим корупцията у вас!
15
2
 
3
 
! Отговори
До 40 преди 1 година
Много сте прави
14
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами стойте си още на задниците и си мълчете Рая!Ще потопят Европа в кръв,само и само да смачкат Русия! Америка след 1989 г продължи Своята Студена война! Не напразно 34 г по късно САЩ са пред границите на Русия! ЕС е продажен и пълен с Американски къртици! Плюя на този лицемерен съюз! Стачки пред Американските посолства с искане да си ходят от Европа! И в самите държави " членки" открито Несъгласие за " политиката" им!! Събуди се Европа!
13
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Възможностите на НАТО ги има на хартия, но не и в реалността. Барута свърши, така че снарядите ще са в недостиг.
12
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 18. Я погледни картата, за да видиш колко от Европа е територия на Русия и тогава се изказвай кой къде е.
11
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ спешно се нуждаят от донор, защото икономиката им загива. За сега това е Европа, но тя няма да я спаси зя дълго. А други страни в свето, от които да се краде не останаха. Големият им проблем е, че Русия не позволи да я крадат.
10
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"как е възможно такава военна помощ на такава стойност при положения че сащ имат толкова голям външен дълг!! и защо се мешат тези същите навсякъде!?" ...........ами възможно е, ти да не мислиш, че ние сме единствените със самолети 4-5 пъти по-скъпо закупени от реалната им стойност. Нито питат дали ги искаме, нито самолети има, но тяхната агентура, като Боко и Просто, вземат решенията вместо нас...
9
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
краварите със своята безумна грабителска политика не усещат че воените технологии от русия може да отидат в китай - и тогава след като глътне русия - това дето всеки ден го разпространяват краварите - те ще са наред- алчни и тъ-пи до безумие - вместо да се разберат с руснаците и да си живеят живота- ама като си преживявал единствено от грабежи то това не ти е в природата - краят вече е известен - след като смляха европа
8
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е само щатите ... Около 50 страни харчат десетки милиарди. Ако не бяха милионите боеприпаси осигурени от тях, дронове, оръжия, снабдяване с провизии и гориво, обучение на войници, още на втория месец войната щеше да свърши. Имаше анализ , че досега тя е струвала около 2 милиарда месечно на Русия, а в същото време Украйна са получили над 50 милиарда долара за първата година. Тоест двойно повече.
7
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Целта на САЩ е въвличане на ЕС във войната. САЩ помогнаха на Запада да разрушат соц.лагера в ЕВРОПА. Знаем как- пратиха войски през Албания за да разтурят Югоставия. Използваха и Папата, чрез Полша. Сега Путин си отмъщава. В единият и в другият случай ние сме потърпевшите. Както използваха Сергей Антонов, така ще използват и някой друг българин за да ни въвлекат във война с Русия. Нашата територия им трябва за плацдарм, а ние....
6
30
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТАСС - Телеграфна агенция на Съветския съюз! Това е все едно да получиш от умрял писмо. Съветскитя съюз умря и напъните на кремълския престъпник за нов СССР ще завършат печално за Русия. Няма как да съживят мъртвец.
5
6
 
36
 
! Отговори
ля ля преди 1 година
как е възможно такава военна помощ на такава стойност при положения че сащ имат толкова голям външен дълг!! и защо се мешат тези същите навсякъде!?
4
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е целта на САЩ, да водят войни на чужди територии. А що се отнася до Украйна -Русия, това е планувано още преди 30 години от Вашингтон.
3
6
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Милиарди се иззпраха в Украйна ,и нищо не стига до обикновените украинци .Даже оръжието ,което пристига е едва 20 процента .Яко ги употребиха ,ама е така,като ти е "приятел "Америка .
2
24
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой го пита този?