В Русия ядрената война и оръжия се рекламират сякаш са храна за домашни любимци

Руски журналист: Никой не знае дали Путин няма да натисне ядреното копче
30 мар 2023 13:04, Елка Василева
282
В Русия ядрената война и оръжия се рекламират сякаш са храна за домашни любимци
Снимка: архив, БГНЕС

"Никой не знае дали Путин няма да натисне ядреното копче", каза носителят на Нобелова награда за мир и главен редактор на "Новая газета" Дмитрий Муратов в интервю за кореспондента на Би Би Си в Москва Стив Розенберг.

В интервюто Дмитрий Муратов, чийто вестник престана да бъде издаван, изразява тревогата си това докъде може да стигне Кремъл в конфронтацията си със Запада и вероятността да се прибегне до ядрени оръжия.

Още по темата
"Две поколения живяха без заплаха от ядрена война", казва Муратов и допълва: "Този период обаче приключи. Ще натисне ли Путин ядреното копче или не? Кой знае? Никой не знае това. Няма човек, който да може да каже със сигурност".

По повод твърденията на Русия, че разполага с модерни уникални оръжия, които могат да унищожат всеки враг, Муратов отбелязва, че това е показателен пример как държавната пропаганда подготвя хората да мислят, че ядрената война не е лошо нещо.

"По телевизионните канали тук ядрената война и ядрените оръжия се рекламират, сякаш се прави реклама на храна за домашни любимци", посочва Муратов.

Той допълва, че хората в Русия са облъчени от пропаганда, че тя е като вид радиация и всички са податливи, не само руснаците, предаде кореспондентът на БНР в Лондон.

Журналистът казва, че младото поколение е прекрасно, добре образовано. Близо един милион са напуснали страната, много от останалите са категорично против това, което се случва в Украйна.

"Да, Путин има огромна подкрепа, но това са възрастни хора, които виждат в него свой внук, който ще ги защитава и им носи пенсията и им честити Новата година. Тези хора вярват, че истинските им внуци трябва да отидат да се бият и да умрат", отбелязва Дмитрий Муратов пред Би Би Си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


282
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
4
 
3
 
! Отговори
До 211 преди 1 година
БЪЛГАРИТЕ НЕ ИСКАТ ВОЙНА! Но русофилите само за това говорят и това желаят. За това сте ОПАСНИ за БЪЛГАРИЯ и просто се омитайте оттук. ЗА СИГУРНОСТТА НА БЪЛГАРИЯ русофилите да напуснат страната ни!!! България е на Българите!!!
192
3
 
4
 
! Отговори
Нормално преди 1 година
Руското клето племе се храни с дрънкане на оръжия.
191
3
 
2
 
! Отговори
западна пропаганда преди 1 година
за слаби умове - краварофилски.
190
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ако не беше Нобелистен тарикат щях да му повярвам. Типично либераско копелекато онова дето разстреля трите 9 годишни дечица. осъзнало се че това дето му присадили наместо клекаленпикалник да же и за шоркане настава камо ли да отваря вратите на ехеразада. КапутЛельо Спасийке.
189
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Време е всички пролетарии,начело с Костя да се обединят и заминат за окопите на Бахмут,където с гола гръд да посрещнат урановите снаряди в чест на бащицата им Путин.
188
3
 
2
 
! Отговори
ГРЕДА преди 1 година
Наглосаксите са го закъсали - наляха милярди а няма да получат НИЩО!
187
2
 
2
 
! Отговори
кървавия клоун преди 1 година
от Укропия пак са му намерили медийна подложка. Да има за какво да грачи утре!
186
2
 
3
 
! Отговори
Киеския кръволок преди 1 година
готви голяма къревава баня април. Тукашните "смели" краварофили що не ходите да се биете срещу рашките?
185
2
 
2
 
! Отговори
зеления антихрист преди 1 година
от Киев иска ядрено оръжие - че му била малко слвянската кръв досега.
184
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що православен народ изтрепа сатаната Путин,не е истина!
183
1
 
1
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
До Анонимен 203 .......Не бъркай диалект с език бе офчи!
182
1
 
5
 
! Отговори
До 199 преди 1 година
Малко история русофиле . Щото между 632 и 668г там дето се упражняваш е била СТАРА ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ при граници: на изток река Кубан, на юг Азовско и Черно море (без южен Крим), на запад река Днепър, на север река Донец. Тъй че историята на свега не започва от 1917г.!!!!! Научи От Българите
181
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ВЗЕМИ ОТВОРИ НЯКОЯ КЛАСИЧЕСКА КНИГА,РУСКИ *** НАСМУКАН И ВИЖ КАКВО ПИШАТ РУСКИТЕ КЛАСИЦИ ЗА ТЕЗИ ТЕРИТОРИИ. В ЛУГАНСК НЕ МОЖЕШ ДА СРЕЩНЕШ ЧОВЕК,КОЙТО ГОВОРИ РУСКИ Т Е ПИСАНО 1928. ИМА ПЪРЕПИСИ И ОТ 19 ВЕК И ВСЕКИ КАЗВА СЪЩОТО.
180
0
 
2
 
! Отговори
Мдааа преди 1 година
Московского кольца...да погледате московия малко https://youtu.be/COBP8Q7N3Rc
179
3
 
0
 
! Отговори
До долния палячо преди 1 година
А дали един московчанин ще разбере местния диалект в Тува или пък един варненец - говора в Банско
178
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има право ! Както американците "имаха"
177
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В ЛУГАНСК И ДОНЕЦК ДО 1930 ГОДИНА СЕ Е ГОВОРИЛО НА УКРАИНСКИ.ЧЕТЕТЕ РУСКИТЕ КЛАСИЦИ,ТЕ СИ ГО ПИШАТ,ЧЕ НЕ РАЗБИРАТ КАКВО ГОВОРЯТ МЕСТНОТО НАСЕЛЕНИЕ. РУСНАЦИТЕ СА ТАМ СЛЕД ГЛАДОМОРА!
176
4
 
8
 
! Отговори
Bai Hiu преди 1 година
Пак сте налазили форума, шумкарчета и внученца, хай сиктир да четете Маркс и мечтаете как други ще работят за Вас.Няма да стане, престанете да си мечтаете. Западът може да има проблеми, но Русия не е опция. Не могат да произведат и ютия, дотам стигнаха.
175
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изкукали руски кръвопийци.
174
7
 
2
 
! Отговори
Историк преди 1 година
Който е чувал за Богдан Хмелницки, Казашкото хетманство и Переяславския договор от 1654 г. знае, че западноукраинците (т.нар. украински казаци) не могат да претендират за руските земи, където живее руско население открай време. Руски територии са Одеска, Николаевска, Херсонска, Запорожка, Донецка, Луганска и Харковска области. Точка.