Русия има оръжия да унищожи САЩ, ако съществуването й е застрашено

Патрушев: Русия е търпелива и не плаши никого с военното си предимство
27 мар 2023 16:39, Елка Василева
526
Русия има оръжия да унищожи САЩ, ако съществуването й е застрашено
Снимка: архив, БГНЕС

Съюзник на президента Владимир Путин предупреди, че Русия има оръжия, с които да унищожи всеки враг, включително САЩ, ако е застрашено собственото й съществуване, като увери, че Вашингтон подценява ядрената мощ на Москва, предаде Ройтерс.

Още по темата
"Американските политици, хванати в капана на собствената си пропаганда, остават уверени, че в случай на пряк конфликт с Русия Съединените щати са способни да предприемат превантивен ракетен удар, след което Русия вече няма да може да отговори. Това е недалновидна глупост и е много опасно", заяви днес влиятелният секретар на Съвета за сигурност на Руската федерация Николай Патрушев пред вестник "Российская газета".

"Русия е търпелива и не плаши никого с военното си предимство. Тя обаче разполага със съвременни уникални оръжия, способна е да унищожи всеки противник, включително САЩ, в случай на заплаха за нейното съществуване", каза Патрушев.

Русия заяви, че една от причините, поради които е изпратила десетки хиляди войници в Украйна през февруари миналата година в така наречената от нея "специална военна операция", е била да се противопостави на възприеманата заплаха за сигурността, произтичаща от сближаването на Киев с ръководения от САЩ отбранителен съюз НАТО. Оттогава Русия обвинява Запада, без да представи доказателства, че отправя ядрени заплахи срещу нея, и говори за готовността си да използва ядрени оръжия при екстремни обстоятелства, ако самото съществуване на руската държава е застрашено, отбелязва Ройтерс.
(БТА, Пламен Йотински)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


526
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
433
5
 
5
 
! Отговори
тя преди 1 година
Без САЩ ще настъпи мир и спокойствие !
432
4
 
4
 
! Отговори
Възмутен преди 1 година
Това е говорене от времето на Брежнев. Тези само за унищожение говорят, не за нови технологии, производство, развитие на идеи. Все повече се определят като световните бандити на днешния ден. А като унищожат САЩ какво ново ще предложат?
431
5
 
4
 
! Отговори
Обективно преди 1 година
До АнонименНикой не е заплаха и за НАТО и САЩ! Те сами си измислят вятърни мелници и правят на дон кихотовци. И не разбират, че по този начин създават 11.09.01г., ислямска държава... и единствено врагове!
430
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Зозо каквото и да значи това. Вълшебния сироп е запазена марка за истинския клоун вашия.
429
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Хора,....прав си имаш + но не ми се хваща сори.
428
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много ми е интересно от къде се вземат Русофобите и как им дава сърце да лъжат за пари.
427
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Минус за тебе това не е вярно.
426
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако Русия остане сама ,без републиките от федерацията ,които ги краде чрез диктаторите на Путин,няма да има нищодаже и няма кой да праша на война.В.Момената воюват 40 хиляди Чеченци.,Другите са от Вагнер наемни убийци(затворниците и наркомани) ,има и "руснаци' от не -Руските републики има и наркомани неонацисто Руснаци.Нищо нямате ,всичко е в олигарсите.Само покер Ви остана да играете и да плашите Българските и другите деца с бомнени заплахи.Иззроддии крадливи.
425
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия може да плаши само с бомнени заплахи в училишата ,чрез фалшив ip адрес.Смешници ,всичко сте откраднали ,изпили и изяли.Нищо нямате.Имате оръжие само на хартия.Вместо това имате най-скъпите яхти и олигарси.
424
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само и единствено заплаха за съществуването на Русия са самите Руснаци.Та Вие имате продължителност на живота малко над 60 години,крадете собствения си народ и го изпращате да умира в Укранина.Всеки ден умират между 500 и 1000 Руснаци на бойното поле. Никой не е заплаха за Русия.Путин неговите хора и неговата политика са заплаха.
423
7
 
11
 
! Отговори
Смяяяях преди 1 година
Да бе целият свят ви видя какво оръжие и каква армия имате. Три месеца не можете да превземете едно село. Ако не са Иран и Северна Корея да ви дават оръжие, съвсем за посмешище щяхте да сте станали! А с ядрени заплахи и децата не плашите. Щото може да сте пияни денонощно, но едва ли сте чак толкова смотани да си мислите, че ако пипнете ядрена бомба и другите няма да пратят същото по вас! :)
422
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хора,престанете с това ,Нали знаете,че при сблъсък между Русия и САЩ ще стане световна война. Да се молим никога да не става това .Ама за войната в Украйна,САЩ и НАТО са виновни .
421
8
 
15
 
! Отговори
Паню Баирски преди 1 година
Абсолютен мит е, че Русия имала въоръжение, което превъзхождало ЩАТИТЕ! Само за секунди американците могат да смармалят въшкавите руснаци, но си траят, защото няма смисъл от празни приказки! Руснаците са прости и наивни и не стават за нищо!
420
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко от кога казва че е време за рестарт, хайде хвърляйте бомбите и да се започва наново.
419
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия ще унищожи САЩ,но и САЩ ще унищожи Русия,ще трябват няколко хиляди години да се разнесе радиацията,но поне ще спасим природата!
418
6
 
18
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Хахахааааа, ами от Рашата какво ще остане бре, Патрушев? Май пак си пил от вълшебния сироп, а? Клоун.
417
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До#452 Западните *** трябва денонощно да се молят Патрушев да не смени Путин,защото тогава ще видят"кон боб яде ли"!
416
6
 
22
 
! Отговори
... преди 1 година
''Русия е търпелива и не плаши никого с военното си предимство.'' Това новия руски виц ли е? Всеки ден ония алкохолик Медведев говори за това как ще унищожат запада, националните им телевизии показват клипчета как ракети поразяват западните столици. Сега не били плашили.
415
3
 
4
 
! Отговори
Даааа преди 1 година
До Анонимен 456...И се оказва,че истината не е нито грозна,нито хубава.Просто трябва да разберем,че в този свят всеки защитава със зъби и нокти своите интереси.И е крайно време България да свали розовите очила и да престане да бъде безкрайно доверчива.Това доверие ни донесе 3 национални катастрофи и ни закотви на последно място в Европа.Защитавайте със всички възможни средства нашите национални интереси - това е рецептата за успех!
414
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Грозната истина е че съседна Румъния уж наш съюзник в Нато арестува нашите кораби и натири нашите моряци това е грозната истина и Турция го е правила.