В Русия ядрената война и оръжия се рекламират сякаш са храна за домашни любимци

Руски журналист: Никой не знае дали Путин няма да натисне ядреното копче
30 мар 2023 13:04, Елка Василева
282
В Русия ядрената война и оръжия се рекламират сякаш са храна за домашни любимци
Снимка: архив, БГНЕС

"Никой не знае дали Путин няма да натисне ядреното копче", каза носителят на Нобелова награда за мир и главен редактор на "Новая газета" Дмитрий Муратов в интервю за кореспондента на Би Би Си в Москва Стив Розенберг.

В интервюто Дмитрий Муратов, чийто вестник престана да бъде издаван, изразява тревогата си това докъде може да стигне Кремъл в конфронтацията си със Запада и вероятността да се прибегне до ядрени оръжия.

Още по темата
"Две поколения живяха без заплаха от ядрена война", казва Муратов и допълва: "Този период обаче приключи. Ще натисне ли Путин ядреното копче или не? Кой знае? Никой не знае това. Няма човек, който да може да каже със сигурност".

По повод твърденията на Русия, че разполага с модерни уникални оръжия, които могат да унищожат всеки враг, Муратов отбелязва, че това е показателен пример как държавната пропаганда подготвя хората да мислят, че ядрената война не е лошо нещо.

"По телевизионните канали тук ядрената война и ядрените оръжия се рекламират, сякаш се прави реклама на храна за домашни любимци", посочва Муратов.

Той допълва, че хората в Русия са облъчени от пропаганда, че тя е като вид радиация и всички са податливи, не само руснаците, предаде кореспондентът на БНР в Лондон.

Журналистът казва, че младото поколение е прекрасно, добре образовано. Близо един милион са напуснали страната, много от останалите са категорично против това, което се случва в Украйна.

"Да, Путин има огромна подкрепа, но това са възрастни хора, които виждат в него свой внук, който ще ги защитава и им носи пенсията и им честити Новата година. Тези хора вярват, че истинските им внуци трябва да отидат да се бият и да умрат", отбелязва Дмитрий Муратов пред Би Би Си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


282
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И тоя да се отчете пред западните господари. Няма да получиш повишение, да си знаеш. Зеленски не е говорил пред 3 парламента-Австрийския, Унгарския иииии.... Българския. Австрийския сега яко го натискат, но наште не смеят, че идат избори и ще загубят катастрофално, който го допусне. Но все пак има с какво да се гордеем-не сме изслушвали Зеля.
172
5
 
8
 
! Отговори
ПО ДЕЛАТА ИМ... преди 1 година
"По делата им ще ги познаете". Русия никога не е използваля ядрено оръжие. Русия е надала само и единствено съседни страни, бивши републики от състарва на СССР, при това никога без причина (всяко нападение си има предистория доста години назад). А сега да видим кой е използвал ядрено оръжие срещу цивилни, кой напада суверенни държави по целия свят, понякога с доказани даже несъществуващи причини и без резолюция на ООН?
171
7
 
9
 
! Отговори
н преди 1 година
А американската пропаганда тръбеше че зад желязната завеса ядат хора.
170
0
 
2
 
! Отговори
Да 183 преди 1 година
Личи си ти колко разбираш от земеделие...но си рецитирай квот са ти написали....жалко е че чакаш някой да ти каже вместо да се образоваш
169
4
 
1
 
! Отговори
Тоя Путкин преди 1 година
Ще яде голото парче вече!Едно време се били срещу Хитлер,да строят куманизъма.Сега станали фашисти и пак строят куманизъма.Ся и бомби няма ,парата пак през свирката .....
168
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
а в ЕС снарядите с обеднен уран още малко ще ги обявят за лекарство
167
2
 
4
 
! Отговори
До програмист преди 1 година
Готова съм да ти помогна финансово за да изчезваш още сега :) моля те, не се връщай никога :)
166
7
 
5
 
! Отговори
Програмист преди 1 година
Аз замивам за Русия , а БГ и западаи САЩ следва мизерията в която ние бяхме 90-те години . по 20долара заплати сега ще е 20 цифрови рубли.. Намерил съм работа за Камаз в бизнес център технопарк Соколково .. И ще бегам.. до лятото ще си оправя ипотеката на апартамента в София и вече нямам никакви пречки..
165
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
интересно !!! как се рекламира ??????? межуду или по време секса ! този трябва да е спукан но живой аспух
164
5
 
14
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
До 189 Живей си в миналото и не ми казвай какво да чета. Къде видя, че харевам американците? Замисли се, колко е тъжно да си двуполюсен и рамкиран. Не харесвам геноцида срещу който и да е народ, още повече срещу украинците, от които не сме виждали нищо лошо. Не се ли притесняваш от лудоста на руснаците и какво ще последва? Не могат да превземат дори Угледар и Бахмут, какво смятат да правят?
163
8
 
16
 
! Отговори
321 преди 1 година
Не ми хвалете държава в която те съдят за мнение, детска рисунка или празен плакат. Русия се нареди до най мракобесните диктатури като Северна Корея и Иран. Управлението на Путин приравни руските граждани с безправните крепостни селяни от ранното средновековие. Ще трябват десетилетия след падането на Путин (ако, Русия има късмета следващия цар да е някой нормален човек) за да Русия се отърси от путинизма.
162
12
 
16
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
В България е пълно с психясали русофили които искат ядрена война. Искат децата им да yмpaт, родителите им да yмpaт, искат всички хора по земята да yмpaт ако не приеемат комунизма и болшевиките за свои господари. Няма по големи роби от русофилите.
161
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха,ха,ха, а урките убиват българското земеделие с помоща на евро чиновниците.Нали гласувахте за безмитен внос?Ще целувате евро дирници до смърт!
160
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
182 и още ще намалява. Саудитска арабия влезе в ШОС, арабите и преди това намекнаха че ще сменят долара с юана.
159
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
179 не знам и не ме интересува. Просто защото руските ракети на ердоган покриват чак до румъния
158
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Делът на световните резерви в щатски долари е намалял от 72% през 1999 г. до 59% днес.
157
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Китай и Бразилия се споразумяха да използват китайския юан в трансгранични транзакции.
156
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
175 нищо не работиш. Ходи досега да събираш от търсачката инфо да си съставяш смешна историйка за резюме. Не ме интересува какви ще си ги съставиш . През ден тук си ги съставяш такива.
155
3
 
5
 
! Отговори
ЕЙ, преди 1 година
САМО 4 СТАТИИ ИМАШ ДНЕС ЗА РУЗИЯ! ПИШИ ОЩЕ,Ч Е ИНАЧЕ - НЕМА РУБЛИ!
154
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Китай и Франция завършиха първата търговска сделка с LNG за CNY.