Русия изстреля междуконтинентална балистична ракета

Извършеното изпитание е било успешно
12 апр 2023 08:20, Елка Василева
131
Русия изстреля междуконтинентална балистична ракета
Снимка: архив, БГНЕС

Русия успешно изстреля междуконтинентална балистична ракета от площадка в южната част на страната, съобщи Министерството на отбраната рано тази сутрин, отправяйки ново предупреждение към враговете си, съобщи ДПА.

Ракетата с далечен обсег е изстреляна от полигона Капустин яр в Астраханска област, на брега на Каспийско море.

По-късно тестовата бойна глава се е ударила, както е било планирано, в обект в съюзническата държава Казахстан, съобщиха от министерството, като добавиха, че целта е била да се провери "боеспособността" на ракетата.

Русия обстрелва с ракети съседна Украйна вече повече от 13 месеца. В същото време военната реторика на Москва по отношение на Запада ескалира, като дори повдига мрачната перспектива за ядрена война, припомня ДПА.

Неотдавна Кремъл предизвика вълнение с изявлението си, че ще разположи тактически ядрени оръжия в Беларус. Тези оръжия имат по-малък обсег от междуконтиненталните балистични ракети, които могат да изминат повече от 5000 км.
(БТА, Асен Георгиев)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
1
 
! Отговори
Май 2023 г. преди 1 година
Щом ракетата е между континенти, балистична при това, сигурно е паднала някъде в Северна америка. Ракетите на Северната Корея също падат там, а пък китайците поздравяват американските индианци с балони. Такива са нещата в съвмеменната геополитика. Само в България си нямаме нито ракети, нито самолети, но пък си имаме депутати от поредното НС. Че дори и мултак си имаме, който им ръковози заседанията от по минута - две. Че дори и едно заседания продължава няколко седмици. Честит Великден !
84
2
 
0
 
! Отговори
до 14 преди 1 година
" и срещу запада да тичат......." Айде нема вече нужда .
83
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нека продължават с тестовете! Ако имаме късмет - ще има падне на главите някоя ракета.
82
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БРАТСКА БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА СЕ БЕЗСПОКОИ ОТ РУСКИТЕ БАЛИСТИЧНИ РАКЕТИ, ЗАЩОТО МНОГО ДОБРЕ ЗНАЕ,ЧЕ РУСИЯ НИКОГА НЯМА ДА ГИ ИЗСТРЕЛЯ СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ!!!
81
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КОГАТО ИМАШЕ СССР ИМАШЕ И ТАСС Е УПЪЛНОМОЩЕНА ДА ЗАЯВИ СЪС СЪОТВЕТНОТО КРАТКО СЪОБЩЕНИЕ ПРЕДУПРЕЖДАВАЩО ЗА КВАДРАТ КООРДИНАТИ В ТИХИЯТ ОКЕАН, ПРЕЗ КОЙТО ДА НЕ СЕ ПРЕПЛУВА В ОПРЕДЕЛЕНОТО ЗА ПУСК ВРЕМЕ. ЩОМ СА НАПРАВИЛИ ПУСК НА РАЗСТОЯНИЕ 1000-1500 КМ, НЯМА ЛОГИКА РАКЕТАТА ДА Е МБР, ПО-СКОРО Е НЯКАКЪВ КОЗАЕЦ.
80
3
 
8
 
! Отговори
ВАСИЛИСА ПРЕКРАСНА преди 1 година
ХЕЙ,КАТО ЗАМАХНА С ЛЕВИЯТ РЪКАВ И БЪЛГАРСКИТЕ АТЛАНТИЧЕСКИ ТРОЛЧЕТА ЩЕ СЕ ВКАМЕНЯТ,А КАТО ЗАМАХНА С ДЕСНИЯТ РЪКАВ - ЩЕ СЕ ИЗПАРЯТ !!! КОЙ РЪКАВ ИЗБИРАТЕ ??
79
5
 
5
 
! Отговори
До 93 преди 1 година
И аз това питам много време и никой не ми отговаря. Не само , че не ходят в Масква . Нашите русофили , масово ходя в сърцето на империализма - Великобритания- да редят гипсокартон , да изкарат някой лев. Лично познавам такива хора и то не един.
78
8
 
6
 
! Отговори
До 91 преди 1 година
Има много русофилчета в кометиращите в този сайт, повечето така я възхваляват Русия, че понякога се чудя като е толкова хубаво(няма икономическа криза, няма продоволствена криза, на жендъри, традиционии провославни ценности на почит и др) защо не отидат там да живят, спонсорирам билет до Москва
77
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В съвременния ни свят управлява този, който печата пари без покритие.
76
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един написал.Русия не може ,и един пирон да направи.И много минуси.А,не е ли вярно,защо слагате минуси когато нещо е вярно бре ***.
75
1
 
11
 
! Отговори
Боби преди 1 година
Боже какви експерти... 1. Всяка БАЛИСТИЧНА РАКЕТА(особенно твърдогоривните) има МИНИМАЛНА ДАЛЕЧИНА НА СТРЕЛБАТА и МАКСИМАЛНА ДАЛЕЧИНА НА СТРЕЛБАТА. Една МБР(Междуконтинентална Балистична Ракета) не може да я накараш да порази цел на 500км Физиката не го позволява. 2. Изпитанието е било на МБР поразяваща цел не на 9-10000км а под 4000км което показва изпитание за Минимална далечина на стрелбата. 3. Това изпитание е "Редакторски Коментар" показващ на Европейските политици че и МБР може да ги уцели
74
9
 
5
 
! Отговори
Отговор преди 1 година
До Да 88 Защото Казахстан се готви да напусне Русия и при НАТО.Скорошна вражеска държава.
73
5
 
10
 
! Отговори
Така е .. преди 1 година
До Анонимен 85 Каква радиация ? Ракетата е било с куха глава и "случайно" е попаднала в Казахстан.Предупреждение да не влизат в ЕС и НАТО. Хитряги , а ?
72
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те и Северна Корея изстрелват балистична ракета на всеки 2 месеца, но това не променя факта че 3 от 4 деца там страдат от рахит, причинен от недохранване.
71
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Следващата ще е в Киев, върху бункерния нарко-зависим !
70
3
 
17
 
! Отговори
Да преди 1 година
Защо в Казахстан, а не във вражеска държава?
69
5
 
28
 
! Отговори
До 94 преди 1 година
Ама разбира се,къде по добре е да си като германия-член на нато и се води все още окупирана от американците. А знаеш ли че има решение на бундестага още мисля през 2012 задължаващо американците да премахнат всички ядрени бойни глави от територията на Германия? Не е учудващо, че краварите отказват да го изпълнят!
68
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Следващия път с екипаж начело с ръководителите.
67
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 93 - Ама недей така! И те уцелиха един обект с ракета преди време - един полски трактор )))
66
19
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Друго си и да си съюзник с Русия. Ползва те за тестване на ракети. Независимите от НАТО казахстанци са били доволни, че е успешен опита. Щото ако имаше леко отклонение А така само с лека радиация са минали.