Русия изстреля междуконтинентална балистична ракета

Извършеното изпитание е било успешно
12 апр 2023 08:20, Елка Василева
131
Русия изстреля междуконтинентална балистична ракета
Снимка: архив, БГНЕС

Русия успешно изстреля междуконтинентална балистична ракета от площадка в южната част на страната, съобщи Министерството на отбраната рано тази сутрин, отправяйки ново предупреждение към враговете си, съобщи ДПА.

Ракетата с далечен обсег е изстреляна от полигона Капустин яр в Астраханска област, на брега на Каспийско море.

По-късно тестовата бойна глава се е ударила, както е било планирано, в обект в съюзническата държава Казахстан, съобщиха от министерството, като добавиха, че целта е била да се провери "боеспособността" на ракетата.

Русия обстрелва с ракети съседна Украйна вече повече от 13 месеца. В същото време военната реторика на Москва по отношение на Запада ескалира, като дори повдига мрачната перспектива за ядрена война, припомня ДПА.

Неотдавна Кремъл предизвика вълнение с изявлението си, че ще разположи тактически ядрени оръжия в Беларус. Тези оръжия имат по-малък обсег от междуконтиненталните балистични ракети, които могат да изминат повече от 5000 км.
(БТА, Асен Георгиев)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
13
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Урките с какво могат да се похвалят, освен с поражението си на фронта, че да дават акъл на българите :))) Все едно Хитлер дето натискаше цар Борис III да изпрати българските евреи на заколение, това не се случи за наша радост :)))
64
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия обстрелва с ракети съседна Украйна вече повече от 13 месеца. - Отново едностранчива статия! Защо не се съобщава, че и укрите обстрелват съседната страна Русия пак толкова месеца, а чат-пат и Полша и Молдова?
63
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Глупости.......изпробвали са нова пералня , или телевизор....също и прахосмукачка , винтоверт , бебешка количка , миксер.....а може би велосОпед...какво ? . не е това ли ?.....много ясно , че не е това.....
62
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 76Плискаха се на хотелчетата по Златните безплатно, сега ни дават акъл как да се държим, бати шегата :)))
61
3
 
13
 
! Отговори
До 76 преди 1 година
Приятелю, знаем че си украинец героично укриващ се от мобилизацията. Крий се защото ония с призовките вече са те надушили.
60
6
 
15
 
! Отговори
Владо Вр преди 1 година
Имат си ракети - стрелят си. А ние и чушкопеци вече не произвеждаме.
59
1
 
8
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Анонимен 67 Умнико това са изпитания на нови системи. Вземи примерно САЩ сухоземните им МБР са от 1976г. последна доставка а Морските МБР са от 1985г. Както се казва САЩ доставчици на ядрено оръжие са по-стари от мен...
58
13
 
6
 
! Отговори
Москва потъна преди 1 година
Станаха за смях с тези кьор фишеци заедно с шишкото Ким :)
57
3
 
4
 
! Отговори
До 75 преди 1 година
Дай линк към този който е обявил това. А за контраофанзивата четем всеки ден.
56
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 75Еми целия свят като е против тебе, няма как :))) Хитлер воюваше против света и се самоуби, не искаше да последва съдбата на Дучето в Италия :)))
55
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 73 Какво стана с игралния филм " превземаме Киев" за 2 седмици :)))
54
7
 
13
 
! Отговори
Да питам преди 1 година
Какво става със сапунения сериал наречен "Украинската контраофанзива"?
53
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да споменем факта,че оррките крадат ядреното оръжие от САЩ. А после и чертежите за ракети. Типично по азиатски нямат нищо тяхно.
52
8
 
8
 
! Отговори
Погледнете Запада преди 1 година
Какви водещи фигури са начело на Демократите от Англосаксогоморския алианс.. Това МакАрон - житейски идеали и изкривявания, Урсула урсузката - в Университета е наблягала на доста науки, а после и подменена Докторантур, Борис оня шеметь, Борел Джунглата, Шведската друсалка.. и гвоздея е обервампира Джо. И който се припознава с тези личности и техните идеали и биография, заслужава ли си коментара и тюхкането .. Въобще как ги търпи тая земя?
51
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 63 Иска ти се ама надали,ще се молим на един касапин. Народа му ще се моли да му вземаме суровените, като го обесят. Това воваак няма петрол . Петрола е на руския народ.
50
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво, Владимир Владимирович, от третият път успя!Жалко, че предните две не запалиха и паднаха, ама ето, все още имаш ракети! Айде'ся'покажи дали поне едно ядрено оръжие още работи, че като ти видяхме армията... Май-май няма да ги бъде.
49
8
 
11
 
! Отговори
БГ е жертве агнец преди 1 година
От САЩ ни готвят за жертвен агнец! С доклад за корупция ни подготвят. Казват на нашите политици ППДБ и ГРОБ или правите коалиция и гласувате както трябва (за газ от САЩ, за оръжия и жива сила за Украйна, за закупуване на Американско ядрени гориво, за Американски бази, за още няколко милиарда за американски оръжия.. или ще минем на следващата стъпка и ще преборим корупцията у вас! А компромати не е като да няма. И за Кирчо и за Кокорчо и за Боко.
48
5
 
7
 
! Отговори
АЛАБАЛИСТИКА. преди 1 година
Също като " "арамата", "сърмата"....и тем подобни....
47
11
 
6
 
! Отговори
Вова няма да даде преди 1 година
Ще се молите на колене, ще ридаете и ще умолявате Вова за капчица нефт, за молекулка газ. Но Вова няма да даде! От тук нанатъ за нас само ракети ще има.
46
2
 
4
 
! Отговори
До 57 преди 1 година
Няма ли кк да поръчаме една ракетка да ни удари директно и да се свършва с тая вакханалия. То живот ли бе.