Русия изстреля междуконтинентална балистична ракета

Извършеното изпитание е било успешно
12 апр 2023 08:20, Елка Василева
131
Русия изстреля междуконтинентална балистична ракета
Снимка: архив, БГНЕС

Русия успешно изстреля междуконтинентална балистична ракета от площадка в южната част на страната, съобщи Министерството на отбраната рано тази сутрин, отправяйки ново предупреждение към враговете си, съобщи ДПА.

Ракетата с далечен обсег е изстреляна от полигона Капустин яр в Астраханска област, на брега на Каспийско море.

По-късно тестовата бойна глава се е ударила, както е било планирано, в обект в съюзническата държава Казахстан, съобщиха от министерството, като добавиха, че целта е била да се провери "боеспособността" на ракетата.

Русия обстрелва с ракети съседна Украйна вече повече от 13 месеца. В същото време военната реторика на Москва по отношение на Запада ескалира, като дори повдига мрачната перспектива за ядрена война, припомня ДПА.

Неотдавна Кремъл предизвика вълнение с изявлението си, че ще разположи тактически ядрени оръжия в Беларус. Тези оръжия имат по-малък обсег от междуконтиненталните балистични ракети, които могат да изминат повече от 5000 км.
(БТА, Асен Георгиев)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 53 удрийте по Украйна. Пентагона е друга класа. Вие сте в най долната лига при бедните. Осъзнайте се вече. САЩ е армия от бъдещето. Вие сте локални варвари.
44
2
 
7
 
! Отговори
Свистят Кинжалите преди 1 година
Свистят кинжалите и носят свобода в ковчег метален. Стотици мегатони атомен юмрук ще изтрещи по масата във Брюксел, и Европейци ще размахат сърп и чук.
43
7
 
3
 
! Отговори
БАЛИСТИЧНАТА РАКЕТА преди 1 година
....Е важна част от РУСКАТА "АЛАБАЛИСТИКА" ---- НА ПУТИН!!!!
42
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами така става Укрите като не си пазят пералните,ей на, руснаците ги крадват,обезкостяват ги и чипове бол и ракетите им нямат свършване! Изводът какъв е? Укри, пазете си пералните за да не бъхтят!
41
0
 
3
 
! Отговори
До Армагедона преди 1 година
Само не знам след това кво ще правиш, че ядрената зима и заразената земя ще си седят, по добре всичко да свършва за секунди, че след тва глад, болести и анархия
40
3
 
2
 
! Отговори
... преди 1 година
мдааа! вървим по стъпките на "великия" "вожд" ким чен ун! е то не, че рашистан някога е била много много по-напред от северна корея де! ама все пак имаше някаква надежда за нея! сега и надеждата изчезна!!!
39
3
 
8
 
! Отговори
Кадировски пес преди 1 година
Удри по пентагона
38
1
 
4
 
! Отговори
Йод нЕма преди 1 година
Йодът свърши! таблетки ходих да купя до аптеката! Изкупени са. Свършили! Народът подивЕл! Маже, капе, пие! Както дойде тъй! Като метнат АТОМА да сме готови!
37
1
 
3
 
! Отговори
До 25 преди 1 година
Толко ти разбира главата, разстоянието се програмира, ти къде искаш в Австралия ли да я насочат, че ти форумния специалист да кажеш че е междуконтинентална, винаги се се стреля по полигон, идеята е да се отработи старта и целеуказването и поразяване на целта
36
4
 
5
 
! Отговори
И засвистяха Кинжали преди 1 година
И засвистяха КИНЖАЛИ, и забучаха ИСКАНДЕРИ, и загърмяха САРМАТИ. А на НАТОВци им свърши тоалетната хартия!!
35
4
 
3
 
! Отговори
Господи помагай преди 1 година
Господи помогни ни да се преборим със сатанистката действителност, в която са ни навряли насила. Оргии, войни, безчовечност и безпътен материализъм, една безкрайна вакханалия и панаир на суетата и сатанизма. Моля се за успеха на Русия и П-у-т-ин. Източните империи са единственоте които що годе са се запазили с всичкия си.
34
5
 
1
 
! Отговори
Да идва Армагедона преди 1 година
Заредил съм мазата! Имам буркани и зарзавати за 3 години 5 кубика чиста вода със сребърни монети вътре! 7 бурета 200 литрови с вина и ракии. Бидони бидони с трушия! А сега по Коледа 5 шопара 150 килограмови бяха превърнати на харни колбаси! Нека почва АРМАГЕДОНА!
33
5
 
3
 
! Отговори
БЕЛГОРОД ТРЪГНА ЕЙ преди 1 година
Белгород тръгна хора! ПОСЕЙДОНИТЕ са заложени! 6 торпедота по 100 мегатона всяко! По крайбрежието на Краваристан! Фашистите няма да имат дори време да се прекръстят когато ги залее ядрено цунами с височината на 50 етажна сграда.
32
1
 
2
 
! Отговори
Дзивко преди 1 година
Ама имаме едни журналисти, удрят се коли на кръстовище, цел на ракета се поразява
31
5
 
9
 
! Отговори
Бой! преди 1 година
Мачкай наглосакситеееее хахахахахаххаха
30
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия изстреля ИКБР, а Нахални е тежко болен! Да живее Русия!
29
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пишете за полигона "Капустин яр" в Астраханска област в долното течение на река Волга, а инсталирате снимка от съвсем друг климатичен пояс. Полигонът "Капустин яр" е в голата волжска степ.
28
10
 
5
 
! Отговори
ааа преди 1 година
Тия не знам защо съществуват на земята Болна нация
27
10
 
6
 
! Отговори
Ше взема да купя... преди 1 година
..една пералня на Мутрафоновата да изпере ус раните кюлоти на руските генерали воюващи в Украйна!
26
8
 
5
 
! Отговори
Защо преди 1 година
Не са ударили Украйна с тая ракета? Акъла не им пречи, що да я хабят оа било и учения. Предполагам целта е била Киев но е опраскала нещо в Казакстан. Обаче с чип от старо Горене толкова.