Масови уволнения на генерали, след като Путин посети фронта

Висшите чинове представяли изкривена картина за положението в армията
27 апр 2023 22:04, Стела Стоянова
442
Масови уволнения на генерали, след като Путин посети фронта
Снимка БГНЕС

Т.нар. Z-блогъри съобщават за масови уволнения на генерали след визитата на Путин на фронта, предава The Moskow Times. Четирима блогъри и военни кореспонденти пишат за вълна от оставки във висшето ръководство на руската армия.

Военният кореспондент Юрий Котенко пише в Телеграм канала си, че с указ от 20 април Путин е уволнил генерал Александър Дворников, генерал-полковниците Александър Журавльов и Рустам Мурадов.

Днес каналът Wargonzo пише, че след визитата на Путин в окупираните територии в руското МО са започнали уволнения.

"Озлобени и информирани за реалната обстановка, офицерите на терен очевидно са използвали възможността да докладват на президента за реалните проблеми, докато началството се опитва да замазва обстановката във всекидневните си доклади, което е престъпление по отношение на руския войник".

Военният кореспондент Александр Сладков потвърждава някои уволнения на генерали. Той твърди, че е отстранен и зам.-министърът на отбраната, отговарящ за тила, генерал-полковник Михаил Мизинцев. Наричаха го "касапина от Мариупол" заради превземането на украинския град, след което стана зам.-министър

Z-каналът "Рибар" твърди, че заедно с Мизинцев е отстранен и генерал-майор Олег Горшенин, ръководител на Националния център по управление на отбраната.

"Министерството на отбраната даваше на ръководството на страната дезинформация за състоянието на армията. Системата за предоставяне на изкривена картина е разбита отдолу-нагоре", казва за The Moscow Times източник, близък до МО.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


442
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
317
2
 
21
 
! Отговори
Германец преди 1 година
Всичко върви строго по план. Какво разбирате вие? Хахахахаха :)
316
12
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДОЛНИТЕ РУСКИ ФАШИСТИ ЗАБРАНИХА БЪЛГАРСКИЯ И ЗАТВОРИХА ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ УЧИЛИЩА В ОКУПИРАНИТЕ ТЕРИТОРИИ! КАКВО ИЗПИЩЯ КОПЕЙКИН ПО ТОЗИ ВЪПРОС?
315
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
уволнените генерали да направят метеж
314
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
никой не е видял путин на фронта
313
4
 
13
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
Късметлии по добре уволнени отколкото да скачат от разни етажи или лодки или пък да пият ЧАЙ.
312
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ох много се притеснявам Путин дали ще доживее до 9-ти май!
311
16
 
12
 
! Отговори
Уволнение за ПУТИН преди 1 година
НЯМА ПРАВО ДА ГИ УВОЛНЯВА>> ПОДСТАВЕН Е НЕЗАКОННО НА ВЛАСТ В КРЕМЪЛ ОТ НАРКОМАН ЕЛЦИН. НАркоман Елцин е подставен на власт през 1991 като ОКУПАТОР НА СССР.След окупирането на Киев и Украйна без КРИМ окупаторите започнаха война срещу народа на Источна Украйна.. Убити са десетки хиляди. НАркоманите от Кремъл започнаха жесток военен терор 2022 .Убити са стотици хиляди в Украйна - наши братя и сестри Велико православни..Киевска Русь и Русия са българо православни/Пишат на кирилица от 10 век.
310
14
 
24
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
362 ти Путин нападна Украйна. Не Сащ нападна РусияАко му държи симерингата да атакува САЩ, а не слабата Украйна. Същото направи Русия и в : Сиера Леоне Конго,Сирия,Мали, сега в Сомалия. Отделно се намеси в изборите на Бразилия, Венецуела, Великобритания,Сащ, България, Македония,Сърбия.
309
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Превод - никой не смее да каже на Путин истината. Затова и войната не върви. Ако му кажат - не е добре ще мобилизира 500 000, въоръжени с камъни и ще ги прати за фронта. И ще залеят там пазещите 40 000 Украинци и Бахмут ще падне за 1 седмица. Колко жертви ще дадат Руснаците няма никакво значение. Имат 150млн население имат достатъчно пушечно месо за да спечелят, ако се върнат към военната доктрина на Сталин. Победа без значение от жертвите, 1,2,100 млн няма значение!
308
10
 
26
 
! Отговори
ТРАГИЧНА РУСИЯ преди 1 година
Диктатура, корупция, алкохолизъм, бедност, упадък, безработица, висока смъртност, изтичане на мозъци към ''лошия'' Запад, м.***...ри а начело ботоксово псих..сало от..ачено дж...дже.
307
15
 
30
 
! Отговори
Русофил преди 1 година
Тая сутрин очаквах от непобедимата руска армия да е превзела още едно кръстовище в Бахмут, а русофобите от този сайт ме поляха със студена вода. Путин уволнява генерали, значи нещата в матушката са много зле.
306
8
 
17
 
! Отговори
Инересен ефект преди 1 година
Масовите уволнения в руската армия водят до масови съкращения на украинската армия.
305
10
 
20
 
! Отговори
RealisT преди 1 година
Добри новини. Новите генерали ще са още по нахъсани и агресивни да мачкат.... , и най-вече да лъжат! Путин върви устремено по стъпките на Хитлер! Колкото по-често сменя генералите, толкова по-зле за безаналоговая... Идва края, спокойно! Виждам хубави новини , че е имало и опит за покушение на жужи!
304
14
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Единственият правилен ход на Путин е да уволни себе си. Същата агония е била последните месеци на Хитлер, когато постоянно е уволнавал и назначавал генерали. Краят на Путин е близък.
303
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НЕ СА МНОГО УКРАИНЦИТЕ ГОТОВИ ДА СЕ БИЯТ ЗА ДА СЕ ВЪРТИ НАЦИЗЪМ И ДА ЗАЩИТАВАТ ПОСТАВЕНИЯ РЕЖИМ ОБСЛУЖВАЩ ВЪВ ВРЕДА НА УКРАИНЦИТЕ ЧУЖДИ МУЛТИКОРПОРАТИВНИНАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ ОТТАТЪК ОКЕАНА.
302
13
 
15
 
! Отговори
ПУТИН Е... преди 1 година
Просто парче!УКРАЙНА МУ БЕШЕ ЗЛАТНАТА КОКОШКА КОЯТО МУ СНАСЯШЕ ЗЛАТНИТЕ ЯЙЦА ---А СЕГА ПРО СТАКА ИСКА ЗА Я УБИЕ...хахахааа
301
12
 
7
 
! Отговори
КОЙ КАКЪВ Е преди 1 година
Според най-скромните оценки общият брой на цивилните, убити по време на бомбардировките на НАТО над Сърбия, възлиза на над 1700 души, включително почти 400 деца, около 10 хиляди са тежко ранени. Около 1 милион души са останали без вода, 500 хиляди души са останали без работа, хиляди са останали без покрив над главите си. Според ООН 821 души са изчезнали, повечето от които сърби. "Аз предложих да бомбардираме Белград", казва тогава сенаторът Делауеър (сега дядо) Байдън.Прочети още на: https://dnes.bg/usa/2023/04/26/vashington-podgotvia-rezoliuciia-za-vryshtane-na-granicite-na-ukraina-ot
300
5
 
14
 
! Отговори
АМИ ТОВА Е СХЕМАТА преди 1 година
.....На соц-- пирамидалнитеСТРУКТУРИ в тоталитарните общества----ЛЪЖЕШ НАЧАЛНИКА, ЗА ДА ЖИВЕЕШ ДОБРЕ!
299
8
 
14
 
! Отговори
ТОВА Е ИСТИНАТА преди 1 година
Хубавото на руския СОЦ-- е че по политическа традиция се търсят и назначават некадърни натегачи и кариеристи готови на всичко за властта! ПУТИН НЕ прави изключение--по негова вина в ГДР са осветени 17 агента на СССР, за което е уволнен и става шофьор на такси!ТОВА Е ТРАДИЦИЯ В РУСИЯ ОЩЕ ОТ ЦАРСКО ВРЕМЕ!
298
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В БЪЛГАРИЯ СЪЩО ЧИНОВНИЦИТЕ ЛЪЖАТ МИНИСТРИТЕ ЧЕ ВСИЧКО Е НАРЕД. ЕДНА ЗАМ МИНИСТЪРКА УВОЛНИ НЯКОЛКО ЧИНОВНИКА И Я МАХНАХА ЩОТО ДРУГО СИ Е ДА ТЕ ЛЪЖАТ...