Масови уволнения на генерали, след като Путин посети фронта

Висшите чинове представяли изкривена картина за положението в армията
27 апр 2023 22:04, Стела Стоянова
442
Масови уволнения на генерали, след като Путин посети фронта
Снимка БГНЕС

Т.нар. Z-блогъри съобщават за масови уволнения на генерали след визитата на Путин на фронта, предава The Moskow Times. Четирима блогъри и военни кореспонденти пишат за вълна от оставки във висшето ръководство на руската армия.

Военният кореспондент Юрий Котенко пише в Телеграм канала си, че с указ от 20 април Путин е уволнил генерал Александър Дворников, генерал-полковниците Александър Журавльов и Рустам Мурадов.

Днес каналът Wargonzo пише, че след визитата на Путин в окупираните територии в руското МО са започнали уволнения.

"Озлобени и информирани за реалната обстановка, офицерите на терен очевидно са използвали възможността да докладват на президента за реалните проблеми, докато началството се опитва да замазва обстановката във всекидневните си доклади, което е престъпление по отношение на руския войник".

Военният кореспондент Александр Сладков потвърждава някои уволнения на генерали. Той твърди, че е отстранен и зам.-министърът на отбраната, отговарящ за тила, генерал-полковник Михаил Мизинцев. Наричаха го "касапина от Мариупол" заради превземането на украинския град, след което стана зам.-министър

Z-каналът "Рибар" твърди, че заедно с Мизинцев е отстранен и генерал-майор Олег Горшенин, ръководител на Националния център по управление на отбраната.

"Министерството на отбраната даваше на ръководството на страната дезинформация за състоянието на армията. Системата за предоставяне на изкривена картина е разбита отдолу-нагоре", казва за The Moscow Times източник, близък до МО.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


442
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
297
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Бонго БонгоПО ТВОЯТА ЛОГИКА ЗАЩО САЩ ПРАВИ ПРЕВРАТИ ДВА БРОЯ В КИЕВ, ЩО ВЪОРЪЖИ УКРИТЕ А НЕ НАПАДНА РУСИЯ...
296
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Нема страшно...ДА НЯМА СПЕЧЕЛЕНА ВОЙНА И СЪС ЗАГУБИНИТЕ ВОЙНИ ВЛАДЕЕ ЕДНА ШЕСТА ОТ ТЕРИТОРИЯТА НА ЗЕМЯТА ТА ЗАПАДА ЗАВИЖДА И ПУКА ОТ ЯД, ЧЕ НЕ МОЖЕ ДА СИ ПРАВИ БЪЛГАРОПОДОБНИ ЗЛАТНИ КОНЦЕСИЙКИ ПО БРАТСКИ ЗА НАС ВСИЧКИ МИНУСИ ЗА ЗАПАДА ВСИЧКИ ОБЛАГИ... СА МАЛКИ ДЕКОРАТИВНИ ЖЕСТОВЕ -. МЪНИСТА ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ИНДИАНЦИ И СТРОШЕНИ СТЪКЪЛЦА.
295
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Картината зад зацапания прозорец от Ценни новини е, че англосаксите не искат силна Втора руско-говоряща страна като Украйна. Тя трябва да бъде смелена и така и Полша да се отдалечи към злобата. Всички които ползват кирилица и са православни също са на прицел. Грешката на Русия е, че не иска да е равноправна с другите си така наречени близки народи. Чак сега се сетиха за равнопоставеност поради слабостта си.
294
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха сега де. Всичко върви по план, а Путин уволнява генерали. Сигурно има някаква печатна грешка. Не вярвам Путин да е лъгал. Той е най-честният и почтен човек на света. Раздава бонбонки на осиротелите заради него деца в Украйна и велика Русия.
293
10
 
20
 
! Отговори
Нема страшно... преди 1 година
САМО ЗАМЕНЯТ ЕДНИ НЕКАДЪРНИЦИ С ДРУГИ!..РУСИЯ НЯМА СПЕЧЕЛЕНА ВОЙНА ОСВЕН ТАЗИ ---КОГАТО САЩ ИМ БЯХА СЪЮЗНИЦИ!
292
3
 
14
 
! Отговори
Перниканец преди 1 година
Как ги е уволнил - през прозореца като другите, или с новичок?
291
4
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Общо взето кой става за генерал се разбира на бойното поле. Само че, руската армия не ходи на война 70 години с изключение на някои малки сблъсъци, и едва сега се разбра колко са и слаби генералите. Войната е единствен индикатор за умение. Американската армия за това време води поне 50 войни. И генералите и са добри!! Войната е ковачница за генерали, а не толкова военните академии. Те само шлифоват вече доказаните умения. Трудно е да се дават оценки.
290
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Там генерали да искаш... десетки хиляди.
289
15
 
16
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
Щом с лоши генерали мачкат талазите от пушечно месо, представете си ако наистина започнат да си вършат работата.
288
13
 
24
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
Много любезно,че ме цитирате, благодаря!Украйна ли нападна Русия или Русия Украйна?Украйна ли се опита да вземе част от Русия или Русия от Украйна? НАТО и САЩ били виновни. Ами защо Русия не атакува Сащ или НАТО ??? Защо???? Или гащете на Путин пълни срещу тях. И реши да бие брат си.В Русия има една поговорка върху,която е базирана цялата война: "Бей своих что Бъй чужих испугал" .
287
18
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само ми се издига в очите ако наистина е уволнил генералите за лоша работа! Щом не върши работа уволнение а не като тука мижитурки с години по постове да лежат. Путин си е велик това е.
286
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия се скапва поголовно. Няма спасение.
285
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Близо 400 коментара под тая статия ... И само 100 коментара под статията "Доходите на българите спадат, хора продават имущество, за да покрият разходите си" --- Погрешни приоритети господа ...
284
5
 
7
 
! Отговори
Румен преди 1 година
Генералите са повече от войниците.
283
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПсихоДиспансера пак си е изпуснал питомците да дращат по Днес и да се правят на Арийци.... тоест не били вече монголоиди ... хахаххаха. Психодесни били... Добре де знаем
282
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По големи *** от Българите има ли??? Предците ти са от Азия тоест и ти си потомък на Моголоид... хахахаххах
281
9
 
4
 
! Отговори
Монголоиди преди 1 година
са пра-българите... :)
280
1
 
11
 
! Отговори
Смях голям преди 1 година
В руската армия имало система за дезинформация на ръководството на страната. И разбира се кагебейците са успяли да я разбият. Направили са една специална операция за да разбият вътрешния враг. Те специалните операции ги могат, ама хич не ги бива по специалните военни операции. Но абсурда е пълен - Милиционери командват военни операции!
279
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски пази земите си, както и ти би постъпил нали така?? Зеленски е еврей не е украинец... Така че лично той не пази нищо...
278
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имаме турци, значи ли че трябва Турция да вземе Кърджали.Имаме румънци, значи ли че Румъния трябва да вземе Видин ? --- Ами ако Бг започне да ги бомбардира така както укрите започнаха да трепят хората в Донбас.... Какво ще кажеш ако ти си на местото на некой от тия (бомбардираните) ???