Г-7 се готви да въведе нови санкции и експортен контрол срещу Русия

Мерките имат за цел да ограничат достъпа до стоки, важни за военната индустрия
19 май 2023 07:00, Анисия Иванова
172
Г-7 се готви да въведе нови санкции и експортен контрол срещу Русия
Снимка: БГНЕС

Нови американски санкции, насочени срещу руската "военна машина", бяха обявени като част от затягането на ограниченията срещу Москва от страна на Г-7 по време на срещата на върха в Япония, заяви високопоставен американски служител, предаде АФП.

"Всички членове на Г-7 се подготвят да въведат нови санкции и експортен контрол", заяви служителят, говорейки при условие за анонимност, пред репортери на срещата на върха в Хирошима.

Служителят не пожела да обсъди какво планират другите членове на Г-7. Въпреки това, взети заедно със "значителния" пакет от мерки на САЩ, те "ще направят още по-трудно за Русия да поддържа военната си машина".

Мерките на САЩ ще имат за цел "широко ограничаване на достъпа на Русия до стоки, които са от значение за нейните бойни способности", заяви служителят.

Великобритания също обяви днес нов пакет от санкции срещу Русия заради войната в Украйна преди официалното откриване на срещата на върха на Г-7 в Япония, предаде ДПА. Британският министър-председател Риши Сунак обяви забрана за износа на руски диаманти, индустрия на стойност 4 милиарда долара през 2021 г., както и за вноса на мед, алуминий и никел с руски произход, се казва в изявлението.

Правителството на Великобритания подготвя и нови индивидуални санкции, насочени към още 86 физически лица и компании, свързани с руския президент Владимир Путин.

Русия вече е под тежестта на тежки санкции от европейски, американски и други държави. САЩ и партньорите им от Г-7 все още се стремят да ограничат основните източници на приходи на Москва като износа на енергия и достъпа до материалите, необходими за функционирането на военнопромишлената й база.

Американският служител заяви, че на около 70 субекта в Русия ще бъде забранено да получават американски износ. А около 300 нови санкции ще бъдат наложени на "физически и юридически лица, кораби и самолети".

Съзнавайки, че Русия работи усилено за заобикаляне на санкциите, мерките на САЩ ще бъдат "затваряне на вратичките за избягване на санкциите", заяви служителят.

В стремежа си да засилят натиска върху основните източници на богатство на Русия САЩ ще продължат "да притискат както финансовия сектор, така и капацитета на Русия да произвежда енергия в средносрочен и дългосрочен план, и което е важно, да поддържат активите ѝ ниски", каза той.

Официалният представител заяви, че в Г-7 има силно единство.

"Ще видите, че се предприемат нови стъпки за икономическа изолация на Русия и за отслабване на способността ѝ да води война", каза той. "Ще има действия в подкрепа на тези принципи, които ще бъдат формулирани в изявлението за Украйна", представено от Г-7.

Санкциите на САЩ, каза официалният представител, ще "съгласуват още по-тясно действията ни с тези, наложени от ЕС и Обединеното кралство, за да се гарантира, че като Г-7 ще останем максимално координирани".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
0
 
! Отговори
Boko преди 11 месеца
Тия, 7-те глупендъра заприличаха на светещи лампи от хирошимската радиация. Тръгнали санкции да въвеждат пиндосите му с пиндоси заедно със "светещите" японци и евро-джендърите!
98
0
 
2
 
! Отговори
Дочо Булгуров преди 11 месеца
Санкции, глоби... прасета не може, а кучета и котки може! ... Айде де!
97
2
 
2
 
! Отговори
Путинландия капут преди 11 месеца
Понеже санкциите не работят, руската икономика не е в рецесия и русия печели в специалната операция - затова руските бот ферми не спират да спамят социалните мрежи 24ч в денонощието.
96
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Когато умира змията най настървено хапе.
95
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 103 Е кой да е нападнала реално.Не бяха ли украинците тия дето викаха на Майдана,че ще ги трепят ,е яйца ли да ти бели или, както се разбра да я подготвят едно хубаво за война.Сега пробутвате нещата така все едно те украйнците си играеха в пясъка и хоп руснаците ги нападнаха и те са жертви.
94
2
 
0
 
! Отговори
До Долния преди 11 месеца
Русия викаш никой не напада а ? :D за-бавни хора ей
93
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Абе,какви НАТО, това НАТО едни снаряди не може да произвежда в големи количества.Да не говорим,ще НАТО е отбранителен съюз.Русия не е тръгнала да напада никой,а украинците бяха използвани.Както се разбра те са ги готвели за война.Ама така е удобно промиваш мозъка на някой това най-често става или на етническа основа или на нещо старо и така някой изпълнява това,което искаш.
92
1
 
4
 
! Отговори
СС преди 11 месеца
Г-7 срещу целият свят ,пълен цирк !!!
91
7
 
4
 
! Отговори
Мир преди 11 месеца
Предлагам условие за мир между Украйна и Русия. Украйна ще дари земя на Русия, а Русия ще спре агресията срещу Украйна. Земята ще е 0.5м3, колкото да се закопае Путин.
90
2
 
7
 
! Отговори
xoxo преди 11 месеца
#89 Да бе,точно Русия ти е виновна за блатото,в което си...Не са крадливите политици,които разпродадоха страната за стотинки и лична облага,не е ЕС,който унищожи селското стопанство и ползва територияя за ресурси-природни и човешки.Ето ви демокрация и див капитализъм,както и превръщане в колкониална държава. По времето на соца много неща бяха ограничени,но хората не ровеха в *** за храна,дори най-ниската прослойка
89
0
 
3
 
! Отговори
Контрафакт преди 11 месеца
Нормалния в лудницата, ако е нормален, не прави като другите!
88
7
 
3
 
! Отговори
ФАКТ преди 11 месеца
ЯПОНИЯ ПРЕГОВАРЯ С НАТО,ФИНЛАНДИЯ ВЛЕЗЕ,СЕГА И ШВЕЦИЯ. РУСКИТЕ БОТОВЕ В ТОЗИ ВЕСТНИК И ТЕ ЖИВЕЯТ В НАТОВСКИ ДЪРЖАВИ. НЯМА ЧОВЕК,НАПРАВИЛ ТОЛКОВА ЗА РАЗШИРЕНИЕТО НА НАТО ОТ ВЕЛИКИЯТ СТРАТЕГ ВЛАДИМИР ПУТИН!
87
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Циркаджии!!!!
86
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Какъв ремонт на училище те гони тебе? 90% от руската инфраструктура е пясък и кал, само западните региони имат някакъв стандарт на живот. Дупката в бюджета и със 1000 училища няма да замажат.
85
2
 
4
 
! Отговори
Боби преди 11 месеца
До Факти Уаз е частен завод и на всичкото отгоре дори не се дореди за военни поръчки което е трагично като се има предвид историята на завода... Относно БВП руснаците тази година направиха експеримент всичко което държавата ще плаща на контрагенти като Училища например го изплатиха предварително в Януари за цялата 2023. Тоест Училището ще прави ремонт лятото. Парите ги има черно на бяло Януари което развързва ръцете на училището да сключи макс добра и гарантирана сделка още април май месец
84
1
 
2
 
! Отговори
Крава с VPN преди 11 месеца
Кравата с VPN-a ползва безплатния Hoxx VPN Proxy плъгин на Firefox. Ако някой иска да се включи в състезанието по мимикрия :) Входните точки са 4. Интересното е че изходящите IP-та (около 25) са ограничени и който превари - той го ползва за лайк! Приятно забавление със 'умната' крава!
83
13
 
6
 
! Отговори
Факти преди 11 месеца
По официални данни на Русия БВП им се НАМАЛИ с 1,9% за първото тримесечие. Компенсираме руската дезинформация с преместване на десетичната запетая - реалната цифра е 19%. Руските работници в УАЗ завода за леки автомобили спряха да работят в протест за неизплатени заплати за последните три месеца. А през това време Китай прави търговски форум със страните от Централна Азия, на който Русия не е поканена. Я некой русофил бързо да контрира с опорка за цената на краставицата некъде си.
82
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До АнонименКакви машинации от Кремъл те гонят. Виж кои партии са на власт, от 30 години сме се подложили на запад и освен ограбване на българина, друго не се случва. Я се огледай от машинации и кражби, колко хора забогатяха и каква мафия имаме. За това Русия ни е виновна а?
81
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Щели да спират стоките за военната индустрия на Русия . А всъщност в този свят стана така че - Стоки мнаого но няма пари в които те да се търгуват . Долара вече не става . Проблем не са стоките а парите .
80
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Санкциите срещу Русия са санкции срещу най бедните в ЕС, а това сме ние. Нашият интерес е да има мир . Нямате си идея каква бедното ни чака ако войната продължи.