Зеленски: Русия е готова да предизвика локална експлозия в АЕЦ "Запорожие"

Санчес: Подкрепата за членството на Украйна в EС е недвусмислена
1 юли 2023 19:40, Анисия Иванова
242
Зеленски: Русия е готова да предизвика локална експлозия в АЕЦ "Запорожие"
Снимка: БГНЕС/ EPA

На съвместната пресконференция с испанския премиер Педро Санчес украинският президент Володимир Зеленски предупреди, че е налице "сериозната заплаха", свързана с окупираната от Русия Запорожка АЕЦ, и добави, че Москва е "технически готова" да предизвика локална експлозия в централата.

Зеленски каза, че е получил тази информация от украинското разузнаване.

"Имаме сериозна заплаха, защото Русия е технически готова да предизвика локална експлозия в централата, която може да доведе до изтичане на радиация", каза украинският президент.

Той не даде повече подробности, но украинското военно разузнаване по-рано съобщи, че руските войски са минирали централата

Испанският премиер Педро Санчес каза днес, че визитата му в Киев в първия ден от председателството на Испания на Европейския съюз свидетелства за недвусмислената подкрепа на блока за кандидатурата за членство на Украйна, предаде Франс прес.

„От гледна точка на ЕС относно присъединяването на Украйна моето присъствие в първия ден от това шестмесечно председателство ... доказва ясен и недвусмислен политически ангажимент от страна на европейските институции“, каза Санчес на съвместна пресконференция с Володимир Зеленски.

Украйна подаде молба за членство в ЕС само пет дни след началото руската инвазия, на 24 февруари 2022 г., и получи статут на кандидат на 23 юни миналата година - силен сигнал за подкрепа от Брюксел.

Киев се надява тази година да започне официални преговори относно стъпките, които трябва да се предприемат за придвижване на молбата му за членство.

„Бих искал да поздравя Украйна за това положително развитие и да я насърча да продължи по пътя на реформите“, каза той, съобщи БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
У протестиращите във Франция е намерено оръжие от Украйна. Френската полиция конфискува оръжие от метежниците, доставено от Запада на Украйна. Жандармеристите откриха две модифицирани пушки с голям калибър Accuracy International, които са били изпратени в Украйна миналото лято. Във Франция с право се чудеха как оръжията, доставени на Киев, могат отново да попаднат на Запад. Местните медии повдигнаха въпроса за съмнителен контрол върху движението на оръжия, които се препродават незаконно от украинци в чужбина. Това никога не се е случвало преди и ето сега се случва.
162
8
 
6
 
! Отговори
Лукашенко Телеграм преди 10 месеца
Расследование Евгения Пригожина, ведь его не покажут ни на одном ТВ канале, поэтому данный материал будет опубликован в моем официальном канале "Александр Лукашенко" убедительная просьба прочесть каждому, о таком я молчать не буду! " Ха-ха-ха! Дори Лукашенко твърди, че Пригожин е бил прав за руските лъжи свързани с" СВО " и предисторията в Донбас...
161
6
 
9
 
! Отговори
МДА преди 10 месеца
Абе няма проблем , обещанията са ...хахаТурция "преговаряше" повече от 30 години за членство в ЕС , докато Ердоган в прав текст каза че са лъгани и им тегли една майна.Разбира се украинските просяци няма на друго на какво да разчитат.
160
3
 
5
 
! Отговори
Лукашенко Телеграм преди 10 месеца
"Уважаемые граждане, я обращаюсь ко всем тем, кто ценит работу, которую ЧВК Вагнер под руководством Евгения Пригожина проделали на фронте, их успех на Бухмутском направлении и других участках Украины. Евгений открыл мне глаза на многие вещи и я не понимаю, почему все это время он молчал! Как оказалось, в больших красивых кабинетах давно есть люди, которые пытались подавить ЧВК Вагнер. Имена этих "патриотов"вам всем известны, думаю каждый гражданин РФ должен видеть расследование Пригожина "
159
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нямате достатъчно интелект русофили изветрели , дори за една, елементарна лъжа да съчините, а се опитвате да манипулирате обществото.
158
2
 
10
 
! Отговори
Вмиpиcaният шопар преди 10 месеца
(русофил) отдолу нещо много се е надрусал.
157
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
вече има пределно много информация на интернет от много анализатори, включително и западни такива, според които следващият ход на Зеленски е: да се взриви АЕЦ-а, да бъде обвинена Русия, и това да се използвува като претекст Нато да се намесят в конфликта м/ду Русия и Украйна, на страната на Украйна. като, разбира се, се надяват да изпратят българи за пушечно месо и битките да останат конвенционални. Искрено се надявам, че Русия няма да се опитва да води мач срещу цял свят, а ще развърже НЮКОВЕТЕ
156
11
 
14
 
! Отговори
009 преди 10 месеца
Да се чете: Украйна е готова да предизвика локална експлозия в АЕЦ Запорожие, за да отклони вниманието от факта, че "контранастъплението" е провал.
155
4
 
17
 
! Отговори
Тоя шибан наркоман преди 10 месеца
Лъже като ***. Хохлите ше я гръмнат щом така тръбят
154
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Май всички забравиха, че Майдана и Ислямска Държава бяха по едно и също време и дело на едни и същи хора - Обама, МакКейн, Линдзи Греъм, Виктория Нюланд.
153
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Лъже зеленият, лъже како Сийке. Страх го е и страх насажда. Усети, че е използван и че ще го захвърлят като стане неудобен.
152
1
 
8
 
! Отговори
Някой към Сандо преди 10 месеца
Не те слуша главата. Всички освен тебе са наясно, че и една да хвърлят на цялата лудост и климатични промени и съсипана Земя сме тотал щета плюс тези с бункерите. Едва ли не искат чист въздух и природа и екстри. Иначе живот скрит в изолация е ясно, че не е живот,а лудост. Може би някогашните хора и бункер ще им е екстра, но когато си опитал живота и лекото и мекото това ще те побърка. Също ще им трябват резервни части и чиста вода. Това носи рискове.....
151
0
 
8
 
! Отговори
Име преди 10 месеца
До Гоги 174, винаги има две страни, като в брака! Няма невинни, набийте си го в главата! Насилието не е решение, но в някои случаи няма друго решение!
150
3
 
10
 
! Отговори
Сандо преди 10 месеца
Ако гръмне АВЦ Запорожия ще почнат да летят ракети с атомни бойни глави.
149
0
 
21
 
! Отговори
Абе преди 10 месеца
Кой изпрати снарядите с обеднения уран в Украйна и защо се мълчи за взрива в склада с тях?
148
21
 
5
 
! Отговори
Гоги преди 10 месеца
Който и когато да взриви АЕЦ знаите едно! Всичко е заради Русия! Ако си беше стояла на дупето и търсила мирно решение за там каквито проблеми е имала,нищо от това нямаше да се случи! Набийте си го в кратуните росуrобчета! Русия започна всичко и всяка последица ще е по нейна вина!
147
2
 
16
 
! Отговори
Хабибито преди 10 месеца
Психодесните се радват на това , все едно няма да ги удари и тях.... Боже колко простотия има по тоя свят. А англичаните подготвят сценария....
146
19
 
3
 
! Отговори
spoko! преди 10 месеца
Английският военен министър предупреди, че появяването на радиоактивен облак над Европа, в резултат на ядрена експлозия над Украйна, извършена от крепостните,това означава незабавен ядрен отговор на Пентагона и НАТО.
145
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Няма логика Русия да иска да взривява атомната централа,защото те я държат от миналата година и ще пострадат.А Зеления Гаргамел от миналата година си мечтае да се активира член 5 на НАТО и света да потъне в кръв.Спрете го тоя дрогант!Ще сцепи планетата!Ние сме близко и ще пострадаме много...
144
1
 
25
 
! Отговори
Докъде с Зеленски преди 10 месеца
Зеленски има готово оправдание за неуспеха на "голямото контранастъпление" : Вие (т.н. НАТО) не ни дадохте самолети. Наесен ще им дадат и самолети и когато и тогава не успеят нищо на спечелят, тогава какво ще поиска Зеленски. Атомно оръжие?