Лукашенко: През есента могат да започнат мирни преговори за Украйна

Русия ще победи в конфликта, смята той
6 юли 2023 18:35, Анисия Иванова
88
Лукашенко: През есента могат да започнат мирни преговори за Украйна
Снимка: БГНЕС

Беларуският президент Александър Лукашенко предположи, че през есента могат да започнат мирни преговори за Украйна, предаде ТАСС.

"Най-важното е този конфликт да приключи... И това, че през септември те (преговорите) могат да се състоят, е също малко вероятно. Много неща обаче показват, че през есента ситуацията трябва да се промени и ще започнем да разговаряме на масата на преговорите. Възможно е това да не стане през септември, а по-късно, но пак през есента", каза Лукашенко по време на среща с чуждестранни и беларуски журналисти.

Беларус разчита, че Русия ще победи в конфликта с Украйна, каза Лукашенко в отговор на журналистически въпрос.

Беларуският президент отбеляза обаче, че онези, които не искат победа на Москва, трябва да седнат на масата за преговори с Русия.

Лукашенко посочи, че не поддържа контакти с украинския лидер Володимир Зеленски.

"Що се отнася да комуникационните канали най-малкият ми син има телефона на Зеленски, други комуникационни канали (с Киев) нямаме. Не поддържаме отношения с тях и знаете, че не аз съм причината за това", каза беларуският президент.

"Русия е бъдещето на планетата. Там са всички ресурси, в Русия умеят да създават водещи технологии: космически, ядрени технологии, оръжия и други", каза Лукашенко.

Беларуският президент изрази мнение, че Русия трябва "да се изявява по-активно", например, Москва трябва да бъде консолидираща сила на постсъветското пространство.

Лукашенко заяви, че възможна експлозия в Запорожката АЕЦ няма да сложи край на конфликта в Украйна, но ще нанесе огромни щети на всички страни в Европа.

"Дори ако бъде взривена централата, войната няма да свърши с това. Това обаче ще нанесе огромни щети на цяла Европа и не само на Европа, а на целия Евразийски континент. Последиците ще стигнат и до Америка. Войната обаче няма да свърши с това", каза беларуският президент.

Той заяви също, че е не обсъждал ситуацията със Запорожката АЕЦ с руския президент Владимир Путин.

"С президента Путин не сме обсъждали ситуацията със Запорожката АЕЦ. Ситуацията е проста: ако вие американците и Украйна не искате там да се случи това, за което говорите, това няма да се случи. На Русия не и трябва да взривява Запорожката АЕЦ. Тя се намира в руски ръце. За какво им е да я взривяват?", допълни Лукашенко.

По-рано Зеленски обвини Русия, че готви терористичен акт в Запорожката АЕЦ, а Украйна проведе учения за реакция на ядрена авария в районите, намиращи се в близост до централата, посочва ТАСС. (Алексей Маргоевски, БТА)
  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
1
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 10 месеца
еми да. писано е, че септември спре войната. МИР НА ЗЕМЯТА
64
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
***!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
63
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До ДанкоДаже микровълнова печка нямат. Цялата им технология е по лиценз
62
1
 
2
 
! Отговори
toti преди 10 месеца
И ТАМ АКО НЕ СЕ ОРЕЕНТИРАТ ЩЕ СИ ЖИВЕЯТ В РОБСТВОТО НА КОМУНИЗМА !!! ПОНЯКОГА СЕ ЧУДЯ ,,КАК СМЕ СЕ ОТСКУБНАЛИ И КОЙ НИ Е РАЗРЕШИЛ ДА НЕ НИ ОКУШАРЯТ ,НОЯВНО БЕЛЯНЕ ВЕЧЕ Е БИЛ ЗАЕТ С РУСКИЯ РЕАКТОР ..ХА ХА
61
0
 
2
 
! Отговори
Коментар преди 10 месеца
Слчайно или не там където удари короната най много и си набиха по най много бустери все войната им е в главата. Май бръмбарите в главите им са се разбунтували. От 5G ли е от AI ли е незнам, ама яко ги бие сачмата. От чистач до президент все едно в един калъп са правени.
60
1
 
1
 
! Отговори
wqew преди 10 месеца
Ей, само оръжия си ви в главата,станахте дядовци и не поумняхте,че хората искат да са материално осигурени, да пътуват по света и да живеят в мир. Вие само за оръжия говорите, а сте още със външни тоалетни и бедни граждани, които искат свобода. След джуджи идва твоя ред и ти го знаеш, остави преговорите,ти вече си пътник.
59
0
 
0
 
! Отговори
пуйката на Холмс преди 10 месеца
Е,ясно е защо след 3 години ще направи 30 на власт.
58
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Слепок Много забавно. Никой няма право да преговаря без разрешението на властта, няма значение има или няма закон. Дори да има закон който забранява преговори ако властта реши че е време за преговори ще го отмени. Един такъв закон нищо не означава.
57
5
 
5
 
! Отговори
Слепок преди 10 месеца
Лукашенко тоя път нещо се е объркал. Зеления *** забрани всякакви преговори със закон. Така че дали на есен или по друго време преговори няма да има. Ще има само Безусловна Капитулация. Няма и как да е друго. Както винаги сме на грешната страна. И както винаги който се е хванал с нас, винаги е губел. Честито на СлаваКокаине !!!
56
7
 
6
 
! Отговори
Да бе! преди 10 месеца
Мирни преговори само след изтеглянето на крепостните от територията на Украйна.
55
7
 
1
 
! Отговори
Гошо преди 10 месеца
Ние сме силни на думи добре е, най вероятно Русия ще прати духовия урекстър и ще ни превезмат както сме силни на думи кви сме мани мани
54
3
 
3
 
! Отговори
?!? преди 10 месеца
Цвили и твоя момент идва като Чаушеско ще паднеш.
53
8
 
8
 
! Отговори
Данко преди 10 месеца
И какви нечувани технологии е създала Русия? Тези сатрапи се борят срещу собствения си народ, срещу собствения си бизнес. На Луната ли стъпиха, на Марс ли пратиха апаратура, совалка ли направиха, таблет ли, смартфон ли, кола ли, компютър ли...? Какви хора има, живеят си в измислен свят.
52
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В лаййня до уши и в съветски бункер се гуши, що е то?
51
8
 
8
 
! Отговори
Зизи преди 10 месеца
Русия била бъдещето на планетата???!!!??.Че то това ако е бъдещето по добре да я закриване тая планета.
50
11
 
4
 
! Отговори
сравнение преди 10 месеца
През 1962 година СССР инсталира в Куба 162 ракети със среден обсег.Тогава президентът Кенеди не напада Куба.Намира мирно решение на ситуацията тогава.Вижте как постъпи Путин сега.Знаел е,че Украйна има Джавелини и NLAW.И си изпрати танкистите на сигурна смърт.Знаеле,че имат дронове Байрактар.И си изпрати войниците на сигурна смърт!Финландия и Швеция досега бяха неутрални.А сега не са!Ей богу Путин е вреден най вече за Русия!Обзалагам се,че самите руснаци ще го убият!
49
8
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 10 месеца
Колхозникът дали е питал господаря си в Кремъл преди да говори?
48
5
 
7
 
! Отговори
Германец преди 10 месеца
"Постиженията на ***" -- На вовката трябва да му връчат грамота за employee of the decade от ЦРУ. Незнам, дали някой друг би се справил толкова бързо и качествено с демонтирането на раша.
47
7
 
9
 
! Отговори
Постиженията на Пути преди 10 месеца
1. Нови страни членки на НАТО по границата с русия2. Всички стари ссср оръжия от източна европа са дарени на Украйна и източна европа ще модернизира армиите си по съвременни НАТО-вски стандарти.3. Стотици хиляди избити и инвалидирани руснаци и още толкова млади избягали.4. 99% от западните компании си изтеглиха бизнеса от русия5. Доставките на газ и нефт за Европа са спрени и скоро няма да има нужда от тях.6. Голяма част от руските армейски запаси са изчерпани и утилизирани в Украйна.....
46
5
 
9
 
! Отговори
Жалко за народа преди 10 месеца
И беларус ще отнесе десетилетия санкции и репарации със русия