Русия свали украински ракети над Крим и Ростов

Движението по Кримския мост беше спряно
9 юли 2023 20:03, Нели Христова
59
Русия свали украински ракети над Крим и Ростов
Снимка: БГНЕС

Руските системи за противовъздушна отбрана (ПВО) са свалили днес две ракети, едната над анексирания Кримски полуостров, а другата - над южната Ростовска област Ростов, която също граничи с Украйна, предаде Ройтерс, като се позова на руски официални представители.

Силите на ПВО свалиха в района на град Керч крилата ракета. Няма материални щети и пострадали, съобщи в канала си в "Телеграм" ръководителят на Крим Сергей Аксьонов, цитиран от ТАСС. Губернаторът призова жителите да запазят спокойствие и да се доверяват само на проверени източници на информация.

Крим беше анексиран от Русия от Украйна през 2014 г., но е международно признат като част от Украйна, припомня Ройтерс.

Местните власти съобщиха, че след кратко прекъсване заради инцидента със свалената ракета край Керч пътното и железопътното движение по Кримския мост е възстановено.

Междувременно губернаторът на руската Ростовска област Василий Голубев също съобщи в "Телеграм" за свалена украинска ракета от системите за ПВО.

"Няма пострадали. Отломки частично са повредили покривите на няколко сгради. Щетите се проучват", уточни Голубев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
11
 
25
 
! Отговори
Спрете хунтата преди 10 месеца
Защо криете че една английска крилата ракета изстреляна от ВСУ свалена в Смоленска област е летяла към Десногорската атомна централа?!Представете си каква атомна катастрофа е щяла да настъпи при попадение?!
19
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Укро-терорягите са се активизирали! А на ДеБе троловете сега им е почивен ден, та няма кой да ги защитава в интернет пространството.
18
11
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Украинските фашисти трябва да се избиват под път и над път за да има мир и спокойствие на тази наша многострадална Земя!!! Убий украински фашист, спаси света!!!
17
2
 
12
 
! Отговори
2 преди 10 месеца
7. Майор Виктор Назаренко - старши инженер по ремонта на ракетно въоръжение на 12-та отделна бригада армейска авиация на ВСУ;8. Капитан Богдан Братанов - командир на механизирания батальон на ВСУ. За две седмици 5 командири на батальони и зам.командири на батальони.
16
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Кажете сега и за Герасимов, че толкова добре се справя червената армия, че го махнали. Хахахаха
15
9
 
7
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 10 месеца
Две ракети? Тестват руското ПВО, явно скоро ще има фойерверки на Керч.
14
4
 
15
 
! Отговори
1 преди 10 месеца
Висши офицери от ВСУ и СБУ унищожени през последните две седмици. 1. подполковник Александър Вербило - командир на 138-ми батальон от 115-та бригада от Войските на ВСУ;2. подполковник Глеб Лакуста - заместник-командир на поделение "А" на СБУ за Черновицка област;3. Майор Иван Терещенко заместник-командир на мотопехотния батальон на ВСУ;4. Майор Ростислав Пархоменко - офицер от ГРУ на МО на Украйна;5. Майор Валерий Баранец - командир на мотопехотния батальон на ВСУ;6. Майор Игор Шарамко заместник-командир на механизирания батальон на 24-та отделна механизирана бригада от ВСУ;
13
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Украйна официално призна организацията на терористичната атака, извършена на Кримския мост миналата година. За това, изброявайки малкото и двусмислени "заслуги" на Киев през последните 500 дни, заместник-министърът на отбраната на Украйна Анна Маляр изтърси следното: "...273 нанесохме първия удар по Кримския мост, за да нарушим логистиката на руснаците." В резултат на експлозия на камион, която стана на Кримския мост на 8 октомври миналата година, четирима цивилни бяха убити. Но никой дори не се усъмни в стремежа на Киев към открит терор.
12
4
 
15
 
! Отговори
2 преди 10 месеца
В Артьомовското направление зомби нацитата продължават опитите да овладеят Клещеевка, Курдюмовка и Берховка. Руските части все още държат височината при Клешчеевка и позициите край канала в района на Курдюмовка - подкрепленията пристигнаха навреме, помага и авиацията. Зобитата също атакуват в района на дачите в югозападната част на Артемовск от Ивановски, руските части държат отбраната. Продължават боевете и в Кременското направление. Атаката на зомбитата при Диброва е отбита. Въздушен удар е унищожил склад за боеприпаси и щаба на ВСУ в района на Серебрянското горско стопанство.
11
4
 
15
 
! Отговори
1 преди 10 месеца
В посока Запорожие фашистката rMeж прекрати опитите да превземе Пятихатки или Жеребянка. Но при зомбитата никога не се знае, кога отново ще се втурнат на юруш. На Ореховския участък ВС на РФ са отбили две атаки на зомбитата в района на Марфопол и Работино, руските позиции са на място, артилерията работи ритмично. В южно-донецкото направление зомбитата атакуваха близо до Приютное, но не успяха да напреднат, а също така се опитаха да пробият руската отбрана в Старомайорски - ВС на РФ удържаха всички линии. На направленията Авдеевка и Донецк нито една от страните няма явно предимство за сериозен
10
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Зеленски използва борбата с корупцията, за да задуши опозицията в страната. Newsweek пише за неправомерните действия на наркомана, като използва борбата с корупцията за разчистване на политически сметки. Така бяха задържани и осъдени някои членове на екипа на Порошенко, които имаха репутация на Запад като технократични реформатори. Въз основа на материалите по наказателни дела, за обвиняемите е просто неизгодно да участват в корупционни схеми. Newsweek е убеден, че Зеленски си проправя път за следващите избори, за да прочисти цялата опозиция в Украйна, превръщайки се в "безалтернативния кандид
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Kpилaтa pakeтa? Чиe npoизвogcтвo?
8
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Украински граничари набиха полски доброволец, докарал джип за ВСУ. Преди седмица жител на Полша закара джип в Украйна за нуждите на ВСУ. На връщане граничните служители забелязали, че в паспорта в графата "място на раждане" на чужденеца е посочена Лвовска област. И ако е така, тогава според концепциите на укроназите доброволецът се оказа не полски пан, пред когото трябва да се кланяте, а пушечно месо, на когото мястото му е в Бахмут. Собственикът на полски паспорт е задържан за 9 часа, бит, e6aH u orpa6eH.
7
3
 
17
 
! Отговори
2 преди 10 месеца
В същото време САЩ, както и други западни страни, изискват успех от зомбитата на ВСУ до септември тази година. В противен случай Украйна ще загуби подкрепата на Запада под формата на военна техника.
6
4
 
14
 
! Отговори
1 преди 10 месеца
Украйна се опитва да убеди САЩ, че се нуждае от повече време, за да започне успешна контраофанзива. Съответните преговори се водят от ръководителя на канцеларията на президента на Украйна Андрий Ермак. "Киев се опитва да убеди САЩ, че Украйна се нуждае от много повече време, за да започне успешно контранастъпление. Вашингтон продължава да оказва натиск върху Киев, изисквайки резултати", съобщават авторите на Military Review, позовавайки се на украински източници в ОП на Зеленски.
5
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
'РУСИЯ иска да ни унищожи'
4
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
През деня Въоръжените сили на Украйна предприеха контраатака в Донецко, Южно-Донецко и Краснолиманско направление. Всички атаки са отблъснати. Въоръжените сили на Украйна загубиха повече от 210 бойци, включително чуждестранни наемници, в южно-донецкото и запорожското направление за един ден. Загубите на въоръжените сили на Украйна по време на боевете в донецкото направление за денонощие възлизат на 180 военни и РСЗО "Вампир", производство на Чехия.
3
5
 
12
 
! Отговори
2 преди 10 месеца
По време на контранастъплението Украйна само проби външната линия на отбраната в някои сектори на фронта, без да влиза в битка с основната. Украйна обаче вече загуби много танкове, които западните страни й доставяха.
2
4
 
12
 
! Отговори
1 преди 10 месеца
Украйна търпи поражение заради "Линията Суровикин". Украйна не успя да постигне значителен успех по време на контранастъплението поради упоритостта на руската армия и ефективната отбранителна линия. "Таймс" пише за това, наричайки руската отбранителна линия "линията на генерал Сергей Суровикин". Така наречената линия Суровикин е огромна поредица от окопи, минни полета, бодлива тел, капани за танкове и огневи позиции, предназначени да забавят всяка украинска атака и да я превърнат в полигони на cMъpTTa, които могат да бъдат разбити от артилерия.
1
1
 
8
 
! Отговори
Кабаева преди 10 месеца
Мен пък ме свали главната руска ракета.